Става вапрос за Гранд 2004г 4.0.Днес с прискърбие установих че колектора,които е близо до кардана е стопил ,малко но достатъчно маншона на кардана(предния)
.Според мен там би трябвало да име термо екран ,но при мен поне няма.Някои има ли такъв за продаване,или идея от къде да купя?За задния за стария ми 3.1 беше голямя драма
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Стопен маншон на предния кардан.
Свий
X
-
От: Стопен маншон на предния кардан.
Неприятното е, че тези маншони не се продават като отделна част, а не става да сложиш какъв да е. В никакъв случай не се лъжи да слагаш от т.нар. "универсални" силиконови. Оригиналният маншон е с по-малък диаметър и е от по-твърд материал, който си държи формата. Силиконовите са меки и, като се развърти кардана с по-високи обороти, се деформират от центробежните сили, започват вибрации и след това се късат с трясък, при което може да нанесат поражения наоколо (като например да ти съсипят ламбда сондата). Това го установих по трудния начин.Първоначално публикуван от robi Преглед на мнениеСтава вапрос за Гранд 2004г 4.0.Днес с прискърбие установих че колектора,които е близо до кардана е стопил ,малко но достатъчно маншона на кардана(предния)
.Според мен там би трябвало да име термо екран ,но при мен поне няма.Някои има ли такъв за продаване,или идея от къде да купя?За задния за стария ми 3.1 беше голямя драма
П.П. С каква раздатка е Джипът?Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеСиликоновите са меки и, като се развърти кардана с по-високи обороти, се деформират от центробежните сили, започват вибрации и след това се късат с трясък
Има решение за това - преди да го монтираш на маншона се нанизват пръстени, с брой равен на сгъвките. Добре е пръстените да са пластмасови, дебели около 2 - 3 мм., ако не намериш подходящи взимаш мека тел, пак толкова дебела, огъваш си пръстени, заваряваш ги внимателно с телоподаващото, зашкурваш заварката да не скъса маншона и си готов. Такъв маншон работи успешно на вал който се върти с 3500+ оборота.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
На Либерти май е същия,кажи какви пари е и да го взимам.Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнениеИмам един от Либерти,ако ти върши работа е твой.grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.
Коментар
-
Раздатката е 247Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеНеприятното е, че тези маншони не се продават като отделна част, а не става да сложиш какъв да е. В никакъв случай не се лъжи да слагаш от т.нар. "универсални" силиконови. Оригиналният маншон е с по-малък диаметър и е от по-твърд материал, който си държи формата. Силиконовите са меки и, като се развърти кардана с по-високи обороти, се деформират от центробежните сили, започват вибрации и след това се късат с трясък, при което може да нанесат поражения наоколо (като например да ти съсипят ламбда сондата). Това го установих по трудния начин.
П.П. С каква раздатка е Джипът?grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.
Коментар
-
Благодарение на Дядо Владо и Димата проблема е решен.Благодаря на пичовете,радвам се че има такива хора в форума,които винаги са готови да помогнат......Още един път,БЛАГОДАРЯ!!!!!grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.
Коментар
-
Оргиналдъ гумено презервативче от трупен донорПървоначално публикуван от onufriz Преглед на мнениеобаче не казва какво е то...
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Приемам критиката.Решението е оригинален маншон,втора употреба.Мисля че за конкретния случай с този кардан е най -доброто.Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнениероби...
както обикновенно...
в този форум...
някой задава въпрос...
намира решение...
обаче не казва какво е то...
обиждаш институцията!
grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.
Коментар
-
Донора има ли здрав заден маншон?Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеОргиналдъ гумено презервативче от трупен донор
Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
Grand 3.1TD
0898 620 306 Стоян
Коментар
-
Звънни утре, че не разбрахПървоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнениеДонора има ли здрав заден маншон?
задното не е каре, а някакъв неразглобяем (поне за мен) "агрегат".... и за това тези стари кардани са при мене.(т.е. сменени с нови)
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар