Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос съединител XJ 2.5 бензин 1995г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос съединител XJ 2.5 бензин 1995г

От скоро се сдобих с въпросното Чероки. От предишния собственик имам информация, че целият съединител, заедно с двете цилиндърчета (помпи), са сменени. Имам основание да му вярвам, че е така.

Да, но - съединителят отделя адски високо и в много къс диапазон. Освен това често има претрисане при потеглянето. Прави го на пред, назад, само на заден мост, на 4х4 бързи и бавни - тоест при всички варианти на зацепване на раздатката.

Понеже ми е за сефте да се занимавам с подобен кош моля за някакъв жокер, ако някой е имал подобен проблем - на прима виста си мисля за следните евентуални причини - калпав нов съединител, калпава работа по смяната, заминал/и тампон на двигател/скоростна кутия. Може ли да е от друго - да речем по кардана нещо, верига в раздатката... . Няма вибрации след потегляне - върви гладко и сравнително безшумно.

Скоростната кутия е пет-степенна. Раздатката е NP231 Part Time.
    Последно редактирано от Сашо Пунчев; 01-08-12, 10:26.

От: Въпрос съединител XJ 2.5 бензин 1995г

Ела да го гледаме
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ще!

Коментар

Нищо чудно да са сложили съединител менте. Така се случи с предната ми кола. Дадох я в сервиза на комшията. Уж всичко точно. След 13000 км показваше всички признаци на свършил съединител - тресене при потегляне, виене на аксиален лагер, като загрее - трудно включване на скоростите, много тежък педал с 3 скъсани жила за отрицателно време. Само не приплъзваше.

После го свалих сам - оказа се турска Мапа за 100-тина лв комплекта. А бях дал на комшията 350 лв за всичко ... (в друг сервиз само за труд ми искаха 80 лв)

Иначе иди при дядо Владо. Много е навътре с Jeep-ките.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

За съжаление, изглежда точно като менте някакво. Аз миналото лято на морето счупих съединителя и се налагаше да използвам бюджетен вариант, затова взех някакъв за 350 лв комплекта, вместо 1050 колкото струваше LUK. Симптомите са абсолютно същите от самото начало, претисане при тръгване, високо зацепва, и е с много малък ход....
          Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

Първоначално публикуван от Pavlin Преглед на мнение
            За съжаление, изглежда точно като менте някакво. Аз миналото лято на морето счупих съединителя и се налагаше да използвам бюджетен вариант, затова взех някакъв за 350 лв комплекта, вместо 1050 колкото струваше LUK. Симптомите са абсолютно същите от самото начало, претисане при тръгване, високо зацепва, и е с много малък ход....
            А смени ли го с добър или си караш така?

Коментар

Не, все още карам така. Предполагам, че със самия съединител няма да се появи проблем толкова скоро, все пак е нов. Повече ме притесняват звуците които се появиха от скоростната кутия след счупването. Затова и не съм излизал на дълъг път от тогава с джипа. Наблюденията ми върху съединителя са само върху градско каране и едно прибиране от Бургас миналата година. Смятам да го сменя с читав при първа възможност.

п.п.: Още нещо, което забелязах след смяната, е че с новия комплект педала стана много мек...като на кола.

Коментар

Педалът си е ОК при мен. След около 70 км градско установих, че вибрацията на студен студен съединител я няма. Колкото по-дълго се кара толкова по-осезаема става...

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
                  Педалът си е ОК при мен. След около 70 км градско установих, че вибрацията на студен студен съединител я няма. Колкото по-дълго се кара толкова по-осезаема става...
                  Ако е с демпферен маховик вибрацията е от него./ядох го същия с едно БМВ/.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
                    И при мен е така.

Коментар

При тези д-ли няма демпфер на маховика .Опитайте да обезвъздушите много добре хидравличната система на мастер помпата и хидравличния концентричен лагер.Ако това не помогне значи причината не е в преводната с-ма ,а отива към менте съединител, както пишат колегите по -горе.

Коментар

Първоначално публикуван от sim43 Преглед на мнение
                        При тези д-ли няма демпфер на маховика .Опитайте да обезвъздушите много добре хидравличната система на мастер помпата и хидравличния концентричен лагер.Ако това не помогне значи причината не е в преводната с-ма ,а отива към менте съединител, както пишат колегите по -горе.
                        Някакви тънкости при обезвъздушаването има ли? А дали може да е от неправилна течност в системата (или скапана такава)?

Коментар

Възможно е да има проблем и от спирачната течност , ако е стара или не отговаря на препоръчителната т.е. оригинална Mopar или еквивалентна по каталог SAE/DOT 3.Смяната на вътрешния хидравличен концентричен лагер вероятно е предизвикана от това, че се разяла или остаряла гумата , същия е протекъл и се е наложила подмяна.За това Крайслер препоръчват да се използват само посочените в сервизните им каталози масла и течности.Особено чувствителни са хидравличната помпа на усилвателя на кормилното у-ние,автоматичните ск.кутии трансфер кейза и диференциалите.
                          Така,че моят съвет е да извърши подмяна на спирачната течност с нова по каталог и след това да се обезвъздуши системата,като :
                          - разкача се тръбната връзка между мастер цилиндъра и х.к.лагер
                          - източва се старата сп.течност и налива нова докато протече чиста на самотек без принудително напомпване.
                          - развива се обезвъздушителното холендърче на х.к.лагер източва старата сп.течност.
                          - възстановява се връзката между мастер цилиндъра и х.к.лагери и се пълни системата до протичане свободно на новата сп.течност.
                          - извършва се обезвъздушаване под налягане чрез падала на съединителя.
                          Извинявам се за подробностите ,които на вас може да са Ви били известни!

Коментар

Минахме през обезвъздушаване и смяна на спирачната течност без никакъв резултат> В крайна сметка сменихме съединителя. Проблемът се реши и сега работи добре.

Действително беше сменян от предния собственик, но очевидно е бил калпав самият съединител.

Съединител взех от този колега - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=43470

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X