Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсани болтове на кОрмилната кутия от какво може да е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скъсани болтове на кОрмилната кутия от какво може да е?

Здравейте.От почти година карам гранд чероки от 96г.2.5 дизел.До сега не съм имал проблеми/освен с липсващото карданче на климатика закупих си такова 2 употреба използвах го около месец и пластините се счупиха но това е друга тема/Та да си дойдем на думата.В петък вечрта при маневра за вкарване в на заден в двора на село при завъртане на десен на място/ в/у асвалт/ се чу пукот врътнах по инстинкт на ляво и пак пукот веднага загасисих мотора и слезнах за да видя какво става.Установих че болтовете на кормилната кутия са се скъсали./Няма да ви разказвам макво прежиях и иии как изкарах остатъците от болтовете в ушите на кутията/справих се.Но много съм любопитен да разбера каква е причината за да се получи това.Един приятел гледа болта и каза че са пренатегнати и може би за това са се скъсали аз не съм много съгласен ама знае ли човек??Ако някой има идея или се е сблъскал с нещо такова и има желание да го сподели нека пише може да си помогнем взаимно и да предотвратим подобни излишни главибилия.

От: Скъсани болтове на кОрмилната кутия от какво може да е?

Най-вероятно е фабричен дефект, имаше привикване на тези модели 95-96г именно за същия проблем. Най-общо, рамката на която е закачена кормилната кутия се усуква, а болтовете не са направени да поемат такъв натиск и с времето стоманата омеква и се късат. В сервиза слагаха раздалечители между шасито и кормилната кутия, заваряват едни пластини.
    От официално представителство/сервиз могат да проверят по VIN дали твоят автомобил е минал проверка за годност, каквато се правеше покрай привикването (но дали ще искат е друг въпрос). Има някакъв шанс да ги поправят безплатно, все едно е под гаранция, понеже проблемът е инженерен (в някои държави го правят).

Коментар

Аз проблема си го оправих сам на мястото на старите болтове/според мен не бяха оригинални защото са малко по дълги отколкото трябва да са от задната страна в подкалника имаше подложени някакви криви втулки/сега вече е със закалени билтове на10.9.и се надявам да не ми се случва пак.Просто от любопитство попитах.Благидаря ти за мнението ако има други предположения нека да ги споделим.

Коментар

Според мен са използвани не оригинални болтове.В американските автомобили се влагат само сертифицирани стомани , а и всички болтове са поцинковани.Погрешно е захващането на кормилната кутия към рамата със закалени болтове, тъй като същите са станали по крехки.Натоварването на същите е на опън и желателно да се използват по жилави стомани без термична обработка.
        Ако докажете , че дефекта е фабричен т.е . без удари и доработки Крайслер ще Ви окажат съдействие за отстраняването да дефекта за тяхна сметка , но се изискват коректни дилъри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X