Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на двигател на Cheroke 2100 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонт на двигател на Cheroke 2100 TD

Преди седмица ми отказа помпата за маслото. Оста и се износила и от шестограм станала като молив. Лампата не светна и резултата завлечен лагер на една биела. Двигателя вече е свален и при опита да се разглоби едната риза се оказа запекла в блока. При избиването и се откърти парче от блока. Лично аз не съм прегрявал двигателя. Останалите три групи са безупречни.

Днес вече се разтърсих за двигател или блок. Имам оферта за двигател от рено 2100ТД с глава за 1100 лева и без глава за 600 лева. Втората част ме устройва финансово и за това, че ще се види донякъде в какво състояние е двигателя преди да е качен.

Зная негативните мнения за комбинацията на купе чероки с двигател на рено, но в експлоатационен аспект мене ме задоволява. В тази връзка искам да попитам възможна ли е тази комбинация?

Благодаря на всички за отделеното време и идеите, които ще споделят.
    ...Вегетарианците са прекрасни. Обичам да ям вегетарианци и като се замисля, съм ял само вегетарианци...
    ...0888 766485...

От: Ремонт на двигател на Cheroke 2100 TD

Здравей! Той този мотор си с един и същ. Варианта при твоя Черок е някаква европейска сглобка. Мненията за тази комбинация са противоречиви,както и щенията на задкормилните устройстваТа на въпроса ти относно,дали е от Рено,или от Чероки - ако е свален от колата няма да разбереш на кво е бил монтиран.Даже има едно такова моторче,монтирано на Рено 18 и е 88 коня. Конструкторите са по-компетентни от нас,но не могат да ни угодят на всички с една модификация.Успех в начинанието!
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

http://www.matrasport.dk/Cars/Espace...3/MRmotj8s.pdf
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Здравей колега.Правих основен ремонт на моята джипка поради същата причина.Цената на блока и главата ми се вижда скъпа,при положение,че може да се намери цяло рено 21 за тези пари или по малко.Предполагам,че ако се разтърсиш повече ще намериш и по евтино.Незнам какво парче от блока се е отчупило,няма ли вариант заварка.Аз си намерих ремонтен комплект за един цилиндър под сто лева.Поздрави и успех с ремонта.

Коментар

Задкормилната и предкормилната част са постигнали нирвана. От това произтича и желанието за ремонт.

Ако комплекта с блока е читав, то цената от 600 лева не ми е висока. Търговците също имат деца и празнуват Коледа. Заварка на блока е опасно, а и скъпо. Ще се наложи да се фрезова...Ако се откъсне парчето пада върху коляновия вал.
          ...Вегетарианците са прекрасни. Обичам да ям вегетарианци и като се замисля, съм ял само вегетарианци...
          ...0888 766485...

Коментар

Първоначално публикуван от sofftroad Преглед на мнение
            Задкормилната и предкормилната част са постигнали нирвана. От това произтича и желанието за ремонт.

Ако комплекта с блока е читав, то цената от 600 лева не ми е висока. Търговците също имат деца и празнуват Коледа. Заварка на блока е опасно, а и скъпо. Ще се наложи да се фрезова...Ако се откъсне парчето пада върху коляновия вал.
            Колега, аз така мойто поради неостановен теч от охладителната систем и редица други насъбрали се неща го прегрях като хората отва лято. Доста се чудих дали да взема нов двигател, но реших да направя моя с нова глава. При теб, ако главата е добре - взимаш нов блок и си решаваш дилемите. Кто цяло 2.1тди на рено е доста презиран двигател тук във форума, щото си е бая слабичък, но пък ако най-вече е с изправна охладителна ситема никаде няма да те предаде, това са работни коне. Направени са да стигнеш от точка А до точка Б с колкото багаж пожелаеш. Баща ми нави 350 000 км, на такова чероки, нищо че го взе на незнайни километри. Какви ли не издевателства видя и накрая го продаде на един негов позна, още си го търкаля. Мисълта ми беше, че ако ти си правиш ремонта, взимай друг блок, смени му ризите, вземи нови сегменти, шлайфай си главата, клапани, нови гумички и като се справиш кадърно ще имаш напрактика нов двигтел, който няма да го мислиш дъъълго време.

Поздрави !
            п.п. Аз имах оферта за 700лв окомплектован двигател от рено - 250 беше само главата, даже тя още си чака !

Коментар

Тези рена 21 не ги ли хвърлят вече на вторични?
              Така и ще му правиш ремонт, вземи цяло рено за 300-500лв, ползвай каквото ти трябва и остатъка на вторични, поне ще си избиеш част от парите.

Коментар

Опасявам се, че предложението е почти неизпълнимо. Рено 21 не съм виждал от много време по улиците. Иначе съм отворен за всякакви предложения.
                ...0888 766485...

Коментар

Същият се слага и на тези модели.

Коментар

2068 сс от Рено при грамотна експлоатация е железен.Дори Мастер не може да го умори.Лошото е че КВ има само един ремонт и не се поддава на напластяване.Комплекта цилиндри,бутала,сегменти и бутални болтове не е на цената на спанака,но не е и за умиране.Всичко зависи от целта,но варианта само една цил.група залага сериозен дебаланс.Зависи какво ще правите с джипката.Аз лично бих направил мотора както трябва,но аз залитам на тема тракане и паразитни шумове.Успех!

Коментар

ако решиш да го правиш бензиново /имаше такава тема някъде/ казвай бързо, докато не съм дал моята 19-ка за скрап

двигателя е 1,8, 107 к.с. работещ...... тя цялата кола работи, само скоростите не/автоматик е/

Коментар

Само дизел! Това си е работна кола.
                        ...0888 766485...

Коментар

Колега провери в какво състояние е турбото.При превъртане на шестограма обикновенно си заминава или вече е с доста голям луфт!
                          Дори и с нов блок сменете шестограмния привод .За целта си намери Г-образен шестограмен ключ(задължително кален марков инструмент) от който отрязваш парче със същата дължина като оригиналния.Шестограмния ключ е закален и номера с превъртането му приключва!
                          Uaz 469 2.4 D MB
                          KTM 600 ROTAX
                          Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                          Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Вече в движение с нов блок, комплектован с колянов вал, биели, бутала и цилиндри! Стария ще отива за скрап. Ако някой се интересува от нещо по-бързо, докато не е отпътувал...
                            ...0888 766485...

Коментар

Благодаря на всички за помощта и ви пожелавам весели и безаварийни празници....
                              ...0888 766485...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X