Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Налягане на маслото на Чероки 2,1 ТД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Налягане на маслото на Чероки 2,1 ТД

Колеги, вчера направих първия тест драйв на джипа от Дупница до Албена. Машината се държа добре въпреки бруталните бури през които преминахме. със 100 лева дизел, минах 540км, което си е доста прилично за джип. Разбирасе скоростта ми беше между 70-90км.ч, но аз така си карам по принцип.
    Имам едно питане, какво е нормалното показание на прибора за налягане на маслото?
    Като го запаля отива към 8, като го карам пак е около 8, като изключа от скорост отива на 4.
    Купих джипа с идеята че капе масло от семернинг на коляновия вал, но вече започвам да е съмнявам. около турбото беше омазано яко с масло и това беше повода за сваляне на цената с 500лв. Оказа се че е скъсан маркуча който отвежда маслените пари към въздуховода преди турбината. Иначе като легна от долу масо има около картера и по цялата скоростна кутия. Направи ми впечатление, че е мазан черен силикон на картера и се съмнявам дали не духа масалце от там. Освен това маркуча който отвежда маслото от маслоуловителя към картера беше без скоба и също беше доста омаслен.

От: Налягане на маслото на Черики 2,1 ТД

Здравеѝ аз имам същия джип и при мен се държи така става въпрос за маслото вече четири години. сега се върнах от Троян по наѝ заобиколния път които можеш да си представиш и ми изгори 8 на 100 нафта с климатик.

Коментар

От: Налягане на маслото на Черики 2,1 ТД

колега как така 8 с клима имам го от 8г и никога не е свалян под 10 и маслото не е стигало 8 на таблото си показва 4 единствено стига до може би 6 при студен двигател но за кратко
      http://www.vbox7.com/play:f7388cc7</a>
      0896415228

Коментар

От: Налягане на маслото на Чероки 2,1 ТД

Абе 8 си е малко интересно, но 9-10 извън града по не големи баири, не повече от 85/90 си е нормално (с климатик)

Поздрави !

Коментар

Моят джип го имам вече 5 година.При студен двигател стрелката подминава средата и отива на около 6 атм.,след разбиване на маслото в движение държи 4 атм, а на обороти около 1,5-2.Така го купих и от тогава няма промяна.

Коментар

Моето е след основен ремонт (смених всичко де що имаше - лагери, бутала, сегменти, шлайф навсякъде, нови уплатнения) поне на сегашните температури сутринта 1 гр. C запали всеедно е работил цял ден, спрямо преди дето едвам палеше от 5-6 оборот. Сега налягането на маслото в движение отива към 6 можи би около 5, а на място стрелката стои по средата около 4 или малко по-надолу.

Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X