Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с оборотомера - Jeep Grand Cherokee ZJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с оборотомера - Jeep Grand Cherokee ZJ

Здравейте, колеги!
    Имам проблем с оборотомера от както си купих Grand Cherokee ZJ 4.0 94'. Проблема е, че не отчита правилно.Когато запаля джипа, вместо 800-900об., показва 1800 - 2000об.В града когато го карам на 2-3000об, показва 4-5000...А като го изфорсираш до ограничител стрелката подминава 7000..(беше веднъж само за проба )Миналата седмица минах през една река и се оправи за малко, но пак се развали.Имате ли идея от къде идва проблема?

От: Проблем с оборотомера - Jeep Grand Cherokee ZJ

Може да е от щифтовете с който е закачен отзад, може да го откачиш и закачиш няколко пъти, току-виж се оправило.
    А може и да е разхлабена сглобката от другия край в двигателя, там се мокри често и може да се получи корозия, хвърли едно око. Може и да е някъде при компютъра, от електрониката която подава информацията.

Коментар

Здравейте, незнам къде е закачен самия датчик за оборотомера на гранда, Но на черока ми е на една букса на динамото. Правеше ми точно същите ядове - присветване на ламата на която е нарисуван акумулатора, менене на самия оборотомер от 0 - 3000 оборота при двигател работещ на място. Решението - откачих буксата от динамото напръсках с wd-40 и всичко се оправи. Дано и твоят проблем да е сходен.

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
        .....самия датчик за оборотомера на гранда, Но на черока ми е на една букса на динамото.....
        На дизелите - да, на бензиновите от компа.....Към пусналия темата въпрос, внезапно ли започна да го прави, или след някаква интервенция?
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

ДВ е абсолютно прав! Дизелите взимат импулси от алтернатора , а бензиновите от боди контролера при JEEP специално.Според мен тахометърът е загубил калибровки.Най-лесно се установява с DRB-II,където има опция за проверка на уредите.Ако някой от колегите има такова може да помогне.Аз разполагам със
          по -стар модел,който обхваща моделите до 1994.Иначе в Балканстар с сигурност ще го направят, но ще излезе доста солено за такава елементарна диагностика.
          Иначе калибровките по каталог/YJ/ ги дават 66.7 HZ при 2000об/мин+140 и 166.7Херца при 5000 об/мин+140, но това е много по трудна проверка.Предполагам,че тези стойности ще са валидни и за ZJ.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Към пусналия темата въпрос, внезапно ли започна да го прави, или след някаква интервенция?
            Напълно внезапно се случи, някъде 2 - 3 дена след като го взех, не съм пипал нищо.Иначе като минах през една река се оправи,но за малко...

Коментар

Реката е по-скоро съвпадение, разкачи и закачи куплунга на компютъра, и този на приборното табло, може и да се оправи.....
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Е извинявам се, ако съм подвел колегата, просто исках да му дам насоки.

Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X