Здравейте колеги. След една година проблемно палене (писано на 4-та и 5-та страна от pharm zoran и от мене в темата http://www.offroad-bulgaria.com/show...E0%ED%E5%F2%EE.) заклучихме оти проблема идва от клапана за регулиране на налягането в comon rail трбата. Моя майстор казва че този клапан трябва да се смени с чисто нов оти solenoid-a в клапана си променил стойностите и нчмч как да се оправят. Един друг пак (в сервиз за бусове на мерцедес) казва че се сменявали само двата гумени прьстенчета на клапана, се издухвал с компресор и след това бил като нов. Това му го казали някакви тьрговци в турция когато искал да купи нов. Казва и оти досега ремонтирал много такива. За нов ми трсат 400 лв (как е на цена? много-малко???). Има ли нещо вярно в тези прикаски или да си трся нов да не се занимавам, оти писна ми вече от сваляне и слагане. Много ценно ми е Ващо мнение оти в 100% сте излизали точни по различни проблеми. Мерси Ви на всички.
п.с. След много ровене с трсачката не намерих по подробна тема с снимки как се вадат 4-тата и 5-тата дюза на този модел. Ния сменихме 4-тата с режене на ламарината под чистачките. Дали някой от Вас по този начин е сменил 5-тата. Ако некой нещо такова намери мислим оти че е полезно за повечето от нас.
п.с. След много ровене с трсачката не намерих по подробна тема с снимки как се вадат 4-тата и 5-тата дюза на този модел. Ния сменихме 4-тата с режене на ламарината под чистачките. Дали някой от Вас по този начин е сменил 5-тата. Ако некой нещо такова намери мислим оти че е полезно за повечето от нас.
Коментар