Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малък проблем с разхода и на бензин и на газ! Помагайте, че ще го запаля :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малък проблем с разхода и на бензин и на газ! Помагайте, че ще го запаля :)

Колеги здравейте,
    Имам Гранд 97г. Лимитед, 5,2 с газов инжекцион. Гуми 265/70/16.
    Машината ми дава разход 35-40 на 100 и на бензин и на газ. Имаше проблем със смучене на въздух. Отстранен е! Странното е, че при движение бордовака показва 15-17/100, в момента в който спра на светофар стойността стремглаво тръгва нагоре. Това е в града. Със 17л газ минавам почти 50 км. рядко ги достига. Според вас какъв е проблема?
    Има и един допълнителен проблем. Прави ми впечатление, че след едночасово движение в задръстванията по София, когато мотора хубаво е загрял, започва да се чуди и сменя ту първа ту втора, за да излезе от това чудене или трябва да отнема газта или трябва да дам много газ. Това се получава с около 40км/ч скорост и само между 1ва и 2ра.

Много ще съм благодарен ако дадете добра идея, че вече ми писна

Поздрави,
    KIA SORENTO EX 2005, 2,5CRDI MT.

От: Малък проблем с разхода и на бензин и на газ! Помагайте, че ще го запаля

Здрасти ,
    за разхода на светофара нормално да се вдига. Като си спрял харчи ДОСТА на 100
    Гумите са ти доста над стандартния размер, и отклонението в показателя на километража е към 15% т.е. да кажем че със 15 литра минаваш 50км. т.е. 30л/100км. , което е една идея над нормалните 25-27 литра. И разход в левова равностойност на харча на 2.5 ТД двигател.
    Ако джипа като ряз върви нормално , просто няма от какво да се оплакваш!
    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
      Здрасти ,
      за разхода на светофара нормално да се вдига. Като си спрял харчи ДОСТА на 100
      Точно така. Разхода на светофара реално е безкраен...
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от nfs Преглед на мнение
        Има и един допълнителен проблем. Прави ми впечатление, че след едночасово движение в задръстванията по София, когато мотора хубаво е загрял, започва да се чуди и сменя ту първа ту втора, за да излезе от това чудене или трябва да отнема газта или трябва да дам много газ. Това се получава с около 40км/ч скорост и само между 1ва и 2ра.
        Сигурен ли си че това са първа и втора предавки, а не напр. втора - overdrive - трета ?
        Като начало пробвай с копчето O/D или O/D off (както се казва) натиснато - да свети на таблото "OD off" - дали пак ще прави така.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

А и като гледам ника ти , средния разход може и до 50/100 да го докараш ))))
          Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
            А и като гледам ника ти , средния разход може и до 50/100 да го докараш ))))
            Вярно, че ника издава част от поведението ми, но тук говорим за съвсем разумно каране. Като ряз машината е ок, но не съм предполагал, че може от по-големите гуми да дава толкова много разлика.

Относно скоростите, да сигурен съм, защото това се случва при потегляне докато още е на първа, в момента в който смени на втора минават 1-2 секунди и връща пак първа, после втора, после първа и така докато не променя по някакъв начин скоростта на движение. Пробвал съм с бутона ОД, няма разлика. Страното, което ми прави впечатление е, че това се появява след около почти час по задръстванията. Подозирам, че може да е свързано с прекомерно загряване на маслото в скоростите. Примерно поради кофти охлаждане (не добра циркулация през радиатора), или просто има нужда от една ел. перка в допълнение. Незнам дали може да има връзка това с проблема.

Коментар

Ами явно имаш някакъв проблем в скоростите , който може и да влияе на разхода.
              Иначе да толкова е голяма разликата в измерването с тези гуми.

тел. 0897818449

Коментар

Много благодаря за отзивчивостта и съветите. Намерих две възможни решения: Едното е ремонт на скоростите, а другото евентуален бартер за една фронтера 3,2 V6. 99г.

Коментар

ако искаш да се качиш от кон на магаре вземи фронтерата,ако не оправи кутията

Коментар

Първоначално публикуван от nfs Преглед на мнение
                    .... Едното е .. а другото ....
                    .....Мислех че в този форум, само аз съм си падал на главата като бебе......

.....компресия да си мерил....
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X