Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на странични огледала с такива с ел. прибиране при WJ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна на странични огледала с такива с ел. прибиране при WJ?

Здравейте, ще използвам тази тема за да си реша следния проблем:
    Огледалото на вратата на шофьора на моя Гранд WJ, е чупено някога и стъклената част е изрязвана и приспособявана наново, но без гуменото уплътнение. Добре е направено, ама като го виждам че е правено ме дразни, елмаза е оставил драскотини по огледалото. Незнам отзад реотаните дали са запазени. Намерих си цяло огледало, но не ми се сваля кората на вратата за да сменя цялото огледало. Искам да сменя само стъклената част, но не знам как се сваля само тя. Опитах се да разглобя новото си огледало, отвих доста видии отзад, но снопа кабели не ми позволява да разглобя огледалото. Предполагам че стъклената част се сваля отпред, но незнам как е захваната, предполагам, че е на щипки и има куплунг за реотана, но не ща да попилея нещо - ако някой има опит, моля да пише....
    Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
    O8867З7I78

Коментар

Имам две снимки на разглобено огледало, което мисля да е от Jeep Liberty. Предполагам, че принципът на разглобяване при тебе е подобен. Отвътре в основата има четири издатъка, които влизат в съответните фиксатори в тази част, в която е залепено самото огледало. Разглобяването става, като се издаде външната страна максимално навън и използвайки подпъхната дървена шпатула като лост, се натисне частта със стъклото навън за да се освободят фиксаторите. Трябва хем да се натиска силно, защото фиксаторите са здрави, хем да се прилага усилието равномерно на голяма площ, така че да не с е спука стъклото. Според мен по-безболезнено ще е да си отвориш кората и да смениш цялото огледало. Направена е грамотно и е малко вероятно да повредиш нещо. Още повече, сега времето вече топло и няма да счупиш някоя щипка.

Успех!
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Благодаря ти Алекс! Да, точно щипки не ми се чупят, но ако трябва ще я отворя...
        Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
        O8867З7I78

Коментар

Да използвам темата за няколко въпроса. Моите странични огледала са с ел.прибиране, но нямат подгрев. Възможно ли е да са така фабрично или някой е сменял стъклата? Ако фабрично са така, дали ще мога да сложа стъкла с подгрев? Дали има налични кабели или ще трябва да извеждам допълнително?

Коментар

Първоначално публикуван от 7905 Преглед на мнение
            Да използвам темата за няколко въпроса. Моите странични огледала са с ел.прибиране, но нямат подгрев. Възможно ли е да са така фабрично или някой е сменял стъклата? Ако фабрично са така, дали ще мога да сложа стъкла с подгрев? Дали има налични кабели или ще трябва да извеждам допълнително?
            Не са били така фабрично. Някой е пипал там. Или са сменяни стъклата с такива без подгрев. Или се е разкачила инсталацията. Или е изгорял подгрева. Кабелите за подгрева би трябвало да са налични, независимо от модификацията.
            WG 2.7 CRD

Коментар

Сега се сещам, че на моите стъкла на огледалата няма символ за подгрев, а съм виждал такива...всички с подгрев ли имат такъв символ или не?

Коментар

Първоначално публикуван от 7905 Преглед на мнение
                Сега се сещам, че на моите стъкла на огледалата няма символ за подгрев, а съм виждал такива...всички с подгрев ли имат такъв символ или не?
                Незнам в интерес на истината. Моите са без подгрев и нямат въпросният символ.
                На мен друго ми е интересно. Пасажерското ми огледало е леко сферично и отразява приличен ъгъл без много изкривявания. На него има надпис "Objects in mirror are closer than they appear". Шофьорското огледало е тотално плоско(явно), защото отразява с доста по-малък ъгъл и без никакви изкривявания. Та имах бая мъртва зона, докато не си залепих едно малко изпъкнало огледалце в единия ъгъл. Въпросният надпис също отсъства. Така ли са фабрично или е сменяно стъклото.
                WG 2.7 CRD

Коментар

При мен дясното/пасажерско/е с надпис,че обектите са нереални,а лявото е със знак за подгрев.

Коментар

При мен няма нито надписи, нито знаци И двете ми стъкла май са плоски. Явно ще трябва да си купя 2 подгряващи стъкла и да ги сменя. Остава проблемът с демонтирането на старите и монтирането на новите, но ще го мисля, като я докарам до там

Коментар

При мен едното огледало беше без подгрев. Миналата година свалих стъклото, разлепих го от пластмасовата основа и монтирах нагреватели за дръжки на мотоциклет/ два броя, общо 8лв/. Включих кабелите в буксата на огледалото и вече една година работи прекрасно. Цялата "операция" отнема 1 час.

Коментар

Да споделя развитие, за да знае някой друг, ако му се наложи. Оказа се, че моите огледала наистина са без подгрев и то фабрично( нищо, че имат ел.прибиране и регулиране ). След, като махнах старото стъкло установих, че кабели за подгрев няма. Намерих си стъкло с подгрев от едно счупено огледало и от него взех кабелите за подгрева. Хубавото в случая е, че до буксата на кората на вратата в която се включва буксата на огледалото има изведени кабели за подгрева. Прекарах кабелите за подгрев в самото огледало и работата стана. Малко пипкаво, ама мисля, че се получи добре. Единственото, което не ми харесвае, че сега потреперва леко самото стъкло от вибрациите на автомобила. Явно при демонтажа на старото и монтажа на новото се е разместило нещо...

Коментар

- Привет колеги !!! Моите огледала са електрически, но като натисна буточнето за прибиране - не се прибират - Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 ? Чува се само шум, явно машинката работи, но сигурно някое зъбно колелце е заминало, знам ли ...

Коментар

Първоначално публикуван от VuL4o_V8 Преглед на мнение
                            - Привет колеги знам ли ...
                            Ремонтират се по американски - с нови (или други)
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

- Благодаря Дядо Владо .

А подгрева на седалките осезаемо ли затопля, колко време е необходимо преди да се усети - мисля че и там имам проблем ... има ли някой, който да ги прави или да се самозахващам някак по клипчета от тубата ...

Коментар

Първоначално публикуван от VuL4o_V8 Преглед на мнение
                                самозахващам някак по клипчета от тубата ...
                                Винаги самозадоволяването е по-приятно. Сваля се седалката, мери се, ако е прекъсната се разтапицирва и т.н.
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X