Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с фабрична аларма на JEEP 2.7 crd

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с фабрична аларма на JEEP 2.7 crd

О.К. Peace! За програмирането - в Б.С. само в краен случай, непосредствено преди да стигнеш момента на самоубийство! А до тогава - пробваш по един от изброените методи - с работещо дистанционно, с EVIC, с контактния ключ, при колега, който е правил вече такова синхронизиране.
    Не ми отговори на въпроса - имаш ли въобще някакво дистанционно, в какво състояние е то и може ли въобще да сработи на твоята кола? От това зависи по-нататък как ще процедираш.
    Поздрави!
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
      Не ми отговори на въпроса - имаш ли въобще някакво дистанционно, в какво състояние е то и може ли въобще да сработи на твоята кола? От това зависи по-нататък как ще процедираш.Поздрави!
      Ама и ти не четеш
      Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
      Има само едно дистанционно с два бутона lock/unlock, като даже едното пластмасово капаче липсва.
      Дали има panic бутон под капака ще разбера утре като го взема регистриран. И да - дистанционното работи.
      Още едно питане. При vladi333 му правиха комп. диагностика през буксата която се намира до лоста за отваряне на предниа капак с някаква bosch апаратура до колкото видях. Мислиш ли, че с нея е възможно да се направи настрока на региона на evic-a за Канада, така че да може да се пусне бибипкането при on/off на алармата, както четох тук в една друга тема?
      WG 2.7 CRD

Коментар

Това само vladi333 може да каже. Зависи какво има като софтуер и възможности с този BOSCH. Напълно възможно е и да може да го промени. Незная само дали ще ти иска PIN код /има един код, който могат да го генерират по VIN само дилърите/. За синхронизиране на ключ с транспондер на имобилайзера, използвайки scan tool трябва и този код. За дистанционно не е нужен, а за тази промяна на региона не зная. В менютата на EVIC няма ли я тази опция: Sound Horn With Lock?
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:EVIC_displays.jpg
Прегледи:1
Размер:86.3 КБ
ID:5460116
        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
        First impression is not always true. Get inspired.
        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Ама и ти не четеш

Дали има panic бутон под капака ще разбера утре като го взема регистриран. И да - дистанционното работи.
          Още едно питане. При vladi333 му правиха комп. диагностика през буксата която се намира до лоста за отваряне на предниа капак с някаква bosch апаратура до колкото видях. Мислиш ли, че с нея е възможно да се направи настрока на региона на evic-a за Канада, така че да може да се пусне бибипкането при on/off на алармата, както четох тук в една друга тема?
          Първо честито - със здраве да си го караш и много да се слушкате!
          При мен обръщането на региона на Канада го направиха именно по този начин - при едно изчистване на грешка за да не е напразно ходенето на диагностика помолих да ми обърнат и региона , но не заради "бип" на алармата , а заради автоматичните светлини - сега остава само да му насадя и DRL релето.
          Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Влади каза, че няма проблем с това, но имало WJ, при които няма меню за избор на мерна система (Use Europe ot U.S. metrics) и да се има предвид, че след настройка на регион Канада почва да мери разхода в MPG, разстоянието в мили, литрите в галони.

Оказа се, че имам още два бутона на платката под unlock/lock бутоните. Сега остава да намеря blank дистанционно само.
            WG 2.7 CRD

Коментар

Влади каза, че няма проблем с това, но имало WJ, при които няма меню за избор на мерна система (Use Europe ot U.S. metrics) и да се има предвид, че след настройка на регион Канада почва да мери разхода в MPG, разстоянието в мили, литрите в галони.

Оказа се, че имам още два бутона на платката под unlock/lock бутоните. Сега остава да намеря blank дистанционно само.
              Ами това нещо ти сам може да го разбереш като провериш менюто.
              Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от bobydimi Преглед на мнение
                Ами това нещо ти сам може да го разбереш като провериш менюто.
                За мен ясно. Предупреждавам колегите, които с решили да сменят региона да имат предвид.
                WG 2.7 CRD

Коментар

Фабричната аларма може ли да се шунтира тотално, така че при сваляне/падане на акумулатора и закачане на нов да не се разсвирва. С две думи искам да няма абсолютно никаква след от нея и макар и минимална вероятност да се активира сама?

// от списъка с бушони не видях бушон за аларма, а само бушон за body control module, което май ще рече че не мога да го изключа, защото предполагам няма палане
                  Последно редактирано от imarh; 09-03-13, 20:46.
                  WG 2.7 CRD

Коментар

Някой с въпронсият модел джип може ли да пробва да си разкачи акумулатора за 3-5 мин. при деактивирана аларма/отключена кола от дистанционното и да каже след това при закачането му дали алармата се разсвирва?
                    Последно редактирано от imarh; 10-03-13, 22:48.
                    WG 2.7 CRD

Коментар

Не се разсвирва, пробвал съм. Щом си деактивирал алармата, прави по колата каквото искаш, поне при мен е така....
                      Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                      O8867З7I78

Коментар

С две думи - деактивирана ли е от дистанционното, все едно съм и свалил бушона? Някой друг с 2.7 CRD да потвърди?
                        WG 2.7 CRD

Коментар

Здравейте,
                          Моля ако някой знае да помага имам следния проблем:
                          Купих си WJ 4.0 99г. само с един ключ и май не е оригинал, днес ми дойде дистанционно втора ръка с ном.56036862 AC и излъчва 434Mhz.
                          Въпроса ми е как мога аз да го синхронизирам, като нямам работещо към колата?
                          Може ли през EVIC дисплея и къде се ходи?

Предварително благодаря,
                          Jeep Grand Cherokee WJ 4.0

Коментар

За съжаление Врабчо май не може без другото , и дистанционните се въвеждат в модула на пасажерскат врата . Ако купиш и този модул от същата кола печелиш вземи и второто дистанционно , ако не ела тука
                            Еди Рангелов : 0885 088 444
                            Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Далече си ми Еди иначе вече да съм при теб Но си запазвам правото
                              Jeep Grand Cherokee WJ 4.0

Коментар

Минавам само да благодаря на Алекс Маринов за обстойното инфо! Днес сменях батериите на моето дистанционно, защото беше почнало да не отключва доста често. Заключва нормално, но не отключва винаги. Смених батериите - същата работа. Оказа се, че се е разсинхронизирало. Процедурата описана в http://www.wjjeeps.com/sentry.htm, при мен излезе малко по-различна. Бутонът за отключване, не се натиска бързо осем пъти, а се задържа около осем секунди. След което, отключи, и дистанционното пак е в синхрон. Само, дет` бадева смених батериите.
                                Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
                                Toyota RAV4 XA10 3S-FE
                                Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X