Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee [XJ] 2.5l ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jeep Cherokee [XJ] 2.5l ?

Нищо му няма на двигателя, по-слаб е просто, определено по-надежден от кой да е дизел. Зависи как е гледан /правилните масла, когато трябва/ и да не е юркан душманската /все пак е слабичък спрямо 4ката, но пък си е бензин и може да ти се прииска да го поизстискаш /. Щом историята му е ясна и е от близък, не бих се колебал... 2.5 или 4, това е довлякла котката. Слагаш му и газ ако искаш и си го караш. Мнението за машината от нейната родина е определено меродавно. Тук не е популярно, любителите на бензинови 4х4 залягат на големи кубатури ако ще е бензин, особенно. Всичко останало би следвало да знаеш най-добре, все пак от 10 години имаш подобно. За цената виж не знам...

Коментар

2,5 и 4,0ката са едни и същи като механика, само че 2,5 е умрел и няма никаква душа. Съдейки по здравината на 4,0ката смея да твърдя че здарвината на двигателя ти е последния пробем, аз лично не знам как може да се счупи 4,0ката. След като има 4ки за 2600лв в обявите 2,5 с ръчни скорости и 231 мисля че цената му е 1500лв до към 2000. 2,5 ако вземеш е куцо защото не си струва да се тунингова и си остава така зле. 4ка ако вземеш ще можеш по-нататък да я развиваш.

Коментар

Точно тези дълги разстояния могат да му разкажят играта.Този мотор на дълго е умрял в кожата си.Пример с лек автомобил Корола 2005.Двигател 1.4-110 к.с. бензин.В София не се усеща как върви,на светофарите се дърпам без проблеми,НО на дълго няма такава мъка.С 5000 оборота е с 140 км/ч,гори 10 извънградско,за изпреварване забрави,освен ако не е по нанадолнище.Хубава кола,но не с този двигател.Черока е същата история,вервай ми.На къси разстояния е стрела,ама я го покараи повечко ти идва да слезнеш и да буташ.

поздрави

Коментар

E той от 2.1 дизел на 2.5 бенз като се качва, може да му се стори и изтребител

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
            E той от 2.1 дизел на 2.5 бенз като се качва, може да му се стори и изтребител
            Точно тоВА имам предвид. Заместник на дизела. Сегашното ми чероки баща ми го купи на 112к км, незнам колко са реални, той го кара докъм 200к, след това аз се учех на него, майка ми се научи да кара на него, брат ми се учи на него и в момента е на 412к км. На 300х. му правихме основен ремонт, като оригинално си остана само блока , и ведъж му менихме съединителя. Това са всичките ремонти за изминалите 15 години. Що зор е видяло само то си знае, но никога не не е оставяло на пътя. НО все някога трябва да дойде края. Не ме разбирайте погрешно. Кола за дълги пътувания си имам + тераното., тъй че няма да е основната кола за дълги пътувания. Тука ства въпрос просто за аместител на 89-те дизелови кентавара с "нещо" Пак казвам дизела не ми е пречил никога, нито е имало проблеми. Дори с 800кг багаж по терена Белово-Юндола не е имало проблеми. Главоното което исках да питам е дали бензиновото 2.5 е еднакво с дизелчето, щото повече не ми трябва. -А по-натъшното развитие или наджипване ще го мислим за след кризата - С 140км/ч , с джип, , ами не е разумна идея. Сещам се, че скоро се транспортирах с една 80-ка, с някакъв голУем дизел, без турбо - е тва вече не ми допадна. 2 тона и кусур да изпреварвам 15минути не си е работа. Ама вероятно на тая дето съм попаднал е била вече пътник.

Поздрави !
            п.п. щом 4-ката е толко здрава, значи и по-малкият му близнак трябва да е нещо подобно.
            * Последният оглед дето правих на един черок за 3000лв, 4-литров, автомат ставаша единствено за Надин, че даже и там нямаше да му дадът повече от 350лв. или имаш нещо конкретно предвид ?

Коментар

А защо не му насадиш на това една 4ка или 2.5? Много е зле останалото? Аз бих се метнал в тоя 5.9 дето още се продава у форума, но това съм си аз . 20 минимални по 240 са 4800, така де, 4500-5000 не е ли скъпо за 2.5 черок, по толкоз са грандовете сякаш...

ПП Не е задължително 2.5 да е здрав, колкото 4, дори да са 1 към 1. Просто купето тежи еднакво, а на 4 му е по-лесно да го носи, понася по-малко натоварване и се 'аби по-малко с годините. Та затуй най-рентабилно си е голям бензин, с километрите си седи чук...

Коментар

Това за голям двигател=голям ресурс е ясно. Грандовете още в началото писах, че отпадат заради автоматика. Не искам да влизаме в спорове или каквито и да било сравнения и тестове. От горчив опит знам, че вече на автоматик трудно ще се навия иначе щеше вече да съм в гранд чероки.
                Цената не е крайна, но е определяща. Тука ме блазни главно това, че въпросният екземпляр е поддържан редовно без абсолютно никакви компромиси и мисля че си заслужава.
                * Най-много ме притеснява евентуалното търсене на части, че като гледам такива черокита едвамс е срещат. В европейските сайтове за автомобили има по 20тина обяви в сравнение с 400 за 4-ка. Де да знам или си ги карат и не ги дават или просто са по-редки !

Поздрави !
                п.п. абе от толко писано нищо не стана ясно, ама карай пак ще е на онче бонче и най-вече късмет
                Последно редактирано от I.Stoyanov; 03-02-13, 20:04.

Коментар

Jeep XJ 2,5i е практичен изобор,ако ти харесва го взимай,
                  двигателя има достатъчно мощност,здрав и непретенциозен. Скоростите и раздатката са еднакви с на дизеловият 2,1.
                  А за големият двигател и ресурса май ще се окаже , че не е много вярно , да не се окаже 2,5i по-здрав от 5,2 и 5,9
                  Тук в форума, като се пусне тема за избор на Jeep и всички наскачат вземи си 5,2... 5,9 с голям двигател 4.0 е много слаб, 2,5 е мърша ,колко си тъп да вземаш...няма ресурс ,не кефи,...звука на осмака е страшен и ,насади му 5,2 ...4,0...5,9...6,1..и т.н....
                  Вземи си това ,което може да си позволиш,и те устройва.Според мен избора ти е правилен спрямо твоите изисквания.
                  Последно редактирано от Stefan Dimov; 03-02-13, 20:24.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan Dimov Преглед на мнение
                    Jeep XJ 2,5i е практичен изобор,ако ти харесва го взимай,
                    двигателя има достатъчно мощност,здрав и непретенциозен. Скоростите и раздатката са еднакви с на дизеловият 2,1.
                    А за големият двигател и ресурса май ще се окаже , че не е много вярно , да не се окаже 2,5i по-здрав от 5,2 и 5,9
                    Ти ми вдъхна куража от който имах нужда.

Поздрави !

Коментар

choko нямаше ли такъв? Колега пиши му, мисля че поне от първа ръка може да получиш информация. Даже му е наджипен, та ще е пълно инфото.

Коментар

2.1тди 86 коня 184нм при 2250 оборота
                        2.5i 118 коня 198нм при 3450 оборота
                        2.5i 127 коня 234нм при 3250 оборота
                        (тея данни са от някакъв сайт и може да не са 100% достоверни)

явно 2.5 има няколко разновидности но този по слабия (118коня) едва ли ще е по динамичен от дизела
                        а дизела има едно предимство турбото и нютоните при доста по ниски обороти
                        Та не знам дали си заслужава този 2.5
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Както вече писах - отскоро съм с такъв джип. Идва ми идеален за ежедневна употреба - да 2.5 е с ограничен ресурс, но на мен нито ми трябва за състезателно каране, нито за тежки изпълнения извън пътя.
                          Двигателят, ако е ОК, е бетон. Ако е сдал багажа е друг въпрос, но това е валидно за всеки един мотор.

Частите не са никакъв проблем - имаш поне 2 добри опции за магазин (различен от официалния вносител). Поръчката от Щатите също е лесна и сравнително бърза опция (минус е митницата). Частите са смешно евтини и качествени (тези от американския внос, по масовите магазини не ги знам какви са). На бензин ми е много икономичен (по моя маршрут в града е около 12литра). На газ не - но аз имам проблем с колекторите/генерацията и ето защо не можем да разберем кое точно причинява по-големия разход.
                          За извънградско - комфортна скорост е до към 110-120. Динамиката на 5та очаквано не е впечатляваща. Скоростите обаче са дълги и позволяват да се ползва по-ниска предавка ако се наложи нещо по-динамично.

Аз лично съм много доволен от тази модификация и нямам намерение да я сменявам за такава с по-голям мотор (имам възможност да го направя). 231 си е ОК за ежедневно каране. Вярно - парт тайм, но в 98% от времето на мен 4х4 не ми трябва.

Стига да вземеш читава машина - няма да съжаляваш. Успех в покупката.

Коментар

2,5 като сложиш 31ци и нагоре ще почине. Не мисля, че ще харчи о-малко от 4ката, на 4ката автомата е неубиваем, камо ли спрямо ръчка с съединители и т.н. Части има В рокауто за всички чероци. Реално 2,5 няма нито 1 + пред 4ката, за това и ги няма и никой не ги и иска. А има по-нисък е данъка с 50лв

Коментар

Пак започвате да ме отказвате . Автомат неискам не щото са чупливи, а щото не искам да превключва когато на него си му скимне и да "нещо" да решава вместо мен. Колко ще умре с 31" нямам идея ама ще проверя

Поздрави !
                              п.п. Не търся съвет 4.0 или 2.5, а просто исках да се информирам как стоят нещата най-вече от към издръжливост и надеждност във времето. Ако има възможност нямаше да си чешам клавятурата, а щеше да се любувам на някой рубикон с 35" и 8" екстра флекс, ама няма
                              Колегата Сашо Пунчев ми даде това което исках да знам.

Коментар

След като никой не споменава явни недостатъци на този двигател , след като малцината, които го имат са доволни от него, след като имаш запазен и поддържан екземпляр с известна история, след като теб те устройва ... Какво толкова му се чудиш? В крайна сметка основния недостатък който се споменава е по-ниската мощност. Но сравнено с 4,0. Нима хората не карат бензинови Фронтери, Терано, Дискавъри и т.н..? Със същата мощност, ама с 300-400 кила отгоре.

Да ти кажа и на мен ми е много голям мерака за Чероки 4,0. Голям, здрав, здрав автомат, фултайм, върви много с това леко купе. Че и евтини изпадат. Но всичко свършва, като почна да смятам разходите за гориво, по-високия данък, и по-скъпата застраховка ... Като ги насложиш се получава една немалка сума за една година например. За това само им се радвам, но знам, че не е лъжица за моята уста.
                                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X