Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с тампони за носачи на Jeep Compass

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с тампони за носачи на Jeep Compass

Здравейте приятели.
    Имам следния проблем. Наскоро се появи някакво хлопане в задната част на Джийпката. Отидох при 2 сервиза и двата сервиза ми казаха че са се разбили тампоните на задните носачи, на мястото където носачите са свързани към купето (с 2 болта)
    Мислех си че ще е лесна работа да ги намеря. Уви не, звънях на 2 места (Балкан Стар и Вест Ауто) и от двете места ми казаха, че тази част не се продава отделно а само с носача....което автоматично вдига изключително много цената на ремонта.
    Въпроса ми е дали някой от този форум, който разбира може да ме насочи към афтър-маркет част евентуално или да знае модел от който тампоните биха паснали и да търся за него?
    От Вест Ауто бяха така любезни да ми пратят схема на окачване. Прикачвам я и се надявам да ми помогнете да намеря някакво решение.
    Модела е Jeep Compass 2007, 4x4, Diesel.

Благодаря предварително!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sus.jpg
Прегледи:1
Размер:75.6 КБ
ID:6007905

От: Проблем с тампони за носачи на Jeep Compass

Е колко да струва тая ламарина..ако не е прекалено скъпо по-добре взимай носачи!Преди години и аз така патих-имаха тампони,но не ги препоръчваха,защото са кофти!Не ги послушах,поскръндзих се и взех тампоните,а тия носачи след избиването на старите тампони и заваряването/!!!/ на новите пиши ги боклук!
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Пробвай в RockAutoParts. Разгледай, както дизел, така и бензиновите Compass. Ако ги намериш като отделни само тампоните ще е добре, но и заедно с носачите да са, пак ще са по-евтини и ще можеш да ги поръчаш в темата за колективна поръчка на Жоро ЦСКА.
      Намери марката, годината и модела, след което отиваш на Suspension. Там ще намериш какво се предлага за твоя модел.
      Ето пример за цени на Rear Lower Control Arm в раздела за задното окачване на бензиновите модели /предполагам е същото, като на дизела/:
      http://www.rockauto.com/catalog/

2007 JEEP COMPASS 2.0L L4
      Suspension : Control ArmRelated Parts
      MEVOTECH Part # MS251007
      REAR LOWER
      A
      $29.99 $29.99
      RAYBESTOS Part # 5071891 Incl. Bushings Professional Grade
      Rear Lower; Arm Only
      B
      $35.79 $35.79
      Успех!
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Еха, на мен ми казаха цена на носач от 880 лева, общо 1660 и аз си глътнах граматиката :Д Тези цени изглеждат къде къде по-приемливи. Нали няма 2 вида носачи? Ама все пак и на картинката ми ги посочиха че това са, и това са търсените тампони. Сега ще разгледам каталога на РокАуто.

Благодаря!

П.С. Това което сте посочили вие реално е №16 на схемата, която съм дал, което за съжаление май не ми върши работа понеже е различна част. Мен ми трябва това, което е обозначено като №20 (респективно тампона от болтовете означение с №19)

Дали е това? Anyone?

Име:tampon.jpg
Размер:29.9 КБ
ID:5464359
        Последно редактирано от Cloud; 22-03-13, 18:37.

Коментар

Първоначално публикуван от Cloud Преглед на мнение
          Еха, на мен ми казаха цена на носач от 880 лева, общо 1660 и аз си глътнах граматиката :Д Тези цени изглеждат къде къде по-приемливи. Нали няма 2 вида носачи? Ама все пак и на картинката ми ги посочиха че това са, и това са търсените тампони. Сега ще разгледам каталога на РокАуто.

Благодаря!

П.С. Това което сте посочили вие реално е №16 на схемата, която съм дал, което за съжаление май не ми върши работа понеже е различна част. Мен ми трябва това, което е обозначено като №20 (респективно тампона от болтовете означение с №19)
          Ехеее...каква е тая цена??Изедници...колко печалба си слагат?Аз бих си ги взел от Щатите,ако ще един месец да чакам,ама 1700 лева за два носача никак не става!
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Kaкво значи разбити - скъсани ли са?
            Ако не са скъсани - не е от тях. Тези тампони и нови са много меки, с много голям ход. Да не те подведат майсторите.
            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Ами били за смяна и заради това е хлопането. По принцип майстора е пич, никога не ме е овърчарджил и винаги ми обяснява подробно проблема. Т.е. вярвам му, предполагам значи е имал предвид - скъсани.
              Аз след 2 седмици ще имам път към София, ако може да препоръчате някой разбирач там да види и той евентуално?
              А какво мислите за снимката от по-горе, дали това са правилните?

Благодаря!

Tака, намерих и по детайлни снимки и наименование. Тампона се намира на част наречена Trailing Link/Arm:

Име:tampon2.jpg
Размер:47.8 КБ
ID:5464362Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tampon3.jpg
Размер:38.8 КБ
ID:5464363
              Последно редактирано от Cloud; 22-03-13, 19:05.

Коментар

Два задни горни носача мога да ти бъдат доставени за седмица за 300лв общо със самостоятелна поръчка.
                http://www.rockauto.com/catalog/more...027&cc=1440410
                Поздрави,
                Жоро
                Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Благодаря за предложението Жоро, просто мисля, че не е това часта която търсим (гледайки снимката от вашия линк) Пуснал съм я на горния пост.

Коментар

Хммм а това ?
                    http://www.rockauto.com/catalog/more...531&cc=1440410
                    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Ахааа ти търсиш 10 по схемата сега ще погледна.

тел. 0897818449

Коментар

Едитед: Да, точно

Коментар

Можеш ли да му намериш номера на Crown ? Абсурдна е цената която са ти казали, нещо не го намирам в рокауто, но ще се намери другаде !
                          Ако можеш да намериш името на частта на английски също ще помогне!

тел. 0897818449

Коментар

Да намерих ги. Ето снимка. Мен реално ми трябват само тампоните, които съм посочил от тази част....ама ако не се продават отделно май ще съм принуден да купя цялата Trailink Link.

Име:trailink.jpg
Размер:37.6 КБ
ID:5464367

Коментар

Бай дъ уей, гледам джипа от аватара ми е познат....Гоцев ти ли си? Тони съм от IBM )))) Ти си ами, ся сверих телефоните ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X