Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за SJ 7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за SJ 7

Здравейте, от няколко дни съм без сериозно 4x4 и ровейки в интернет попаднах на това:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...993&f1=details .
    В нета изрових малко суха информация относно: двигател 4,2л. модел AMC 258 със 115к.с. /от такъв голям обем.../карбураторен с "компютърно управление", вакуми и други дивотии, ск. кутия - автоматична 3 степенна, заден мост Дана 44/ доколкото разбирам без никаква блокировка - може и да греша/. Интересна машина, с добри и лоши страни разбира се. Хубавото и е, че е уникална машина, правеща впечатление, двигателя /според мненията в нета/ е с добър въртящ момент още в ниските обороти, махащи се врати, падащо челно стъкло - все глезотии специфични за модела. Идеята е да се реставрира до оригиналния си вид .......защото превръщането му в т.н. роккраулер изисква доста инвестиции. Имайки предвид компановката - 4,2; карбуратор; автоматична кутия - предполагам разхода няма да пада под 20/100, но за сметка на това лесно ще се газифицира с обикновена АГУ.
    Ще съм благодарен на всеки изразил мнение свързано по някакъв начин с емблемата на 4x4 - SJ7.
    0897/833 689 - Николай Божков

От: Мнение за SJ 7

Дядо Владо е твоят човек!
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Или Боби CJ - я, или Дима Куадра, или Пламен Кинекса......
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Това е CJ
        Този от обявата е с "обръщан" волан и като гледам колко е изтормозен предполагам, че няма сериозна поддръжка.
        От друга страна реставрацията му до оригинален вид или поне близо до това състояние ще е сериозно начинание и на практика инвестиция без горна граница (намирането на резервни части, особено в БГ си е...).
        YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
        XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
        WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
        KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Първоначално публикуван от nikiib Преглед на мнение
          ....Ще съм благодарен на всеки изразил мнение свързано по някакъв начин с емблемата на 4x4 - SJ7.
          Модела е Ц Джей (цивилен джип)7,а не Ес Джей 7, за мене това е колата с най-голям афтер маркет. Може да е направиш да плува, да се катери, да бяга, да лови окото пред кафето, или просто класик ретро, т.е. като една от американските класики за нея има всякакви възможни глезотии.....
          Конкретния дарак знам ли, трябва да се огледа. Макар CJ7 и YJ Вранглер да си приличат, в същност са различни. Някои неща стават да се прехвърлят от единия на другия, и започва голямото колхозене ( не само в Бг-то но и в чужбина)..ако ще го гледаш, като стигнеш при него звънкай, ще помагам дистанционно
          П.П. Разход 16/100 газ София градско с моето каране
          Последно редактирано от дядо владо; 31-07-12, 09:13. Причина: П.П. разход
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Модела е Ц Джей (цивилен джип)7,а не Ес Джей 7, за мене това е колата с най-голям афтер маркет. Може да е направиш да плува, да се катери, да бяга, да лови окото пред кафето, или просто класик ретро, т.е. като една от американските класики за нея има всякакви възможни глезотии.....
            Конкретния дарак знам ли, трябва да се огледа. Макар CJ7 и YJ Вранглер да си приличат, в същност са различни. Някои неща стават да се прехвърлят от единия на другия, и започва голямото колхозене ( не само в Бг-то но и в чужбина)..ако ще го гледаш, като стигнеш при него звънкай, ще помагам дистанционно
            Благодаря, наистина ще потърся помощ, това е автомобил за който не знам почти нищо, като специфика. Освен общите характерни за всеки автомобил неща за преглед, предполагам, че и този си има скрити тайни. Оказва се, че имаме проблем с документите, когато са готови ще го огледам. Поздрави!

Коментар

На мен лично ми изглежда зле на пръв поглед. Иначе тоя разход 16 само дядо ще може да го постигне, пък и като вървене се съмнявам да е впечатляващ. 2.5 моно на вранглера ми харчеше над 20-25 газ в софия, още с малките гуми, предполгам че ако се кара леко ще падне под 20, а този автомата 4.2 надали ще падне някъде под 20, било то в или извън града
              Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
              http://www.facebook.com/JeepBG
              LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                На мен лично ми изглежда зле на пръв поглед. Иначе тоя разход 16 само дядо ще може да го постигне, пък и като вървене се съмнявам да е впечатляващ. 2.5 моно на вранглера ми харчеше над 20-25 газ в софия, още с малките гуми, предполгам че ако се кара леко ще падне под 20, а този автомата 4.2 надали ще падне някъде под 20, било то в или извън града
                Имаше някъде тема: "Колко гОри вашия джип"..... Много хора са писали в нея.... И такива с 4-литрове мотори включително. Да не ровиш все пак в нея.... Моя TJ с 4-ри литров мотор, с 3-степенен автомат и 31 БФГ АТ гореше около 14 бензин и 16 газ.....

А 5,2 мотор, който го насаждаш в твоя Вранглер, на магистрала с 90 км/ч ми даде расход 17 литра газ....
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                  Ooo, че изглежда зле е ясно, все пак е на 30г. и ако стопанина е бил...... 20-25 газ са съвсем приличен разход /като се има в предвид, че Г-то което продадох не падаше под 35/100 с 3 литров мотор и стигаше до 50 на разходки и състезания. Ако няма изгнило и криво шаси нещата с окачване, газифициране и възстановяване на външния вид са трудоемки но не и невъзможни. Китове 2,5 и 4 инча са по около 500-600 долара, което сравнено с другите /примерно за Тойота/ е с около 30-40 % по малко отделен е въпроса с доставката.
                  По ме притеснява факта, че конските сили и въртящия момент не са впечатляващи за кубатурата /сравнено със 180 к.с на 4000 Вранглер/. Преди години в Бургас гледах CJ7 с дизеловия мотор 2,4 - умрял кон, не, не кон - магаре.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X