Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep XJ 2.5 TD Водна помпа ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep XJ 2.5 TD Водна помпа ?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:qcp3363-0.jpg
Прегледи:1
Размер:14.9 КБ
ID:5995346
    Колеги забелязах че към посочената тръбичка имам маркуч който не е свързан никъде виси свободно м/у ролките и от него тече антифриз. Този маркуч за какво е , трябва ли да е свързан към нещо или ? и след като тече от там трябва ли да сменям помпата ?
    Jeep ZJ 4.0 HO, AW 4 , Quadra Drive
    NV 231 - COMMAND-TRAC
    3" lift

От: Jeep XJ 2.5 TD Водна помпа ?

Това май е нещо като "авариен" отвор между уплътняващия фибър и лагера на помпата. Вероятно е предвиден при износване на фибъра и теч, да отведе протеклия антифриз навън, преди той да навлезе в лагера, както и да покаже, че водната помпа е за смяна. На други водни помпи това е просто един отвор в корпуса, а при тебе е щуцер с маркуч, който да отведе теча настрани от ремъка и ролките.
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Има уплътнение на вала и след това е лагера. Антифриза няма досег с лагера. При повреда на уплътнението антифриза изтича и не стига до лагера. Така може да движиш колата с постоянно доливане на вода и да се прибереш. Изпитал съм го вече. Много хора си мислят,че антифриза има досег с лагера и "смазва" лагера, за това като се карало с вода помпите си отивали..дрън дрън пълни глупости. Аз правих дисекция на моята помпа на ВМ 3.1 от любопитство с диск 1 мм и направих разрез по оста. Турбината е чугунена и ръждясва. Лагера е керамичен и вала на помпата е и лагерното и гнездо. На ВМ 3.1 (предполагам е същата като на 2.5) помпата не подлежи на ремонт. При мен беше текнал антифриза от въпросния приливник ама бях на магистралата, след около 200 км слязох от магистралата и счупих вала на помпата, шайбата застана на една страна и скъса ремъка. Движих джипката без ремък по малко докато се добера до едно село и изчаках да ме дръпнат. При такава авария с разумно каране (местене с по 1-2 км) няма да се прегрее двигателя.
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
        Това май е нещо като "авариен" отвор между уплътняващия фибър и лагера на помпата. Вероятно е предвиден при износване на фибъра и теч, да отведе протеклия антифриз навън, преди той да навлезе в лагера, както и да покаже, че водната помпа е за смяна. На други водни помпи това е просто един отвор в корпуса, а при тебе е щуцер с маркуч, който да отведе теча настрани от ремъка и ролките.
        Така предположих и аз Ще се сменя !
        NV 231 - COMMAND-TRAC
        3" lift

Коментар

сменях помпата преди година, два вида са /съответно едната не пасва/ , добре е да я свалите и носите с вас когато купувате. 70-80лв беше, от един магазин на Хр. Ботев, в близост до Сливница купих...
          не бързам за никъде...
          XJ 2.5TD '98

Коментар

Ако е същата като на 3.1 са 71мм и 76мм.Нещо не можах да го хвана този размер, мерих всичко по 10 пъти и пак дори и близък няма. Явно е размера на гнездото на помпата където влиза турбинката, но нямах къс шублер да го измеря. Ако някой хване този размер да пише на кой детайл точно е размера.
            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

има разлика и във формата на турбината...
              не бързам за никъде...
              XJ 2.5TD '98

Коментар

Ще го имам в предвид А по номер не излиза ли правилната ?
                NV 231 - COMMAND-TRAC
                3" lift

Коментар

еми на мен по номера ми извадиха втората, та после я сменяхме...
                  не бързам за никъде...
                  XJ 2.5TD '98

Коментар

Ще я сваля и с нея тогава ! Мерси
                    NV 231 - COMMAND-TRAC
                    3" lift

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X