Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип Гранд Чероки 2001 год - проблем с АСК

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джип Гранд Чероки 2001 год - проблем с АСК

Добър вечер на всички първо Проблемът е следния всичко по АСК филтър масло са сменени но постоянно влиза в авариен режим Четена е и изписва постоянно грешки P 0836 и P 0702 забравих да кажа че датчика на раздатката е сменен също Джипа е Гранд Чероки 2001 год мотора е 2.7 CRD не знам вече ако някой се сети нещо да пиши ще съм благодарен черпнята е от мен маслото е MOPAR

От: Джип Гранд Чероки 2001 год - проблем с АСК

Мисля, че твоята кутия не е американска, а германска на Мерцедес и маслото трябва да и е мерцедесово, а не мопарско. Имаше тема какво да е маслото в автоматика на 2.7 потърси я. Направо съм си сигурен, че не трябва да е мопарско.

Коментар

И двете грешки са ел.проблеми по инсталацията.Вероятно прекъснати кабели.

Коментар

Колегата е прав за инсталацията.Кой и защо смени датчика?Проверката на самия датчик е елементарна.
        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
        Grand 3.1TD
        0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от dikra Преглед на мнение
          Добър вечер на всички. Първо - проблемът е следния, всичко по АСК - филтър, масло са сменени, но постоянно влиза в авариен режим. Четена е и изписва постоянно грешки P 0836 и P 0702, забравих да кажа че датчика на раздатката е сменен. Също Джипа е Гранд Чероки, 2001 год. мотора е 2.7 CRD, не знам вече, ако някой се сети нещо да пишЕ, ще съм благодарен. Черпнята е от мен маслото е MOPAR
          Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
          германска на Мерцедес ........че не трябва да е мопарско.
          Така е, мерцедесова е.....страннно е че около нас поне един 2.7 CRD кара с "мопар 4+" и са доволни. НЕ КАЗВАМ ЧЕ СТАВА, само споделям наблюдения, вероятно кутиите имат някакъв праг на "всеядност"....все пак да си сложи предвиденото от "Мерцедес" по спецификация......
          На WG-тата(от наблюдение) по неизвестни за мен причини се пукат изолациите на проводниците, и в последствие дава на късо. За това цялата инсталация трябва да се провери.......И пиши по-грамотно....
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

В какво състояние е акумулаторът ти? Моя преди да замине постоянно ми изписваше грешки с кутията. След като го смених всичко се оправи :-)
            Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2002'
            Jeep Wrangler 2.5i 1996'

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              На WG-тата(от наблюдение) по неизвестни за мен причини се пукат изолациите на проводниците, и в последствие дава на късо. За това цялата инсталация трябва да се провери.......И пиши по-грамотно....
              "Магна". На "хлОпелите" - "Вектра 2" и др. от това поколение (виж по хлопелските форуми) инсталацията изкарва точно 10 години и изолацията почва да се рони на прах. Доставчик е пак "Магна". Казват, че на по-новите вече не било така (ама не са навъртяли съответните години). А WG (и WH ) се правят изцяло в завод на "Магна" ...
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Смятам да почна от преглед на инсталацията но като остане малко време че напоследък нещо все не стига . И ще пиша до къде съм стигнал.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  "Магна". На "хлОпелите" - "Вектра 2" и др. от това поколение (виж по хлопелските форуми) инсталацията изкарва точно 10 години и изолацията почва да се рони на прах. Доставчик е пак "Магна". Казват, че на по-новите вече не било така (ама не са навъртяли съответните години). А WG (и WH ) се правят изцяло в завод на "Магна" ...
                  Не искам да спамя темата на колегата, но само да те попитам - моя Гранд е произведен в Австрия. От това следва ли че е WG, както си написал. По ВИН-а ми излиза че е WJ, произведен в Грац Австрия. Каква е разликата, и какъв е моя?
                  Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                  O8867З7I78

Коментар

Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнение
                    Не искам да спамя темата на колегата, но само да те попитам - моя Гранд е произведен в Австрия. От това следва ли че е WG, както си написал. По ВИН-а ми излиза че е WJ, произведен в Грац Австрия. Каква е разликата, и какъв е моя?
                    Би трябвало да е WG, някъде бях попаднал на детайлни обяснения кое какво значи и пишеше, че ако имаш Y във VIN-а (преди последните 6 цифри) това бил заводът Magna-Steyr. За слабите кабели обаче само изказах предположение. Дано да не е така с Jeep-овете.
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Би трябвало да е WG, някъде бях попаднал на детайлни обяснения кое какво значи и пишеше, че ако имаш Y във VIN-а (преди последните 6 цифри) това бил заводът Magna-Steyr. За слабите кабели обаче само изказах предположение. Дано да не е така с Jeep-овете.
                      Благодаря ти. Не че не го гледах детайлно VIN-декодера, но сега чак забелязах 6-тата цифра. Моята е "В" - което от таблицата е написано точно и ясно - WG Family. А завода производител го дава 11 тата цифра (Y - Грац,Австрия).
                      Относно скоростната кутия на колегата, който започна темата и аз ще кажа същото - инсталацията. И при мен досега проблемите които съм откривал, в различни уреди, са все в нарушена изолация, окислявания и подобни. Но трябва и да се провери в какви моменти АСК минава на авариен режим. Смени и маслото.
                      Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                      O8867З7I78

Коментар

Добър ден . Относно кутията на джипа оказа се скъсан кабел между блока за управление и куплунга на кутията . Запоих го и тръгна да ги реди без проблем. Благодаря на всички .

Коментар

Ами честито! Не разбрах от първия пост дали си сменил преходника на кутията? Ако не си го сменил,не е лошо да го смениш и него.

Коментар

Да колега сменен е с нов ОЕ .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X