джип Чероке 2,5 crd, декември 2002 година. единия ден пали без проблем, на другия сутринта /в гараж, около +5 градуса/ върти, има гориво, но дори и не "прикюфква" все едно няма грам нафта! преди по малко от месец ми направиха цялостна профилактика на стартера, сменен горивен филтър. моля за идеи!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Чероки 2,5 crd не пали:-(((((
Свий
X
-
От: Чероки 2,5 crd не пали:-(((((
Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнениеСамодиагностика с ключа за грешки.
На мен подобен проблем ми даваше Crankshaft position sensor.
р1130
р0340
р1511
Коментар
-
Първоначално публикуван от JOkomo Преглед на мнениетрикратното бързо завъртане показва следните грешки:
р1130...
При теб щом пали трудно явно е ниско. Испуска дюза, или регулатор.
Другите грешки не са интересни.
Коментар
-
Аз съм на старото си мнение - P0340 трябва да е Camshaft position sensor, който индикира за проблемен Crankshaft position sensor (колкото и абсурдно да звучи)!!! Номера му по Mopar e 5066882АА а по Бош (какъвто е) е 0281002/434. Взимах го от Вест Ауто за около 160 лева.
Другите грешки за мен са следствие на въртене и непалене.Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD
Коментар
-
Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнениеАз съм на старото си мнение - P0340 трябва да е Camshaft position sensor, който индикира за проблемен Crankshaft position sensor (колкото и абсурдно да звучи)!!! ...
Другите грешки за мен са следствие на въртене и непалене.
Виж поредноста на записаните в списъка кодове.
Но, това което си пишем тук не е меродавно. Иска диагностика и гледане на живо. На читав скенер се виждат всички стойности на датчиците и става ясно от къде е проблема.
Коментар
-
На моето СантаФе беше същото - като му се прище и не пали.
Грешката беше в датчик на разпределителния вал, смениха този на коляновия, както казва Тодор и се оправи.Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
Коментар
-
Имаш повече опит и несравнимо повече познания от мен. Аз просто дадох решението, което проработи в моя случай при идентични грешки и симптоми.
Между другото миналата седмица убеждавах познат при същите симптоми....не ми повярва, купиха нвфтова помпа за 2500 лева и сега човека си има 2 работещи помпи и отново непалещо Liberty.Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар