М?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
На WJ 2.7 check engine лампата възможно ли е да свети поради слаб акумулатор?
Свий
X
-
От: На WJ 2.7 check engine лампата възможно ли е да свети поради слаб акумулатор?
При мен преди старт, остава да свети единствено лампата, CHECK GAGES, предполагам поради слаб акумулатор (макар че не е много слаб - преди старт показва около 11V и в зимните месеци си върши работата много добре). Лампата загасва веднага след старта, като предполагам заради това, че акумулатора минава на заряд!Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
O8867З7I78
Коментар
-
От: На WJ 2.7 check engine лампата възможно ли е да свети поради слаб акумулатор?
Да, ако напрежението е по ниско от някаква стойност, предполагам не минава тест и лампата свети. Най-лесно проба с читав акумулатор и отговорът е даден! Ако нямаш наличен вземи от съседа.в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI
Коментар
-
При контакт всички лампи светят пробно, за да се види че крушките са здрави, след запалване изгасват. Колкото и гранда да съм видял, всички палят и на 10 волта. Ако е слаба АБ няма ли да даде грешка при тест с ключа?If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!
Коментар
-
Първоначално публикуван от bobydimi Преглед на мнениеРазбиращите моля да обяснят .0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
[QUOTE=Dimitar Nenchev;2108281]При контакт всички лампи светят пробно, за да се види че крушките са здрави, след запалване изгасват.... [QUOTE]
Не съм съгласен. За WJ лампите светват и изгасват всичките преди старт .....за другите модели не знам как е. Моят е бензинов, ако и това има значение. Имам дори навика да ги изчакам да угаснат всичките, тогава паля. Затова споменах на колегата че при мен, преди старта остава да свети само CHECK GAGES...Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
O8867З7I78
Коментар
-
Re: На WJ 2.7 check engine лампата възможно ли е да свети поради слаб акумулатор?
И при CRD-то е така, остава да свети само check gages. И не, check engine не свети заради слаб акмулатор, bosch ecu-тата нямат такъв навик.Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
Suzuki Grand Vitara 1.6
LZ1ZPM
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеДоказано с опит ( от ЦРД-то а Калин) ако акумулатора при въртене на стартера свали напрежението много(слаб акумулатор или дълго въртене), комютъра на мотора и на скростите отива в "Авариен режим", интересното в случея е, че стартера не "мячи" ами си "върти като за световно", но има ли пад на напрежението и "елхата грейва".......точни стойности не съм мерил, битува мнение че трябва да е под 10 волта.......
Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
Коментар
-
и здрав акумулатор пада под 10V докато върти стартера... Ако при контакт е 10-11V вместо над 12, сигурно пада на 6-7V на стартер...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Имах подобен проблем с абсолютно здрав 65 ампер часа акумулатор много често ми светваше сутрин "check engine" и после по някое време угасваше. Смених акумулатора с 95 ач. и от тогава нямам грижи. А между другото като светнеше check engine и скоростите доста странно превключваха.
Коментар
-
В момента съм със съвсем малък акумулатор на моят 4,7 само 50А/ч, така си дойде от странство. Ако не запали от първия до втория път пада. Но не светва чека, както при вас. Утре го сменям с голям акум. а малкия отива на ЮПСв общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар