Колеги, имам следния проблем: Не ми работи километражът, говорим за JEEP LIBERTY 3.7, автомат, 2003 г. Поръчах датчика, който е в диференциала, сменихме го с майстора и по Закона на Мърфи той пак не работи... да не говорим, че го чаках един месец от Щатите. Като му пусна самодиагностика на таблото уредите работят, съответно и километража. При замерване захранването към датчика на диференциала има захранване 5 волта, което ме навява на мисълта, че не е прекъснат някъде кабел. Гривната в диференциала си е на мястото. Дайте съвет какво друго може да е или някой ако има схемата за километража. Ще съм благодарен на всякаква помощ и съвети.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Не ми работи километража на Либертито
Свий
X
-
От: Не ми работи километража на Либертито
Първоначално публикуван от lubo56 Преглед на мнениеРаботи ли ти оборотомера?
Коментар
-
стр.266 в ръководството за обслужване и ремонт
Vehicle Speed System - ABS Equipped - The
CAB provides 12VDC hard wire speed sensor supply
to the Left and Right Wheel speed sensors and the
Rear Wheel Speed Sensor the speed sensor output
hard wire square wave signals back to the CAB. the
CAB outputs a hard wire square wave back to the
BCM. The BCM calculates vehicle speed based upon
a programmed Tire revolutions per mile (TIRE REV/
MILE) value. This calculation is based upon tire circumference
revolutions per mile. This calculation
must be programmed into the BCM. New service
BCM’s are shipped in default mode that prevents
speedometer indication until a valid tire size is programmed.
The BCM outputs a hard wired square
wave Vehicle Speed Output signal to the PCM. The
PCM transmits vehicle speed to the instrument cluster
via the PCI bus.
Vehicle Speed System - NON-ABS Equipped
- The BCM provides a 12VDC hard wire speed sensor
supply to the Rear Wheel speed sensor. The speed
sensor outputs a hard wire square wave signal back
to the BCM. The BCM calculates vehicle speed based
upon a programmed Tire Revolutions per mile (TIRE
REV/MILE) value. This calculation is based tire circumference
revolutions per mile. This calculation
must be programmed into the BCM. New service
BCM’s are shipped in default mode that prevents
speedometer indication until a valid tire size is programmed.
The BCM outputs a hard wired square
wave Vehicle Speed Output signal to the PCM. The
PCM transmits vehicle speed to the instrument cluster
via the PCI bus.
Данните за скоростта се взимат от датчиците на ABS-а, а ако няма такъв - от датчик за задните колела. Нищо не казват за датчик в предния диференциал...България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Той май има предвид сензора на ABS /speed sensor/, монтиран на задния диференциал. За да може да се установи какъв е проблема, най-добре е да се направи диагностика през OBD II Scan Tool. Първо трябва да знаеш дали си с ABS система или без, както е писал по-горе Bogoljub Gagic. После от диагностиката ще се види дали има записани някакви грешки в системата и какви са те - в ABS-а, в сигнала по PCI шината от ABS-а към BCM и после към приборното табло /instrument cluster/. Иначе така трудно може да се гадае какъв точно е проблемът - с някой от сензорите, с контролния модул на ABS-а /CAB/ или в таблото. Може да има всякакви проблеми, включително и лоша маса на таблото. Ако си с ABS, то при проблем с някой от датчиците /speed sensors/ най-вероятно би светела лампата на ABS-а в таблото.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Лошото е, че при мен няма АВS. Кажете ми, някой ако знае, какъв е вариантът да се тества къде е грешката?! Смених датчика на задния диференциал и пак нямам километраж.. на таблото всички уреди работят перфектно и при тестване на същото километражът работи, но като започне движение няма никой в къщи... Много благодаря на отзовалите се и ще съм още по-благодарен на човекът, който ми подаде ръка в този труден за мен момент.. Макар и само с една схемичка за спидометъра.
Коментар
-
Като гледам схемата, датчикът, който си сменил отива в Transmission control module и след това по шина данни към Instrument cluster . Щом спидометърът работи при селф теста, според мен не е в него проблема, а или не си говорят горните два модула (ще пропищи от грешки ако е така), или няма сигнал от датчика към модула на трансмисията. На самия датчик освен захранването трябва да се види с осцилоскоп дали излизат импулси с различна честота при движение, които да се проследят до входа на модула.
https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...ep-Liberty.jpg
Схемата е на Liberty LimitedПоследно редактирано от Паджеровод; 18-06-12, 18:16.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар