Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранда започна да вие над 80 км.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранда започна да вие над 80 км.

Здравейте колеги, имам Гранд Чероки 2000г. 4.7 куадра драйв, усеща се едно виене в предната част и предимно над 80 км., интересно е че го има само след връщане на газта или на постоянни обороти с малко газ, при ускорение не се усеща, какво може да бъде.

Може ли да демонтирам кардана към предния мост, с цел да локализирам проблема, и да рециклирам карето на същия кардан че се е разбило.
    TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

От: Гранда започна да вие над 80 км.

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
    Може ли да демонтирам кардана към предния мост,....
    Може..... Най-вероятно вие дифа
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ок, благодаря за отговора, утре ще откача кардана и ще пробвам дали пак ще има шум.
      TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Здравей, и аз имах сходните проблеми но при 60 км/час. И аз мислих за варианта да се свали предния кардан, но тогава майстори ме посъветваха да не го правя, тъй като в мозъка на кутията има датчици за изходящ въртящ момент на преден и заден кардан. Ако това е така би трябвало да има индикация на грешка. Не претендирам, че това е така тъй като не съм пробвал. Колкото до рециклиране на каре мен ме посъветваха да не го правя ефекта не е добър и е кратък, а варианти за каре на сравнително разумна цена има аз минах през това и мога да съдействам. Имах проблем с карето в предната част на кардана и дори имаше лека вибрация в резултат. Колкото до виенето дължи се на лагерите които са в дифа. На практика са 4 странични и два в оста на кардана, мога да ти пратя и графики с варианти за решение, пиши ми на лични. А колкото до разскачане на кардана не мисля че ще покаже нещо окончателно, по-скоро тогава ще има постоянно виене, тъй като няма как да напрегнеш предния диф (тогава когато казваш че оттихва), друг е въпроса дали си сигурен че е само предния. Това е само мое мнение.

Коментар

Ще има шум. Лагера на пиньона ти е тръгнал най- вероятно. Спасение почти няма, подмяната му не дава гаранции, че шума ще изчезне.
          R 727cc BB KIT
          ZJ V8
          WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от iavkatta Преглед на мнение
            ... тъй като в мозъка на кутията има датчици за изходящ въртящ момент на преден и заден кардан...
            Няма такива датчици!

Както ти е писал Дядо Влади, най-вероятно са ти заминали лагерите на дифа.
            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Възможно е onufriz просто така ми казаха, не претендирам че е така.

Коментар

Да завърша темата, свалихме предния кардан, видимо имаше скъсан гумен маншон и повредено каре, занесох го при Жан в Младост за рециклиране, струваше 180 лева и всичко стана само за 20 минути, качихме го обратно на колата и стана чудо......виенето изчезна, бях се подготвил за диференциал но не се стигна дотам, благодаря на всички.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X