Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свети ABS-а на Jeep Cherokee 2.5 TD 1998г. -причини?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Свети ABS-а на Jeep Cherokee 2.5 TD 1998г. -причини?

Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
    Прочел съм я колега ,но никъде не видях на някой да свети ЧЕРВЕНАТА лампа,за това питам
    Търси датчик на колелото.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
      И кое му е опасното без АБС? Аз от мързел карах гранда един месец без АБС, заради скъсан кабел на предно ляво колело и дори при агресивния ми стил не имало проблем. С добра техника на каране и без АБС се постига повече, отколкото само с АБС. А ако Ви се случва да се включва често АБС-а трябва да се запитате защо.
      Смяташ ли, че си по-бърз от ABS-а и ще реагираш достатъчно бързо и адекватно с педала така, че при нужда от екстремно спиране винаги да предотвратиш блокирането на колелата? Ако беше толкова лесно нямаше изобщо да създадат всичките тези системи за асистенция. Пробвай нещо подобно на лосовия тест, но достатъчно екстремно и пак ще говорим. Нещата при стандартното спиране и при ситуация със спиране за предотвратяване на катастрофа са различни. В гората е едно - понякога повече пречи отколкото помага, но на пътя е друго. И мен понякога ме дразни задействането на ABS-а в ежедневието при нормалната експлоатация, но смятам ABS-а за полезен. Отдавна тази система е задължителна за всички новопроизведени автомобили.
      Поздрави!
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

колега ненчев, усилието на спирачната система на тази кола е сметнато за работа с АБС. когато АБС се елиминира колелата блокират с лекота , което води до поднасяне и колата става неуправляема. на пътя тази кола е опасна при нужда от рязко спиране. в софийското движение ще доведе до грижи рано или късно. при междуградско и неочакван ситуация щетите сигурно ще са много сериозни. подобно поведение е опасно за всички участници в движението. това че един месец не сте имал "проблеми" е късмет. този късмет обикновено е нужно веднъж да липсва,за да стане беля, да не дава господ.
        не бързам за никъде...
        XJ 2.5TD '98

Коментар

Всичките ми коли са с АБС. Много рядко се е включвал и е помагал. Във всички случаи се е включвал от малкото ми акъл и понеже съм карал с несъобразена скорост градско и не съм се съобразявал, че на места нямам видимост и има изскачащ пешеходец. Карам ли нормално, си спирам нормално. Мотора ми няма АБС и поради тази причина паднах лошо преди няколко години, но вината пак бе моя, а не че липсва АБС. Не казвам, че е излишен, но при положение че се кара с акъл и се съобразяваме с пътната обстановка не е чак фатална липсата му. Аз съм много по-млад шофьор и с доста по-малко опит от повечето хора тук, но едно време само с АБС ли карахте и как спирахте без да блокирате колелата? Пак казвам, ЗА АБС съм, но едва ли не казвате, че ако нямам АБС катастрофата е неизбежна.
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Здравейте колеги подновявам темата,защото чак сега ми остана време да погледна ABS-а ,резултата от проверката е че отзад няма никакви спирачки а ръчната работи и това откакто светна лампата, някакви идеи?Благодаря предварително!

Коментар

По спора с АБС-а съм съгласен с Dimitar Nenchev използваш ли спирачките правилно АБС не се задейства т.е. не го използваш и следователно и да го нямаш не ти трябва аз на моя гранд понеже е модел до 96-та и отзад не е с дискове му сложих такива от тези след 96-та не ми се занимаваше да слагам кабелите а и в гората АБС не ти трябва. В калта според мен по е възможно да те вкара в беля. Като цяло АБС-а си е хубаво нещо защото има доста неграмотни хора а в родината на тази машина са над 80% на скоро една жена беше стопила двигателя като е карала 220км само на първа защото не знаела че трябва да сменя скорости

Поздрави В.Василев
              Ти виждаш наклон и питаш "защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
              X