Обява

Свий
Няма добавени обяви.

невольооо, помощ. Гранда закъса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• невольооо, помощ. Гранда закъса

Имам Гранд Чероки Лимитед 2,5 тд 97г от месец и 2000 км. Така и не намерих някой който да разбира да го огледа, ама аз си го харесвам. Сега бедствам. Вървеше джипа като пушка ама преди няколко дни както си карах пез Попово педала за газта спря да реагира. Гася, паля- работи. След 30-40 км пак спира. На таблото на компютъра нищо. Само мига едно съобщение че не ми работи датчика на предното стъкло, ама той така си мига откакто го взех. От вчера и спря да пали. Врътвам ключа, само ми гасне таблото на компютъра и никакъв звук. Иначе всичко, което е на ток работи. Акумулаторът не е паднал. Като го бутна по наклон пали лесно. После веднъж дваж пали с ключа, после пак няма никой. Един майстор мери генератора и каза че си е наред, но дава по-ниско напрежение, да не би да имам някакъв консуматор - залепнало реле или нещо такова. Тук в Плевен разни майстори само вдигат рамене. Тестващи компютри с необходимия софтуер няма и не зная към кого да се обърна. Автодиагностиката не показва нищо. Молбата ми е въпрос - сега накъде? Какво да правя, кого да питам, къде да ида, да карам ли така или ще прецакам нещо. Дайте някакви координати, телефони

До: невольооо, помощ. Гранда закъса

Хм...Хубаво зачистете клемите и проверете съединенията на всички силови кабели.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

благодаря, отивам да стържа. а хол датчика? какво е това?

Коментар

Оги , написах ти лично..........................Ще повторя и тук Датчика на Хол е една даджа която счита обороти с вала на разпределителя и подава импулс на бобина , която подава високото напрежение на капачката на разпределителя . Едно время това нещо правиха чукче и наковална Та по проблема ти подобно нещо ми направи Трупера , докато беше жив , все още . Та проблем беше в реле на запалване и бобина . Палеше от половин оборот с бутане и почти никога на стартер . Релето и бобината ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се сменят заедно . Обади се на Веско в Бош сервиза в индустриалната зона , на мен ми свърши работа от вечерта за сутринта .За релето не съм сигурно какво беше , ама нещо от тоя сорт
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

благодаря, ще го пробвам веско утре. В сайта на Елвиз има телефони. на тях ли мога да те търся?

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
            ... Датчика на Хол е една даджа която счита обороти с вала на разпределителя и подава импулс на бобина , която подава високото напрежение на капачката на разпределителя
            .....Имам Гранд Чероки Лимитед 2,5 тд.....
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Оги , това с педала е стандартен проблем при тези машини. Не го разпознават. Съвета ми е като подадеш контакт и да почакаш доста и тогава да палиш. Знам още две черокита с този проблем ...и не е страшно .Колата не ти пали когато не е карана дълго време защото има утечка на ток. Тоест консумира ток от акумулатора докато не я караш. Това е друг стандартен проблем . Отиди на някои маистор да ти замери утечката , или като не караш си откачвай акумулатора
              Последно редактирано от superMAX; 16-08-07, 21:39.

Коментар

А сега ти дочетох поста......наи-вероятно стартера е за ревизия (четки)...ама много трудно се сваля....

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  .....Имам Гранд Чероки Лимитед 2,5 тд.....
                  Да ....... Сорри за офтопика , совсем изключих че става на вопрос за дизелов агрегат.....................Много ми е срам .........Ами колегата попита за г-н Холл и взех че изръсих квото знам Ама сега даже взех че се усъмних че го знам така като трябва
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Това за датчика на Хол си е вярно , но не му върши работа в случая...На мен тая история ми прилича на прецакан контактен ключ, но може и друго да е . Най-добре си е да се види от електричар.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X