Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Liberty 2.8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Liberty 2.8

РС-то ли задава малко по-високи обороти на празен ход при студен двигател?

Аналогичен феномен наблюдавах и при Land Rover-a...

p.s. бихте ли споделили варианти на цени и начин за доставяне на ангренажен комплект за този модел?
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Да, ECU за управление на двигателя контролира всичко, включително и увеличения празен ход, когато двигателят е студен.
      За ангренажа - освен чрез Жоро в темата за доставка на части от RockAuto. Има комплект - кит с всички ролки и ремък, както и по отделно ремък и обтегач, ролки и т.н..
      KLARIUS/QUINTON HAZELL Part # QBK761
      * Stocked in outlying warehouse--shipping delayed up to 23 business days
      $196.79
      Последно редактирано от Алекс Маринов; 25-12-12, 18:42.
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Благодаря за изчерпателния отговор!

196.79 $, това за целият комплект ли се отнася?
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

В случая за RockAuto - да. Има и отделно само ремък, ролки, обтегач и т.н. Към всичко това има и шипинг, митнически сбор и др. Жоро може да даде по-точни данни за евентуална крайна цена. Ако се комбинира с още някоя поръчка, шипингът може да се подели с останалите. То в това е и смисълът на цялата тема за поръчки от там.
          Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
            vladi333, това май е за бензиновите 3.7 V6 мотори. За дизелите индикаторът изглежда по-различно. С по-малко на брой разграфявания между по-дебелите черти е:

Или поне тези, които аз съм виждал са с по една чертичка между основните удебелени означения.
            Моето е на първото деление над синия сектор и много се дразня че ми е студено в колата , а по тия празници никой не работи и не мога да оправя проблема и гуми не мога да си взема - разхода ми в момента само на задно е 14 в града извън града пада до 12 - предполагам е от това че не може да загрее какво ще кажете за това колеги
            Последно редактирано от makito; 26-12-12, 10:28.

Коментар

Оправи температурата час по-скоро за нормализиране на разхода, подобряване на комфорта ти и оптимизиране работата на двигателя. Звънни на Жоро да ти запази 10-12 л масло за скорости (търси и 2-та филтъра) и раздатка, купи си масло от БГ за двигател (маслен, въздушен и горивен филтър) и дифове. добави и скъп червен антифриз. След това мисли и за гуметките....аз съм с BFG T/A и съм много доволен.
              За да ти е по-евтино пиши на Жоро да даде цена на доставка за 5-те филтъра, термостата и к-т ангренаж, ролки и обтегач от Rockauto. Разбира се преди това си избери каталожните им номера от сайта им.
              А, в сервиз да ти огледат виското и предни шарнири много внимателно.
              Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Колега, да ти кажа и аз минах по този път със служебното 2.8 CRD. Когато го купихме не можеше да загрее изобщо и като ми казаха термостат 200 лева директно скочих в един от Рено за 15 лева. Сложих го в маркуча и от миналата зима до ден днешен загрява много бързо и парното е страхотно. Никога лятото не ми е загрявал, въпреки че теглим едно ремарке с цистерна 1 тон нафта. След палене даже и в студено време след около пет минути стрелката е точно по средата и от там не мърда нагоре и надолу с милиметър. Личният ми е 3.7 бензин и при него е много по-бързо загряването, но пак стрелката стои по средата и не мърда от там. Този съвет ти го давам при положение, че ти е блокирал на отворено оригиналният термостат. Дано да съм ти бил полезен.

Коментар

Това също е решение - бях го правил миналата година (френски термостат за 15 лв...така и не разбрах от каква кола), но вероятно термостата ми не беше забил на 100% отворено положение и имаше редуциране на потока. Това логично доведе до възстановяване оригиналното състояние чрез нов термостат. Ето и снимка:
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10012011151.jpg
Прегледи:1
Размер:100.5 КБ
ID:5437362
                  Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

По-евтин вариант е да отворите корпуса на оригиналния термостат и да смените само патрона и гумения "О"-пръстен вътре. За целта, както съм посочил по-горе в темата, трябва само да премахнете по-малко от половината запресоващ ръб и да отворите горната част на корпуса на термостата. След смяната, за по-сигурно нанесох по цялата уплътнителна повърхност малко черен силикон. Така цената за всичко ще е доста под 100лв. Един термостат BEHR е 20-30 лв. + 1лв за гумения пръстен.

Коментар

Щеката за маслото на двигателя ми е счупена намерих от црд 2.8 163 коня, моя е 150 2.8 автомат , ще пасне ли според вас ??

Коментар

Не мисля, че има някаква разлика в щеката за маслото на двигателя. Основните разлики са в турбокомпресора - с променлива геометрия, EGR - с електрическо управление, подгревните свещи. Ако искаш измери дължината и ще се убедиш. Ако няма с какво да сравняваш мога да измеря моята и да ти дам размерите. Какво е счупено в твоята щека - все пак е метална, освен нещо в захващането на дръжката?
                        Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                          Не мисля, че има някаква разлика в щеката за маслото на двигателя. Основните разлики са в турбокомпресора - с променлива геометрия, EGR - с електрическо управление, подгревните свещи. Ако искаш измери дължината и ще се убедиш. Ако няма с какво да сравняваш мога да измеря моята и да ти дам размерите. Какво е счупено в твоята щека - все пак е метална, освен нещо в захващането на дръжката?
                          Поздрави!

Моята е спираловидна и най - долу е разтеглена може би е не е за модела

Коментар

Какво имаш предвид с това "спираловидна"? Ако е това, че е направена от няколко противоположно усукани слоя за да е гъвкава, то всички на 2,5 и 2,8 CRD са такива. Виж това, че е разтеглена, вероятно е проблем. Ако искаш снимай я за да е сигурно, че говорим за едно и също нещо. Но, няма разлика в маслоизмерителната щека за 2.8 CRD 150 к.с. от 2004 г. и 160 к.с. от2005 г.
                            Поздрави!

Коментар

НЕ Е НОРМАЛНО стрелката на температурата да седи в първата 1/4, както е показал Алекс Маринов. И аз от много четене по форумите си въобразих, че е нормално, моята също си седеше там (KJ 2.8 CRD 163кс). Накрая след дълго умуване и спорове с майстори, реших да сменя термостата (оригинален, 420 лева) и о, чудо, стрелката вече си седи точно в средата, а загряването става за 2-3 минути (и парното ми изгаря козината по краката).
                              Мокрите ми мечти обаче за по-малък разход (както ми обещаваха всички "вещи") не се сбъднаха, разхода падна от 17 на 16 само, което е има няма 6%

Коментар

Ще приложа снимки - ето до къде ми е максимума на стрелката при външна температура от +10 C

Име:641.jpg
Размер:92.0 КБ
ID:5459978
                                Вчера ми пристигна термостата - закупих го от вест ауто да се надяваме, че проблема ще се реши

Име:640.jpg
Размер:159.7 КБ
ID:5459979 ето я и щеката

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X