Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зациклих с избора на амове за Гранда ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зациклих с избора на амове за Гранда ?

Голям проблем се оказа избора на едни задни амортесьори, единия ми заден лекичко се беше омаслил (оригинални на JEEP), звъннах в Скорпион 13 и ми предложиха CROWN за 159 лв. за брой, но никога обаче не съм чувал за тази марка, Вест Ауто имат Монро...ама било щатско, цена 144 лв., за мен тази марка е обидно калпава, в Евро 07 имат японски Каяба но са подозрително евтини към 70 лв., в Елит кар внасят SACHS които са наистина добри, но не произвеждат нищо за Гранда, предложиха ми оригинални JEEP на цена над 400 лева за брой, цената май не си заслужава.

Звъннах в друга голяма фирма и оттам ми предложиха най-добрите според тах Билщайн за около 100 лв. клиентска цена, ползвам отстъпка и излизат по 80 лв. за брой., марката е немска и се произвеждат в заводите Круп,, гаранцията е две години и ако има ядове щели да ми ги сменят веднага, купих ги и веднага ги монтирах, като подкарах колата усетих странно чукане при всяка малка неравност, направо си трака задния мост като на разбит шарнир, на по-голяма дупка звука е страшен, неможе да се кара, стана истинска каруца, ужас, ще ги свалям и ще правя рекламация.

Но какви амове да взема за да си реша проблема, дайте ми съвет с какво ги карате тези джипки и къде може да се купи, нещо изпитано което в момента се намира на пазара, и ако може да вози подобаващо меко, все пак става дума за JEEP, досега возията беше фантастична и неискам да я загубя.
    Последно редактирано от TOYO; 07-02-13, 19:55.
    TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

От: Зациклих с избора на амове за Гранда ?

И аз имам проблем с амортисьорите но поради финансови болежки за сега съм го замразил.Но Билщайн за 80 лв само боята му е оригинална по-малко от 300 не го намерих,иначе е супер по твърд е но до колкото знам SRT е с такива.SACHS произвеждат
    Part # 312514 около 60 дол. в RockAuto може и да не ги внасят. Монро и Каяба са добри бюджетни решения стига да са оригинални щото Каяба са около 120лв,за толкова имаше и оригинални jeep в ebay. Общо взето до тук съм.Ще следя с интерес темата дано има повече мнения.

Коментар

Аз бих избрал пак оригиналните: http://www.ebay.com/itm/Jeep-Grand-C...36c6b6&vxp=mtr
      Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
      0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO;2092224

Звъннах в друга голяма фирма и оттам ми предложиха най-добрите според тах Билщайн за около 100 лв. клиентска цена, ползвам отстъпка и излизат по 80 лв. за брой., марката е немска и се произвеждат в заводите Круп,, гаранцията е две години и ако има ядове щели да ми ги сменят веднага, купих ги и веднага ги монтирах, [B
        като подкарах колата усетих странно чукане при всяка малка неравност, направо си трака задния мост като на разбит шарнир, на по-голяма дупка звука е страшен, неможе да се кара, стана истинска каруца[/B], ужас, ще ги свалям и ще правя рекламация.
        Стегни ги просто,от това по-добро трудно се намира,а за тия пари сьвсем.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

На мен са ми казвали от няколко места, че за Гранд амортисьори - само от Балкан стар, по VIN. Миналата година правих едни проби с амортисьори от JK Rubicon, изтряах ги около три дни и върнах старите, които се оказа, че са все още живи.
          “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
          Walter Rohrl
          GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Тоя Билщайн за 100 лева... не е съмнителен ами направо крещи "не ме купувай!". Скорпионите едно време внасяха Gabriel и аз поне съм с отлични впечатления от тях. А чукането "на шарнир" от задния мост може и да е от ябълката на А-рамото.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
              Тоя Билщайн за 100 лева... не е съмнителен ами направо крещи "не ме купувай!". ...
              Защо? Билщайн В4 не са скъпи и цената им без отстъпки е някъде около 110 - 120 пари. По немски сайтове съм ги виждал за 42 евро с включен ДДС.
              Виж, B6 Sport са вече съществено по-скъпи.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Защо? Билщайн В4 не са скъпи и цената им без отстъпки е някъде около 110 - 120 пари. По немски сайтове съм ги виждал за 42 евро с включен ДДС.
                Не е изключено Аз покрай Диското съм "облъчен", че за джипове има само B6, а там цените определено не са такива.
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                  Аз бих избрал пак оригиналните: http://www.ebay.com/itm/Jeep-Grand-C...36c6b6&vxp=mtr
                  На мопарския сайт са дори по-евтини, но за 4 бр. на обща цена около $100 доставката е към $160 до БГ, плюс мито и ддс и .... минаха $300.
                  Jeep WJ 4.7
                  Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9

Коментар

Звънни на Жорката и поговори с него...
                    GRAND 3.1 за кеф
                    А 3 1.8 5v за адреналин
                    VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

Какво му е на Монрото, с такива съм от 3 години, абсолютно същото представяне като оригиналните до момента, нямам никакви оплаквания. От Вест ги взех за около 140лв- 160лв комплект предни. Нищо повече не ти трябва ако няма да го вдигаш. На билщайн не мога да говоря за нискобюджетната им продукция, ot B2 съм много доволен.
                      R 727cc BB KIT
                      ZJ V8
                      WK2 V6

Коментар

baha, кажи за Monro - меко ли вози с тях? Моят WJ е със сменени амортисьори и според Димата и Дядо Владо са много по-добри от оригиналните и по-скъпи, но на мен ми се струват твърди. Та съм решил да ги сменям и ще съм благодарен да чуя мнението ти.
                        Jeep WJ 4.7
                        Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=155232 Звъни на колегата и си готов
                          Jeep ZJ 4.0 HO, AW 4 , Quadra Drive
                          NV 231 - COMMAND-TRAC
                          3" lift

Коментар

Да тези от тази обява са най добрата серия на Rough Country правена до момента!!!
                            Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
                              Да тези от тази обява са най добрата серия на Rough Country правена до момента!!!
                              Благодаря на всички за отговорите, веднага му звъннах на колегата но не ми вдигна, прочетох че тази серия на Rough Country вози меко на асфалта и втвърдява извън пътя, само че тези които се предлагат в обявата са за 2 инча лифт, а моята няма лифт и неискам да я вдигам, понеже я кара основно жената и само в града, предпочитам да е ниска отзад за стабилност, дори е леко приклекнала заради двата пълни с гориво резервоара, та си мисля дали няма да имам проблеми като са малко по-дълги.

Иначе за стягането Билщайна съм ги стегнал повече от добре, имам автосервиз от над 15 години, за чукането на А рамото също го изключвам защото чука само с Билщайна, с другите нямаше никакво чукане, освен това при съвсем леки неравности нямам чукане, чува се при малко по-голями 2-3 сантиметра височина, а при малка дупчица отскача целия мост настрани, абе ужас, не искам да я карам така, прибрал съм я в сервиза и там ще седи докато не намеря решение, иначе на външен вид изглеждаха невероятно добре, и кутиите, и амовете, говорих с колега който също е имал същия проблем с Билщайн, направо ми се изсмя като му казах.

Тези оригиналните Мопар много ми харесаха, колко ли ще се оскъпят с доставката до БГ, и ако може да ме посъветвате как да ги доставя най-лесно, с директна поръчка или с фирма доставчик, видях някъде такава специализирана за доставки от Е-bay, или ако може с нашия любим Скорпион 14.
                              Последно редактирано от TOYO; 08-02-13, 20:16.
                              TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X