Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крайслер изтегля по-стари модели Джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Крайслер изтегля по-стари модели Джип

Американският автомобилостроител Крайслер (Chrysler) изтегля над 919 000 автомобила от по-стари модели Джип (Jeep) в света заради опасността въздушните възглавници да се надуят в движение, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
    Около 745 000 автомобила ще бъдат изтеглени в САЩ, уточни Ройтерс. Националната служба за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) съобщи, че изтеглянето засяга Джип гранд чероки (Jeep Grand Cherokee) от моделни години 2002 до 2004 и Джип либъртис (Jeep Libertys) модел 2002-2003 година.

Може да се повреди част в компютърната система за контрол на въздушните възглавници и предната и странична възглавница да се надуят, докато автомобилът е в движение.

Разследване на Националната служба за безопасност на движението по пътищата на САЩ е установило, че въздушната възглавница е излизала в 215 случая, като са причинени 81 леки наранявания. Няма данни за причинени катастрофи.

Крайслер, който произвежда автомобилите Джип, обеща да отстрани проблема. Компанията ще започне да уведомява собствениците през януари.
    ZJ`99 4.0 LAREDO 2''

От: Крайслер изтегля по-стари модели Джип

Мда... http://www.nbcnews.com/business/chry...ssue-1C6970850
    Мойто "Либерти" е 2004 г., дано да му се размине "акцията", `щото в "БалкОн Стар" са едни "ювелири"...
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

И аз мисля, че има разлика между модел 2002 година и произведен 2004.
      Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Liberty SUVs produced in 2002 and 2003. According to the safety agency, the problem has been linked to a defective part in the computer used to control the airbags.
        Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Мойто "Либерти" е 2004 г., дано да му се размине "акцията", `щото в "БалкОн Стар" са едни "ювелири"...
        Значи дано да е произведено 2004 г., че верно да не дава Господ да чакаш на БС
        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
          И аз мисля, че има разлика между модел 2002 година и произведен 2004.
          Техническа грешка - има разлика между модел 2002 година и произведен 2002
          Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Гранд чероки "моделни години 2002 до 2004" какво ще рече?
            Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
            Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

При моя Jeep JK, който въпреки, че името на модела е запазено до момента е пускан в цели 4 модификации: 2007-2009, 2010, 2011, 2012 Разликите са както оптични, така и конструктивни. Много части не са взаимозаменяеми между тези 4 подмодела. Та предполагам, че нещо такова има и при Grand Cherokee и всъщност става дума за модификация на WJ произвеждана между 2002 и 2004 г. Обикновено в първата година за някоя модификация са произвежани едновременно и старата и новата модификация или се сменя модела (примерно WJ->WK) са произвеждани и двата модела. Но най-лесно това се разбира с VIN декодер.
              Последно редактирано от elbgt; 12-11-12, 23:07.

Коментар

Пише produced Аз го разбирам така: "произведен през периода 2002- 2004" за Grand Cherokee и "произведен през периода 2002- 2003" за Liberty.
                Моят е произведен през октомври 2004 г. и се надявам този проблем да не го засяга и него.
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

"Model year" за американците обикновено започва в началото на месец октомври, предишната календарна година. т.е. моделна година 2002 започва октомври 2001 година.

Коментар

В официалният бюлетин се споменава точното време на производство, въпреки че не вярвам повечето собственици да са наясно с това кога е правена тяхната кола:

Либерти: от 9 януари 2001 до 28 март 2003, Гранд Чероки от 13 февруари 2001 до 23 март 2003.

За американските коли "моделна година" е термин повече свързан с рекламата и представянето на автомобила и по-малко с годината на самото производство. По закон и според правното определение на "моделна година" е възможно примерно "модел 2013" да почне да се продава още през януари 2012, което значи че на практика може да е произведен още по-рано. Важното е колата да е обявена като модел от съответната година. Би трябвало чрез VIN номера да може да се направи справка чрез официалното представителство.

Който има съмнения може да си мине профилактично през сервиз, въпреки че ако майсторите не знаят какво точно търсят, не се знае и дали ще го намерят. Проблемът е забелязан при съвсем малък процент от набелязаните модели - 0.03% .

Подобен проблем с еърбеговете имат и Хюндаи Санта Фе от 2007-2009г.

Коментар

Като се напишат последните осем цифри от рамата, трябва да изпише започнала ли е акцията.

http://www.jeep.com/webselfservice/j...m%28%27R%27%29

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        Като се напишат последните осем цифри от рамата, трябва да изпише започнала ли е акцията.

http://www.jeep.com/webselfservice/j...m%28%27R%27%29
                        Бах мааму Ново дваесе при мен:
                        DescriptionTypeIssue DateStatus
                        REAR SUSPENSION LOWER CONTROL ARMS
                        SAFETY
                        03/23/2012 INCOMPLETE
                        LOWER BALL JOINTS
                        (туй си го знаем и вече си изпатихме )
                        SAFETY
                        09/06/2006
                        INCOMPLETE

България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Газ към любимия БС, да ги сменят фри.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                            Газ към любимия БС, да ги сменят фри.
                            Хич не ми се иска, направо ме е страх...

Коментар

Тц,тц,тц. Как съм се отървал до сега не знам

1. INNER FENDER LINERS
                              2. MOPAR TOW BAR
                              Можело е да ми изпаднат предните подкалници и да ми срежат спирачните маркучи и/или да ми се откачи ремаркето и да хване из полето

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X