Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам нужда от съвет за двигател Grand Cherokee 4,0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам нужда от съвет за двигател Grand Cherokee 4,0

Здравейте всички знаещи и можещи.
    С две думи - смених мотора. С "новия" си хванах белята. На място работи супер, течове никакви. Като се движа, независимо от скоростта, изхвърля масло през тръбата на масломерната пръчка. Според датчика при незагрял мотор и на място докато загрее налягането си е на 3,0 после пада с две деления и само в движение се вдига почти до 3,0. Смених маслената помпа с тази от стария двигател, всичките гарнитури и т.н. по картера и масления филтър. Няма ефект, продължава да тече. От София до Костенец (грубо 100 км) ми изхвърли към 1,5 литра. Сега от тръбата на масломерната пръчка съм извел маркуч, който влиза в отвора за наливане на маслото и се чудя на къде да хвана. Впрочем, двигателя си има мощност, от капака на клапаните не "духа", нито имам някакъв подозрителен дим от ауспуха. Който може да се сети нещо - на ход е. Мерси предварително.
    JEEP Grand Cherokee - ZJ - 5,9 - 1998
    0898 641162

От: Имам нужда от съвет за двигател Grand Cherokee 4,0

http://jeep.avtograd.ru/engines/CCV/index.htm
    http://leo.avtograd.ru/CCV.htm
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от klamat; 25-06-12, 14:48.
    YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
    XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
    WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
    KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

klamat, благодаря!
      Може би, тук е заровено кучето...
      На капака на клапаните на предишния двигател /'96 г./ нямам такива маслозаборници, но по всяка вероятност, каналите на повдигачите на "новия" са запушени. Ще отворя капака на клапаните и от там ще действам по явните констатации и логични обяснения. Предполагам, че ще е необходимо всички повдигателни прътове да ги прочистя основно /особено каналите в тях - внимателно с изправено телче от оплетка на стоманено въже/, а също и повдигачите да ги извадя и почистя основно - като гледам по схемите, сигурно се вадят с подострена дървена пръчка. В близките дни ще дам инфо, какво се е получило.
      0898 641162

Коментар

По скоро трябва да се проверят "решетките" в капака на цил. глава на системата за рециркулация на картерните газове.
        Схемата на маслената система я приложих само за информация.
        Какво масло се използва в системата.

Коментар

За твое / а и за мое/ съжаление хидравличните повдигачи за да се извадят , трябва да се свали главата. Ако някой има друга идея съм готов да я чуя защото и на мен ми предстои това

Коментар

ОК, значи чисти се всичко, което е под капака на клапаните, в т.ч. и повдигателните пръти. Чудя се, дали да не промия двигателя с някакъв специален препарат или да ползвам изпитания метод 50Х50 масло-газ(или дизел).
            Впрочем, ето нещо интересно:

http://offroadpassport.com/forum/showthread.php?t=402
            0898 641162

Коментар

Според мен за начало е нужно да се изчистят отворите на капака, но преди това може да проверите дали "духа" от маркучите към кутията на въздушния филтър?
              Ако има циркулация то тогава не е изцяло запушена вентилацията и причината е на друго място.
              Какво масло се използва в системата?

Информация за налягането на маслената система от ръководството за 95XJ

The MINIMUM oil pump pressure is 89.6 kPa (13 psi) at 600 rpm.
              The MAXIMUM oil pump pressure is 255-517 kPa (37-75 psi) at 1600 rpm or more.

В самата помпа има клапан, който ограничава налягането в системата до максимум 75 psi.
              Последно редактирано от klamat; 27-06-12, 19:46.

Коментар

Още веднаж благодаря на klamat. Проблемът се оказа наистина в капака на клапаните. Свалих го и го почистих. Голяма гняс!!!!! Извадил съм сигурно около четири шепи сажди - черни и спечени. Голямо чистене падна. Почистих също основно и т.нар. "решетки", на които, поради липса на оригинални, изрязах гарнитури от хартия за печене - прилича на оризова, но е по-тънка и издържа на висока температура. След монтажа на капака, промих с дв. масло и газ - 5-6 паления за по 1-2 минути без форсиране. Сипах масло 10W30 и после двигателя пееше хайдушки песни... Никакъв теч при пробег от 200 км. Остава да оправя теча на скоростната кутия (дано намеря добър сервиз - Джемини4 никога!) и джипа ще е готов за нови приключения.
                0898 641162

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X