Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за V8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за V8

Поне е зима и ме напъвт разни мисли за Г-егата отново...да питам тука.

Интересува ме V8 от Jeep...доколкото знам са чугунени блокове с долен разпределителен вал и са относително компактни.

Та това чудо как се куплира с ръчна скоростна кутия...само за задно?
    Колко тежи?
    Колко струва читав двигател?
    То че има китове има...карбураторен?

Поздрави!

От: Съвет за V8

318 ката (както и 360) се правят с камбана от дакота и скоростна AX15. Трябва да си вземеш маховик, притискател и феродов от Dodge Ram.

Теглото май беше към 260 кила

Гледам че по 1000 лв има оборудвани двигатели, предполагам, че може и надолу

Стоян американеца беше направил един такъв карбураторен, предполагам още ги има частите.
    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
    http://www.facebook.com/JeepBG
    LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
      Интересува ме V8 от Jeep...
      Има два "осмака" при мен, ела да гледаш и да мериш на живо, има и с кой да си говориш за китове.....
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

ми ше трябва май да се запознаем с дядо накрая.

тази АХ15 намира ли се по наще ширини или едва ли?

Коментар

навсякъде я има, те я слагат на какво ли не.

Коментар

Ако някой има за продаване AX 15 , и на мен ми трябва още една.

Коментар

..

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                навсякъде я има, те я слагат на какво ли не.

Слагат я на три модела на Джип като два от тях са Вранглер,но аз не съм виждал AX-15 само за задно предаване.Не е проблем да се преправи но са допълнителни разходи.
                Има много тънки моменти при слампването на американски осмак в шаси и боди на Г класа.Определено с точно този двигател ще е голям зор.

Коментар

според мен по-голям зор от слагането на 560-ката...нема накъде. Не ме кефи, че двигателя е на 30 години и не е много читав.

Затова некой американски чугун...само не ми се прави маховик и насаждане на кутия, щото е разправия излишна.

Коментар

А защо точно този двигател...?Има много други Мерцедесови варианти на двигатели и кутии..........аз вече имам изградена концепция за моята Гега...но не искам нищо Американско по нея/лично мнение/
                    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

ами искам В8 пак. Ремонт на наличния алусилов 560...вобще не ми се влиза тоя филм. Вобще намразих алуминиевите блокове.

Алтернативите:
                      БМВ...пак алумиениев и не вляя в шасито от 55см, но пък има кутии ръчни..редки и скъпи
                      Ауди...това е най-разпльокания В8, но кутиите са евтини, но дълги...щото са куатро....абе не стаа.
                      Ровър..мисля че това е най-компактния и лек В8. Кутии има редки и скъпи от коли с него....ама е ровър.(без обидени)

остава да проуча въпроса с некой 5.2 ..5.7 хамериканец....кутиите и маховика са проблем май.

П.С> В12-ки влизат по добре, щото са ъгъл 60 градуса.

Коментар

хм това АХ15 прилича на БМВ кутия Гетраг. Само да видим как ще се разбере с раздатката на Г-егата...да няма 5 задни и една предна!

Коментар

сложи си шест степенна ръчка от Mercedes-Benz CLK

Коментар

става само на 4 и 6 цилиндрови...мерцедеси. В8 мерцедес са само автомат

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                              става само на 4 и 6 цилиндрови...мерцедеси. В8 мерцедес са само автомат
                              Това щеше да е следващото което щях да напиша.....шест цилиндров който по коне и въртящ момент не отстъпва на осмака.......но е много по лек и динамичен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X