Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правилната модификация на Jeep Grand Cherokee ZJ 5,2 V8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Правилната модификация на Jeep Grand Cherokee ZJ 5,2 V8

Здравейте, колеги!
    Изчетох доста от темите, свързани с Jeep Grand Cherokee ZJ 5,2 V8 и на няколко места срещнах израза - "правилната модификация", но не ми стана ясно точно какво означава това.

Затова ви моля да ми кажете коя е "оптималната" модификация на осемцилиндровия звяр като здравина и надеждност на двигателя, на окачването, на трансмисията, на електрониката, възможност за тунинг (по екстериора, окачването и т.н.), възможност за поставяне на газов инжекцион и т.н., т.н., а именно:
    1. 220hp (92-99г.); 215hp (92-99г.) или 211hp (94-98г.)?
    2. От коя или след коя година?
    3. Коя Dana трябва да е отпред и коя отзад?
    4. 4X4 системата трябва да е?
    5. Наличие или липса на някой от блокажите/диференциали (това май прозвуча доста лаишко, но аз все още съм си лаик)
    5. Има ли други отличителни белези на конкретния "оптимален" екземпляр освен hp, годината и надписа на вида 4Х4 система (до скоростния лост), по които може да са разбере, че това е той?

Абе с една дума: ако отида сам или с приятел до Германия или Холандия да мога да знам коя модификации на 5,2 да гледам и коя не. Ясно е, че трябва да се гледат още хиляда неща, но нали първо трябва да се спра на конкретен модел/модификация, а после другите неща.
    Засега няма да купувам нищо, но кой знае? Аз да съм си готов с отговорите, а после лесно Съжалявам, ако звуча лаишки, но се уча и ще наваксвам в движение

От: Правилната модификация на Jeep Grand Cherokee ZJ 5,2 V8

Колеги, знам, че темата сигурно е дъвкана до безкрай, но след три дневно четете на теми от по +10 страници, не успях да стигна до ясните и точни отговори на горните въпроси и затова си позволих да задам "тъпите" въпроси в отделна тема. Нека някой, който има желание да ми отговори, да ми пише на лични. Просто като прочетох темата на Марто за неговия 5,2 и неволите по купуването на жип на Трифон зарезан из Смоленския край, се отприщи така стаяваното от доста време Jeep-желание. Доста трудно ми беше да подтистна и Patrol - желанието (на Петър (Turtey)), т.к. на жена ми искаше семейна кола, а не личен на съпруга offroad звяр. А пък 5,2-то има шанс да отговори на семейните търсения

Коментар

Първоначално публикуван от zlost Преглед на мнение
      Здравейте, колеги!
      Изчетох доста от темите, свързани с Jeep Grand Cherokee ZJ 5,2 V8 и на няколко места срещнах израза - "правилната модификация", но не ми стана ясно точно какво означава това.

Затова ви моля да ми кажете коя е "оптималната" модификация на осемцилиндровия звяр като здравина и надеждност на двигателя, на окачването, на трансмисията, на електрониката, възможност за тунинг (по екстериора, окачването и т.н.), възможност за поставяне на газов инжекцион и т.н., т.н., а именно:
      1. 220hp (92-99г.); 215hp (92-99г.) или 211hp (94-98г.)?
      2. От коя или след коя година?
      3. Коя Dana трябва да е отпред и коя отзад?
      4. 4X4 системата трябва да е?
      5. Наличие или липса на някой от блокажите/диференциали (това май прозвуча доста лаишко, но аз все още съм си лаик)
      5. Има ли други отличителни белези на конкретния "оптимален" екземпляр освен hp, годината и надписа на вида 4Х4 система (до скоростния лост), по които може да са разбере, че това е той?

Абе с една дума: ако отида сам или с приятел до Германия или Холандия да мога да знам коя модификации на 5,2 да гледам и коя не. Ясно е, че трябва да се гледат още хиляда неща, но нали първо трябва да се спра на конкретен модел/модификация, а после другите неща.
      Засега няма да купувам нищо, но кой знае? Аз да съм си готов с отговорите, а после лесно Съжалявам, ако звуча лаишки, но се уча и ще наваксвам в движение
      Има доста писано по тази тема но ето ти един линк който ще ти отговори на въпросите http://jeep.avtograd.ru/
      Ти виждаш наклон и питаш "защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?"

Коментар

Благодаря за линка! Но това в по-голямата си част са технически данни и параметри, които не разбирам. Идеята ми е някой в прав текст да ми каже:
        "Пич, моделът ZJ с двигател 5,2, който ти трябва е този .........., с тези коне, от тази година и съответно този екземпляр е с еди коя си раздатъчна кутия и еди кой си деферинциал и те са мноооо здрави Това е Jeep-а от тези години, който е най-добре направен."
        До голяма степен вдявам за какво иде реч, но в един момент загубвам нишката и различните данни спират да ми говорят каквото и да е. На много места във форума съм виждал конкретни препоръки за търсене на конкретен модел (двигател, скоростна кутия, година, вид гориво и т.н.) на Хюндай, Кия, Мицубиши, Тойота и т.н., но никъде за Гранда 5,2.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=146754 Много добро ревю на 5,9 модела,като има сравнение с 5,2 от Колега от Форума.
          Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
          ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Благодаря, ognqn!
            Тази тема съм я чел, но пак се изкефих 5,9 е непостижимо, а доколкото разбрах от една от прочетените теми - май е склонно към прегряване (може и да греша или да не съм разбрал правилно).
            Пък и въпросът ми основно беше за 5,2.

Коментар

Пак се разчетох из форума и открих тази тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=146950. Не знам как точно съм успял да я пропусна, но тя дава отговори на почти 100% от въпросите ми. При мен нещата са ясни - ще се кара предимно градско (250-300км. на седмица), шосейно (200км. на седмица) и лек оффроуд (10-15км. на седмица). Така че, явно по-добрият вариант е - след 1996 година с On Demand-а, нали?
              Вече три конкретни въпроса дали съм разбрал правилно: След 1996г. раздатъчната кутия е NV249OD и е с On Demand, нали? В този случай се кара целогодишно на позиция на лоста - 4WD High и при нужда се предава въртящ момент и към предния мост? Кога се поставя лостът в позиция N?

Коментар

Нека някой, който има желание да ми отговори.....
                Звънни и ела.....
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Звънни и ела.....
                  Ще звънна и ще дойда, обещавам...

Коментар

Ще звънна и ще дойда, обещавам...
                    Е те там най добре ще ти обяснят,пък и нагледен матриял ще има.

Коментар

И аз съм полудял на тема Гранд Чероки... 5.2 или 5.9? Немога да спя вече...

Коментар

Абе аз все още спя, щото съм със Субару 2.0 S-turbo МТ и желанието все още се отталожва (Субаруто е супер), но вече започват да се забелязват леки отклонения в поведението ми и в координацията ми, когато съм във форума - по часове не мога да излезна от него и като ми говорят съм неадекватен
                        Последно редактирано от zlost; 29-08-12, 07:39.

Коментар

Познато...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X