Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Jeep XJ 2.5 TD Водна помпа ?
Свий
X
-
От: Jeep XJ 2.5 TD Водна помпа ?
Това май е нещо като "авариен" отвор между уплътняващия фибър и лагера на помпата. Вероятно е предвиден при износване на фибъра и теч, да отведе протеклия антифриз навън, преди той да навлезе в лагера, както и да покаже, че водната помпа е за смяна. На други водни помпи това е просто един отвор в корпуса, а при тебе е щуцер с маркуч, който да отведе теча настрани от ремъка и ролките.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
-
Има уплътнение на вала и след това е лагера. Антифриза няма досег с лагера. При повреда на уплътнението антифриза изтича и не стига до лагера. Така може да движиш колата с постоянно доливане на вода и да се прибереш. Изпитал съм го вече. Много хора си мислят,че антифриза има досег с лагера и "смазва" лагера, за това като се карало с вода помпите си отивали..дрън дрън пълни глупости. Аз правих дисекция на моята помпа на ВМ 3.1 от любопитство с диск 1 мм и направих разрез по оста. Турбината е чугунена и ръждясва. Лагера е керамичен и вала на помпата е и лагерното и гнездо. На ВМ 3.1 (предполагам е същата като на 2.5) помпата не подлежи на ремонт. При мен беше текнал антифриза от въпросния приливник ама бях на магистралата, след около 200 км слязох от магистралата и счупих вала на помпата, шайбата застана на една страна и скъса ремъка. Движих джипката без ремък по малко докато се добера до едно село и изчаках да ме дръпнат. При такава авария с разумно каране (местене с по 1-2 км) няма да се прегрее двигателя.If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнениеТова май е нещо като "авариен" отвор между уплътняващия фибър и лагера на помпата. Вероятно е предвиден при износване на фибъра и теч, да отведе протеклия антифриз навън, преди той да навлезе в лагера, както и да покаже, че водната помпа е за смяна. На други водни помпи това е просто един отвор в корпуса, а при тебе е щуцер с маркуч, който да отведе теча настрани от ремъка и ролките.Ще се сменя !
Jeep ZJ 4.0 HO, AW 4 , Quadra Drive
NV 231 - COMMAND-TRAC
3" lift
Коментар
-
сменях помпата преди година, два вида са /съответно едната не пасва/ , добре е да я свалите и носите с вас когато купувате. 70-80лв беше, от един магазин на Хр. Ботев, в близост до Сливница купих...не бързам за никъде...
XJ 2.5TD '98
Коментар
-
Ако е същата като на 3.1 са 71мм и 76мм.Нещо не можах да го хвана този размер, мерих всичко по 10 пъти и пак дори и близък няма. Явно е размера на гнездото на помпата където влиза турбинката, но нямах къс шублер да го измеря. Ако някой хване този размер да пише на кой детайл точно е размера.If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар