Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ZJ - една различна гума и какви размери?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ZJ - една различна гума и какви размери?

Здравейте,

Жипката е ZJ, '95 5.2.. спуках предна дясна гума, и сложих резервната с размер 225/70/15. Останалите три съответно са 225/75/15. Проблем ли е така да се кара минимален брой километри градско около месец или да търся нова гума с този размер? Гумите са шосейни 'нормални', джантите са заводските златисти.

Другият ми въпрос, искам да сложа временно 'offroad' гуми, предпочитам сякаш Malatesta Кайман, най-широките и големи възможни спрямо това, че е без лифт (иначе не е 'мъртвец', седи си доста висок като за стандартен). Ще влязат ли 31" (10.5), по принцип не съм наясно с междуболтови разстояние и т.н., каква гума трябва да търся като размер и съответно ако не влизат без допълнителни доработки, какви трябва да са те? Подложки на пружините за леко повдигане или рязане на уширители или и двете?
    А защо временно - защото след някой друг месец искам да го лифтна сериозно и да сложа 33" със сигурност, та тези въпросни 31" да са само за избутване на зимата в най-лошия случай, за това и най-вероятно ще ги търся втора ръка.

Отворен съм към всякакви съвети, благодаря ви.

От: ZJ - една различна гума и какви размери?

Ами аз направо взех 2 гуми предни еднакви, същият размер и с това мисля да закрепя месец - два докато предприемем по-'големите' мерки. Мерси.

Коментар

31 без лифт няма да влязат, за 33 трябва и рязане!!!

каймани ако сложиш, с този двигател ще смелиш дифа

Коментар

Не си струват регенератки, като за 239лв с ДДС има БФ гудрич 31/10,5/15 МТ. Ако искаш се обади мога да ти ги взема на тая цена.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
          31 без лифт няма да влязат, за 33 трябва и рязане!!!

каймани ако сложиш, с този двигател ще смелиш дифа
          Дифа евентуално (Черока отзад е с Dana 35 и го карах с Каймани 31-ци като враг на народа както се сетиш - не успях да го счупя), но виж полуоски и карета - със сигурност ще са консуматив... За 33-ки си трябва лифт минимум 4 инча (освен ако идеята е просто да се вкарат гумите и не се гонят големи ходове - тогава става и с по-малък лифт и с много рязане) , а такъв лифт с ТНТМ или с кит за 500$ не става!
          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 19-06-12, 21:06.

Коментар

Извинявам се, не се изразих правилно.

Планирам 4.5" лифт със 33" гуми на пролет. В момента искам да взема максималния размер гуми, които ще влязат, за да изкарам зимата. Чудех се дали този максимален размер е 31", ако евентуално се вдигне малко единствено на подложки. Ако не, можете ли да кажете кой размер да търся, предпочитам да са максимално по-широки и с "агресивна" шарка.

Коментар

ако го вдигнеш с подложки, 31" ще влязат, малко ще опират и ще ти трябват фланци или минусови джанти............ при 4,5" ще влязат 33", но ще режеш калници......

с агресивните гуми внимавай, те са си за кал, зимата с кобрите ще си е приключение по заснежен асвалт

Коментар

Здравейте, да си продължа темата..

имате ли идея, гуми 235/75/15 MUD (спрял съм се или на гудрич или малатеста) ще могат ли да се сложат на стоковите златисти джанти на ZJ-а БЕЗ лифтиране (при положения, че ще му сложа нови амортисьори и пружини за по-високи натоварвания) .. но въпросът е ще ми трябват ли минусови джанти или фланци..

Коментар

Слагай ,влизат като на млада булка ...........!За тоя размерняма да ти трябват фланци или други джанти.
                  Jeep cherokee XJ 4L,6.5 inch long arm lift,33/12.5/15

Коментар

аха, и ако позволите вторият ми вариант да попитам..

ако искам да вкарам гуми 31", до колкото разбирам ще ми трябва +2" .. това само с подложки на пружините ли се постига? В случай, че го направя, до колкото разбрах за 31" ще ми трябват други джанти или заводските, но с фланци.. или други джанти + фланци? Четейки придобивам представа, че другите джанти са по-добър избор, от колкото фланците. Та:

1. Джанти 16" с 31" гуми ще се поберат ли на 2" лифт? Каква е разликата дали ще съм с 15 или 16ка?

2. http://www.offroad-bulgaria.com/show...05#post1881205 - на този колега джантите ще станат ли за целите на въпрос но 1? 8J с отрицателно ЕТ - да е приблизително -40?

Извинявам се за глупавите въпроси, но още навлизам в нещата и се чудя за зимата с какво да обуя гранда.

Коментар

Здравейте,и аз като колегата на който е темата,още съм нов и не знам много относно джипа който притежавам. И за да не пълня форума с нова подобна тема,ще попитам тук: Ще се съберат ли 265/70/15 на ZJ 4.0 стоково окачване,и ако не предложете ми максималния размер който ще се събере без рязане и подлагане.

Коментар

Първоначално публикуван от takshara Преглед на мнение
                        Ще се съберат ли .....
                        Заради колата, ограничи се на 245 примерно.......
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Сложих въпросните 265/70/15, много добре изглежда с тях и не съм усетил да опират някъде.Побраха се идеално.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X