Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обслужване на Jeep Grand Cherokee 2004 2.7CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обслужване на Jeep Grand Cherokee 2004 2.7CRD

Според вас от това масло мога да поръчвам 4л за двата диференциала? За раздатката има ли какво да си избера от тук?

Първоначално публикуван от gopeto1 Преглед на мнение
    След дълго мислене миналата седмица си взех въпросното 2.7CRD и още не съм му направил обслужването.
    Случайно да си го взел от Горубляне oт една автокъща от дясно малко след уличката под моста по посока Самоков?
    Последно редактирано от imarh; 25-03-13, 12:04.
    WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
      Случайно да си го взел от Горубляне oт една автокъща от дясно малко след уличката под моста по посока Самоков?
      Да. Предполагам е този. Защо?

Коментар

Първоначално публикуван от gopeto1 Преглед на мнение
        Да. Предполагам е този. Защо?
        Чисто любопитство. Защото преди да взема моя, обиколих всичко де що е Гранд 2.7 и се продава в София, та въпросният също ми беше в списъка за евентуална покупка. Честито
        WG 2.7 CRD

Коментар

imarh
          По принцип мразя да издирвам части, да разгадавам кое, как и защо не/работи и за нещата, от които не отбирам и не съм сигурен, а знам, че са критични предпочитам да си платя като поп и да по/направят от...до.
          Ако това, което си написал в съседната тема е вярно, тогава защо се захващаш с по-сложни неща от смяна на масло? За да се справиш с подобен проблем наистина трябва да си се подготвил и да си попрочел доста за самия модул, за начините за разглобяване и достигане до него, как и с какво се решава проблема му. Действително има "писано за проблема", при това със снимки. Тук Veselinv го е описал подробно:
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...91#post1343991
          Ето и как се разглобява вратата:
          http://www.youtube.com/watch?v=yTSJA...eature=related
          Не бих искал да те засегна, но не мислиш ли, че най-малкото би трябвало вече да знаеш къде се намира въпросният модул, преди да се захванеш с разглобяването му? А трябва да имаш и поне малко опит с поялника и мултимера. Иначе това ще вземе да се окаже съвсем правилно и далече не глупаво и безполезно.
          Успех!
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Отговорил съм ти на лично, за да не превръщаме темата в именно това, което бях споменал.
            WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
              Според вас от това масло мога да поръчвам 4л за двата диференциала? За раздатката има ли какво да си избера от тук?
              Преди една седмица си купих масло и акумулатор за колата от този сайт и останах доволен като цяло.Мисля, че цените спрямо другите сайтове са добри, а и не изглеждат някакви случайни.

Коментар

В момента един добър приятел ми предлага масла Тотал по-евтино с отстъпка. Знам, че Тотал е хубава марка, но подходяща ли е за този джип?

Коментар

Аз карам с Total 5W-30, но купен от Автомотор на туби по 4 литра защото идва от Франция, въпреки че цената му не е хубава. Евтиния тотал с отстъпка силно вероятно е румънски и отзивите за него клонят към лоши.
                  Последно редактирано от Zarhi; 29-03-13, 11:54. Причина: остъпка => отстъпка
                  Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
                  Suzuki Grand Vitara 1.6
                  LZ1ZPM

Коментар

Аз карам с Shell Helix ULTRA 5W-30. А за цената ...доста добра 49,98 евро 2*5л. туби.Поръчах го от eBay с безплатна доставка тъй като живея в Германия. А за филтрите (въздушен, горивен, маслен и горивен) 35 евра.Като гледам из сайтовете в БГ са доста по скъпи.Дори и да си ги поръчате през eBay с доставка за БГ мисля че пак доста по евтино ще ви излязат.

Коментар

Този двигател (2,7 CRD) не е никак претенциозен към маслото 5W30 , 5W40 или 10W40 е без значение само интервала за 10W40 е по-кратък 10000 км
                      Shell Helix ULTRA AB 5W-30 е отличен избор , ползвахме го за гаранционните коли през 2002 г. !!!
                      Еди Рангелов : 0885 088 444
                      Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X