Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новобрански размисли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Новобрански размисли

Здравейте,
    Фен съм на друга марка и друг тип автомобили но понеже от скоро съм в България се убедих че тук не можеш да си караш каквато искаш кола а ти трябва някакъв грозен вседеход който и да се ремонтира лесно и марката да е позната от родните сервизи... понеже знам какво ще ми кажете, не искам да чувам за немски автомобили и особенно ОПЕЛ, Фолксваген и ФОРД.... та оглеждам се за Чероки 2,7 crd от 2004та.
    Искам да попитам - какво трябва да гледам и да проверя дали е наред, кой може да помогне за оглед в София.
    И един куп въпроси:
    Какви са проблемите за модела?
    Как се държи из нашите пътища, чупи ли се окачване и какво точно по него?
    Колко е данъка?
    Колко е гражданската?
    Колко средно ви е излязла подръжката на такава машина за 5 години?
    Благодаря предварително

От: Новобрански размисли

Има толкова много изписано тук....аз чета от месеци и има още неща които не съм прочел. Относно ГО и данък зависи къде ще го регистрираш. При този двигател се среща проблем с дюзите, поради лошата нафта в Бг, която има високо съдържание на сяра. Става въпрос за Гранд 2.7 нали?
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Немски двигател,немска скоростна кутия и американска фасада.А ти не изкаш да чуваш за немско!

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
        Немски двигател,немска скоростна кутия и американска фасада.А ти не изкаш да чуваш за немско!
        Точно казано, а има толкова писано за тоя модел ма ората с "пари" ги мързи да четът те пазаруват.
        П.П. Поредната празна тема.

Коментар

Не си купувай Гранд. С тези въпроси, това е отговора.
          Grand Cherokee WJ 4.7 V8
          Това е положението.

Коментар

Гранда не е кола за всеки. Това е много специален автомобил. Трябва да знаеш какво точно искаш от тази кола и какво тя може да ти даде. А тя може да даде много. Дизелите трябва да се карат внимателно (не като бензин) и още по-внимателно да се оглеждат при покупка. Ако нямаш късмет при покупката като мен, джипката ще ти излезе златна. Гранда предлага много екстри, доста добра проходимост за дълга база, страхотни дифове, раздатка и АСК. С правилните гуми няма закъсване. Събира много багаж, така че спокойно можеш да тръгнеш да обикаляш и да си правиш експедиции, дори и извън пътя, но не надценявай колата, все пак е СУВ. Части има в нета много и на различни цени. За 2.7 не съм много сигурен, но 4.0 , 4.7 и 3.1 всичко им е съвместимо. Има много писано за всички грандове в този форум, има доста "За" и "против". Аз лично по пътищата виждам повече 2.7 отколкото 3.1, а това говори много, е най-много виждам 4.7...

Коментар

Просто ми е писнало да правя окачване на моята Алфа ромео, ясно ми е че един СУВ ще е нещо по различно но искам да мога да съм спокоен и стабилен карайки по лунният пейзаж в България и най-вече по паважа в София.
              Всички казват че Мерцедес бил номер1 и точно затова питам как са тези Мерцедес дизели... аз с моето италианско JTD проблеми не съм имал и да ви кажа честно по Алфонсо всичко сменено е BOSCH или е произведено в Германия.
              Ако това чероки не ставя, ще можете ли да ме ориентирате за СУВ под 10 000 лева който да е дизел да не е капризен да е след 2000г. и да е достатъчно широк и дълъг че в семейството няма ниски хора.

Коментар

асен_в_к, намираш се в подфорум за Jeep. Ако въпросът ти е по принцип - задай го другаде. От всички марки и модели има проблемни и безпроблемни такива.

Карането по кофти пътища и дупки, без да се щади окачването, има почти същия ефект при сув-овете, какъвто и при леките автомобили.

По твоите критерии (явно говорим за голяма джипка) ще си вземеш дизел, който е навлязъл във възрастта на проблемите и със сигурност за година-две ще инвестираш още около 30% от цената му в ремонти.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_v_k Преглед на мнение
                  ... трябва някакъв грозен вседеход който и да се ремонтира лесно ...
                  Ако непременно търсиш лесен ремонт и ниски разходи - "всъдеход" определено не ти трябва, защото ремонтите му никак не е задължително да са лесни и евтини. Най-малкото, защото го има напълно реалният ефект "Тоя кара Жип, значи има пари за дране" ...
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 02-08-12, 14:33.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Плюс това при покупка на кола втора, трета и пета употреба 90 процента е късмета.В автокъщата Жипката може да е перфектна и на каране и на возия, от никъде да няма и капка масло прокапало а утре да пукнеш глава или да издухаш гарнитура. Щом искаш голяма семейна кола с голям багажник си купи ван и му сложи допълнителна кутия за багаж на тавана. Но не се заблуждавай, че като караш Джип и той няма да се "счупи" от дупките по улиците. Аз лично и с мотора и с джипа излизам често в гората и имам чувството, че черните пътища са много по-щадящи окачването от градските дупки, така че не ги поднецявай.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_v_k Преглед на мнение
                      ...
                      Ако това чероки не ставя...
                      Става! Но все пак не забравяй, че купуваш 12г. кола и няма да е "само да сипваш нафта".
                      Както ти казаха мотора и скоростите са МБ. От там до колелата е Jeep, което също става. Недоразумение се явява набутването на половината двигател под арматурното табло, което усложнява и най дребния ремонт, ама това е положението, няма идеални работи.
                      Да се има в предвид и за дразнещи повреди в оборудването на салона.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                        Става! Но все пак не забравяй, че купуваш 12г. кола и няма да е "само да сипваш нафта".
                        Както ти казаха мотора и скоростите са МБ. От там до колелата е Jeep, което също става. Недоразумение се явява набутването на половината двигател под арматурното табло, което усложнява и най дребния ремонт, ама това е положението, няма идеални работи.
                        Да се има в предвид и за дразнещи повреди в оборудването на салона.
                        Представи си че трябва да сменяш дюзите и тогава филма е пълен,или режеш купето за да стигнеш до последната или сваляш мотора.В БГ нафтата е калпава и доста често се налага смяна на дюзите.Насочи се към дизелов автомобил който не е комон рейл...

Коментар

имам едногодишен опит с дизелов комон рейл в България и с нашите сервизи. Явно това важело за всички марки. Но не мисля да се отказвам от дизела.... Иначе като комфорт как е? Друса ли много по дупките и неравностите? Че с моята алфа ромео ми паднаха червата от Варна до София този уикенд....

Коментар

Колега не сравнявай несравними неща, джипката има една возия, леката кола съвсем друга, лада група "Б" трета. Аз след смяна на окачването с чисто ново съм много доволен. Не мога да направя сравнение с други автомобили, понеже имам опит с няколко пъти по-тежки джипове и съвсем различен клас. Джипката си люлее, понеже е висока,легналите полицаи не ги усещам и въобще не намалям. Сравнително добре понася дупките, вози комфортно, люлее и скърца от време на време. Според мен си струва, но зависи какво си готов да инвестираш в такъв автомобил.

Коментар

А бе, казвам ти не си купувай JEEP а, ти продължваш да упорстваш.
                              Тази кола не е най-здравата, не е най- комфортната, не е най-проходимата, не е най-евтината подръжка, не е най-вървежната. Тя просто е най-добрата.
                              Ама ти както си тръгнал:
                              Колко харчи
                              Чупи ли се
                              Колко и е ГО
                              А каското
                              А данъка
                              А подръжката
                              Такъв автомобил, на такива години без проблеми няма.
                              П.П. А и виж какви съвети ти дават тук. Купето ще режеш, двигателя ще махаш.Не ти е работа с Гранда.
                              Питай някой.
                              Поздрави.
                              Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                              Това е положението.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X