Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГЧ 2.7 CRD клапан за регулиране на налягането (РЕМОНТ???)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ГЧ 2.7 CRD клапан за регулиране на налягането (РЕМОНТ???)

Здравейте колеги. След една година проблемно палене (писано на 4-та и 5-та страна от pharm zoran и от мене в темата http://www.offroad-bulgaria.com/show...E0%ED%E5%F2%EE.) заклучихме оти проблема идва от клапана за регулиране на налягането в comon rail трбата. Моя майстор казва че този клапан трябва да се смени с чисто нов оти solenoid-a в клапана си променил стойностите и нчмч как да се оправят. Един друг пак (в сервиз за бусове на мерцедес) казва че се сменявали само двата гумени прьстенчета на клапана, се издухвал с компресор и след това бил като нов. Това му го казали някакви тьрговци в турция когато искал да купи нов. Казва и оти досега ремонтирал много такива. За нов ми трсат 400 лв (как е на цена? много-малко???). Има ли нещо вярно в тези прикаски или да си трся нов да не се занимавам, оти писна ми вече от сваляне и слагане. Много ценно ми е Ващо мнение оти в 100% сте излизали точни по различни проблеми. Мерси Ви на всички.
    п.с. След много ровене с трсачката не намерих по подробна тема с снимки как се вадат 4-тата и 5-тата дюза на този модел. Ния сменихме 4-тата с режене на ламарината под чистачките. Дали някой от Вас по този начин е сменил 5-тата. Ако некой нещо такова намери мислим оти че е полезно за повечето от нас.
    Последно редактирано от ljupco; 14-12-12, 23:11.

От: ГЧ 2.7 CRD клапан за регулиране на налягането (РЕМОНТ???)

за клапана не знам, за дюзите, доколкото съм чел някъде, и на 2,7 се сваля двигателя / за 3,1 със сигурност се сваля да падне от тампоните/

Коментар

На 2,7 се пуска двигателя надолу.
      На 3,1 с повече творчество става и без да се пуска двигателя.

Коментар

Първоначално публикуван от ljupco Преглед на мнение
        ...Един друг пак (в сервиз за бусове на мерцедес) казва че се сменявали само двата гумени прьстенчета на клапана, се издухвал с компресор
        Ако е скъсана гумичка или има мръсотия - оправя се.
        Сваляш, оглеждаш гумичките, продухваш и пробваш. Като не се оправи - нов. Стига да си сигурен, че проблема е в него. Щото на другия край на тръбата има сензор и с него лесно се установявя дали трудното палене е заради ниско налягане.
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X