Обява

Свий
Няма добавени обяви.

капачка разширител Гранд 4l

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• капачка разширител Гранд 4l

Както някои знаят, на гранда нямах капачка на разширителното казанче за антифриза.

все се канех да питам как изглежда или да помоля някой да ми го покаже, че даже незнам дали е с клапан или не

та, онзи ден влязох в една морга и взех да оглеждам по колите..... оказа се, че капачките са първото което изчезва

накрая имаше една лагуна, от която капачката пасна идеално на размер - с клапан е.

сложих я и сега жипката работи по - добре, в смисъл стрелката не подминава толкова много центъра като е на клима.

та, за сведение:

по размер става капачка от Рено Лагуна

До: капачка разширител Гранд 4l

Полезно сведение, мерси!
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
      Полезно сведение, мерси!
      хубу де, ама не казваш дали трябва да има клапан...

май трябва, щото имаше едно чероки 4л. в тази морга, но при него казанчето беше друго..... капачката нямаше клапан, беше като на казанчето за чистачките, но пък имаше преливник. а мойта няма преливник, та се надявам да не е грешка че сложих капачка с клапан

Коментар

Стандартно клапан има само на капачката на радиатора, казанчето е отворено към атмосферата. А на теб ако са ти сложили казанче от Рено е логично да няма преливник и да става тапата от Лагуната
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Няма клапан.
          И на 4.7 също няма.
          Клапана е на капачката на радиатора. Това което излезе през клапана минава през един тънък маркуч и отива в казанчето. На другите коли с клапан на радиатора водата която излезе през капачката си тече на земята.
          Я кажете така ли е че тая система на охлаждането ми е много странна.

Коментар

съвсем ме объркахте.......
            а капачките на резба ли са ви????? на това Чероки дето гледах нямаше резба

ще трябва да спирам някой Гранд по пътя да му видя казанчето.

моето или е сменяно и е от Рено но пък с новата капачка работи по-добре и не хвърля вече антифриз през отвора.

Коментар

На 4.0 е с резба. Ама не е плътна а има някаква цепка от страни за да може да излиза водата.
              На 4.7 системата е същата само че няма резба. Капачката е същата като тази на течноста за чистачките.
              Аз и на двете наливах антифриз до максимума. Аз наливам то го изхвърля. Като спрях да наливам нивото застана по средата между минимум и максимум и не мърда.

Коментар

Точно така е, капачката е като за чистачките и не е херметична. Аз така в моя 5.2 налях един литър течност за чистачки в охладителната система Не че му стана нещо де
                ...Щот не чета к`во пише на капачките, затова...

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  На 4.0 е с резба. Ама не е плътна а има някаква цепка от страни за да може да излиза водата.
                  На 4.7 системата е същата само че няма резба. Капачката е същата като тази на течноста за чистачките.
                  Аз и на двете наливах антифриз до максимума. Аз наливам то го изхвърля. Като спрях да наливам нивото застана по средата между минимум и максимум и не мърда.
                  OK

сега, макар и бавно, разбрах

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                    Точно така е, капачката е като за чистачките и не е херметична. Аз така в моя 5.2 налях един литър течност за чистачки в охладителната система Не че му стана нещо де
                    ...Щот не чета к`во пише на капачките, затова...
                    Не се ли пенеше?!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Не, ама сигурно добре би се промило ако го източех някъде...

Коментар

На капачката на радиатора има клапан при ГРАНД 4.0,а капачката на разширителя е съвсем обикновена без резба,пластмасова с гривничка за да не изпада и просто прави щрак и готово!
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X