Здравейте,колеги!Новичък съм във вашия форум,поне като член,защото чета доста от тук...От скоро имам горепосочения джип и естествено започнаха и главоболията.Като навсякъде след покупка на автомобил втора ръка...Та,джипа е Гранд Чероки 2.7 СRD с първа регистрация 09.2005.Проблема ми е,че от няколко дни е като душегубка,вкарва пушек/отработени газове/в купето,когато вентилатора на парното работи.И на място и по време на движение.Но само при работещ вентилатор!Отпада варианта за завихряне и неуплътнена задна или друга врата.Генерацията е здрава,подмених "меката"връзка,защото имах съмнения за нея,но....проблема остана.Утре ще подменя скобата която "закопчава"колектора на изход от турбото и входа на резонансната кутия,моята скоба е с едно счупено "краче",но това не пречеше до скоро...Кажете има ли уплътнение/леща/между двата фланеца?Дайте и други идеи за решаване на проблема...Благодаря предварително на всички отзовали се!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Изспускателна система на Grand Cherokee 2.7 CRD
Свий
X
-
От: Изспускателна система на Grand Cherokee 2.7 CRD
Здравейте,на всички!Явно нямате/не сте имали подобни проблеми!Дано да нямате и за в бъдеще!Сега да споделя челен опит!Оказа се ,че напразно съм набедил генерацията!Целият проблем се оказа хлабави дюзи на 4-ти и 5-ти цилиндър.Някога е правено нещо по тях,срязали са ламарината над тях за по-лесен достъп и после са я замазали с "бяло боди".От топлината обаче,бодито не е издържало,нацепило се е и всичкия пушек и смрад изпускани от дюзите,през отвора на климатика,право в купето.Проблема е решен частично-натегнах дюзите/оказа се,че оригиналните болтове са сменени с шпилки бг/.Чакам оригинални болтове и дихтунги,подмяна,подмазване/замазване...и мисля да няма повече тоя проблем.Поздрави на всички и Весели Празници!
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар