Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих наскоро ЧЕроки 2.8 црд и имам малко проблеми, дайте сЪвети :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купих наскоро ЧЕроки 2.8 црд и имам малко проблеми, дайте сЪвети :)

Значи, купих Jeep Cherokee 2,8 CRD 2005 limited преди 2 месеца на 100к, вече ги навъртях до 110к, а не съм сменял агренажен, ангренажен или там къв и да е ремък, и четох че се сменя на 100к, задължително ли е да го сменя веднага или мога да изкарам още 10к с него, четох че издържат до 120-130к
    2. лампата на таблото за абс светеше постоянно в продължение на 2-3 седмици, но сега изглежда е наред, от какво може да е това
    3. при много бавна скорост се чува едно ужасно силно скарцане от пред от ляво някаде, и тук в тези подземни паркинги където паркирам, се чува ужасно силно и грозно, от какво може да е
    4. грамнах предна гума и съм сложил чисто нова, и сега са ми различни предните, мога ли да карам така ако не включвам 4х4 а ползвам само задните
    5. и най-важното датчика за включени/изключени фарове не работи от 3-4 дена, и при забравени светлини не се чува това пищене, дори вече 1 път успях да ги забравя цяла нощ включени...

извинявам се, ако въпросите звучат тъпо, но ми е първа колца това

ето и малко снимки от разходката ми до България и по-точно от монтанския язовир
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:391454_429258857097556_1091163833_n.jpg
Прегледи:1
Размер:182.0 КБ
ID:5982630Натиснете снимката за да я уголемите

Име:483078_429258780430897_1587777272_n.jpg
Размер:146.2 КБ
ID:5982631Натиснете снимката за да я уголемите

Име:483376_429258753764233_226060497_n.jpg
Размер:111.5 КБ
ID:5982632Натиснете снимката за да я уголемите

Име:582230_429258827097559_46115458_n.jpg
Размер:126.6 КБ
ID:5982633

От: Купих наскоро чироки 2.8 црд и имам малко проблеми, дайте савети

Привет и честито за Jeep-a. Otnosno wyprosite ti:
    2. Трудно ще се установи причина, когато всичко работи.
    3. Разгледай тези теми - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=150674 и http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=148622
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

От: Купих наскоро чироки 2.8 црд и имам малко проблеми, дайте савети

Относно въпрос 4 и 5:
      - гумите са ти различни като размери или като марка?
      - "датчикът" за светлините, може да не прави добър контакт и заради това да не сигнализира. С WD-40 примерно можеш да го почистиш и напръскаш и да пробваш отново. Казвам най-елементарното, което и сам можеш да провериш. Иначе има и сервизи...

Пиши къде се намираш в България, ако все още си тук.

Коментар

не съм в България,
        за гумите - еднакъв размер са, различни марки, едната е износена, другата чисто нова
        за шума, може би трябва да си пойграя с грес и масло, на пробното каране не издаваше нито шум, но на монтанския успях да затъна дълбоко в кал :Д, може да е влезнало някаде кал и вода, а и доколкото разбрах тази кола никога не е била извън пътя преди мен
        а и в момента нямам финанси да я пипам много много, сега при смяна на масло ще гледам ангренажния ремък да сменя, и 4 зимни гуми да взема, че тук не е 40 градуса като в бг

четох доста негативни мнения, че не става за дълъг път, че е шумна, клати се...
        но аз в Германия останах очарован , с 180-190 без проблеми (на километража пише 200, но така и не го стигнахме), дори ми даваше среден разход 10,3 на 100, като под 160км/ч не съм падал, но тук в Англия имам повече градско и разхода ми вече е 13/100
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 30-08-12, 01:09.

Коментар

От: Купих наскоро ЧЕроки 2.8 црд и имам малко проблеми, дайте сЪвети

Първоначално публикуван от daniio90 Преглед на мнение
          не съм в България,
          за гумите - еднакъв размер са, различни марки, едната е износена, другата чисто нова
          за шума, може би трябва да си пойграя с грес и масло, на пробното каране не издаваше нито шум, но на монтанския успях да затъна дълбоко в кал :Д, може да е влезнало някаде кал и вода, а и доколкото разбрах тази кола никога не е била извън пътя преди мен
          а и в момента нямам финанси да я пипам много много, сега при смяна на масло ще гледам ангренажния ремък да сменя, и 4 зимни гуми да взема, че тук не е 40 градуса като в бг

четох доста негативни мнения, че не става за дълъг път, че е шумна, клати се...
          но аз в Германия останах очарован , с 180-190 без проблеми (на километража пише 200, но така и не го стигнахме), дори ми даваше среден разход 10,3 на 100, като под 160км/ч не съм падал, но тук в Англия имам повече градско и разхода ми вече е 13/100
          Относно гумите - принципно можеш да караш така, но не е препоръчително. Най-малкото, което може да ти се случи е да съсипеш и новата гума, която си сложил.

Коментар

Първоначално публикуван от daniio90 Преглед на мнение
            ...за шума, може би трябва да си пойграя с грес и масло, на пробното каране не издаваше нито шум,
            Не си поЙгравай, `щото това е фабричен дефект на тия джипки - долните шарнири и производителят е пускал бюлетин за това и е привиквал всички джипки за смяна на въпросните шарнири. Вадят се (разкопчават се като секретно копче на яке) без особени предупреждения. Регистрирай се в jeep.com и виж дали на твоята кола е отстранен този дефект - по VIN номера веднага ще ти изпратят съобщение от "Крайслер".
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

колега какъв разход ти дава тоя приятел и автомат ли е ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X