Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем с Черокито ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем с Черокито ?

Здравейте колеги !
    Имам странен проблем с Черокито 2,5 бензин и понеже не съм разбирач ( знам само основни неща за джиповете ) се допитвам до вас преди да съм отишъл в сервиза (за да не ме обръснат на сухо )

Последните няколко дни ми се случва 3 пъти като дам на задна и потегля все едно се удрям с гумата в нещо и колата спира без каквито и да е странни шумове ?

Незнам проблема какъв е защото нито хъркат скоростите , нито от към моста или диференциала се чува или усеща нещо !

Спира все едно има примерно бордюр зад мен ( без да променя звука или оборотите ) и после като дам на пред никакви проблеми !

Преди седмица от зад се чу звук все едно нещо стърже в метал (ламарина) за около 15 тина метра и след това все едно нещо прихрупа и изпадна , но спрях и нямаше нищо и след това все едно нищо не е имало !
    Незнам дали има връзка със сегашния проблем , но съм длъжен да го споделя .

Ще бъда благодарен на всякакви съвети и информация по въпроса
    NO PAIN NO GAME!
    Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
    gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

От: Странен проблем с Черокито ?

Спирачки-накладки!!Като обърнеш хода,и заклинва! Това разбира се е предположение.
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Махаш гумите, махаш барабаните и гледаш......ей Регулатора е по-млад, и по-бърз
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

+1 И моето правеше такива номера, даже по едно време спираше и напред. При мен беше саморегулиращото се (или там както се нарича) устройство. Рециклирах едното, а другото замених и всичко се оправи.

Поздрави !

Коментар

А искри хвьрчат ли вечер?Че така ми е изпадало онова / ексцентрик ли му викаха / което регулира челюстите на заден барабан на Патрул.По спирачките се усеща,че не дьржат много,но е като ламя вечер,оправя се с тел и малко псуване ако си на тунелите на магистралата.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Благодаря на всички
            Още утре ще се постарая да сваля задните колелета и барабаните и дано си покаже !

П.п. Скоро (преди месец) бях в сервиз за смяна на цилиндърче от зад и спирачна течност и ги накарах да проверят обстойно спирачките , но то за месец може кой знае какво да се е случило , а и ръчната нещо не хваща !
            NO PAIN NO GAME!
            Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
            gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

Коментар

Първоначално публикуван от ivanminkov1981 Преглед на мнение
              П.п. Скоро (преди месец) бях в сервиз за смяна на цилиндърче от зад и спирачна течност и ги накарах да проверят обстойно спирачките , но то за месец може кой знае какво да се е случило , а и ръчната нещо не хваща !
              Мирише на "майсторска" работа, но като разглобиш ще се види.
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от ivanminkov1981 Преглед на мнение
                Благодаря на всички
                Още утре ще се постарая да сваля задните колелета и барабаните и дано си покаже !

Точно в това "а и ръчната нещо не хваща" може да се окаже проблема. Наскоро имах подобен проблем, свързан с ръчната спирачка, който се появи при едно потегляне, съпроводено с "изпукване" откъм задното колело. Открих, че се е отлепило феродото на малките накладки в основата на ротора на задните спирачки. /При мен там е ръчната спирачка./ На дясното колело феродото и на двете накладки беше отлепено и се "мотаеше" свободно вътре, натрошено на две - три парчета. От време на време закачваше в нещо и издаваше припукващ звук, особено при потегляне със смяна на посоката - от преден на заден ход и обратно. Нещата се оправиха с подмяната на челюстите на двете колела.
                Ето как изглеждат тези накладки:

Последно редактирано от Алекс Маринов; 20-11-12, 09:54.
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Аз също имах подобен проблем. Разлепени и счупени накладки. По някога колелото направо блокираше!
                  Любомир Бончев 0889216605
                  Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Да, ако отзад си с барабанни спирачки и челюстите и феродото са по-масивни. Попадане на парчета от разлепената накладка между неподвижните челюсти и въртящия се барабан би могло да предизвика и по-сериозна повреда, както и блокиране на колелото при движение. А ако това стане при по-висока скорост, може и да е опасно.
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X