Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Jeep Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на Jeep Cherokee

Здравейте колеги!
    Ще ви помоля за малко съдействие с мнения и коментари. Искаме да сменим семейната кола Хюндай Лантра-комби, с по-голям автомобил. Насочихме се към Чирокито. Не разбирам особено много от двигатели. Вариантите са ни 2,5 TD и 4,0. За парите не говорим. Питането ми е кой двигател е за предпочитене. Живеем в София и ходим често за риба. Има ли смисъл да търсим бензина, с продължение ГАЗ, или и дизела е добър. До сега дизел не съм карала, и съм доста скептична към тези двигатели.

Предварително много благодаря!
    Лека и безаварийна на всички

От: Покупка на Jeep Cherokee

Първоначално публикуван от DJosifidis Преглед на мнение
    ...и съм доста скептична към тези двигатели....
    Основателен скепсиз.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

2.5 VM не. Изписано е много във форума за този двигател. Щом си се насочил към Jeep, поздравления! Взимай четири литровия и се кефи. Ако те интересуват детайли - Дядо Владо и Димата са твоите хора. Първият е наличен във форума. Успех в намирането на правилната машина!
      JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

От около година чета за Cherokee . За 2.5 дизел никъде нищо хубаво и добро не прочетох . За 4.0 л. само добро . А и основен ремонт на мотора Свилен казва в нета че струва 300 долара , ( от Щатите ).

Коментар

+1 за бензина...ако държиш да е дизел, търси 2,1 ТД на Рено.
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Черокито е най-големия боклук вземи си едно диско или КИА да се видиш в кола Сега сериозно, Черокито е тесничко за семейно комби, м/у отделните чероци има много разлика, според мен ако ще се купува черок се купува 4,0 автомат 242, няма значение годината. Аз съм в Люлин 10 звъннете ми да разгледате моето, дали ще ви допадне като комфорт, според мен заместника на семейно комби е гранда, черока е звер и не му отива да не с затънал до вратите с кал. 2,5ците повечето са без фултайм, според мен голям минус и не са автомат, а американец да не е автомат. 2,5 двигателя с нищо не впечатлява, харчи си не е особено мощен и си е капризен, но пък ако се купи хубав и се стопанисва добре не е лош хич, Ванко с неговия курник какви щуротии прави, но знае как и как да се отнася с двигателя, даже и не пуши грам. Та ако искате тест драйв на 4,0 черок лимитед 0879 277 276 0886 31 91 21, довечера мисля да ходя по горите.
            P.S. Той и Ванко ще е с дизеля та може да сравните м/у 2та кокошарника кой ще ви допадне повече.
            Последно редактирано от Rady1st; 13-06-12, 15:00.

Коментар

Благодаря на всички за бързите отговори! В крайна сметка се насочихме към Jeep Grand Cherokee Limited, 3964 cm³,
              135 kW (184 PS). Има ли нещо характерно, на което трябва да обърнем внимание при покупката? Джипа мислим да купим от Германия, ако тук не излезе нещо интересно, което да си заслужава.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                Черокито е най-големия боклук вземи си едно диско или КИА да се видиш в кола Сега сериозно, Черокито е тесничко за семейно комби, м/у отделните чероци има много разлика, според мен ако ще се купува черок се купува 4,0 автомат 242, няма значение годината. Аз съм в Люлин 10 звъннете ми да разгледате моето, дали ще ви допадне като комфорт, според мен заместника на семейно комби е гранда, черока е звер и не му отива да не с затънал до вратите с кал. 2,5ците повечето са без фултайм, според мен голям минус и не са автомат, а американец да не е автомат. 2,5 двигателя с нищо не впечатлява, харчи си не е особено мощен и си е капризен, но пък ако се купи хубав и се стопанисва добре не е лош хич, Ванко с неговия курник какви щуротии прави, но знае как и как да се отнася с двигателя, даже и не пуши грам. Та ако искате тест драйв на 4,0 черок лимитед 0879 277 276 0886 31 91 21, довечера мисля да ходя по горите.
                P.S. Той и Ванко ще е с дизеля та може да сравните м/у 2та кокошарника кой ще ви допадне повече.
                Благодарим за предложението . Искаме да сменим колата, не защото смятаме, че джипа ще е по-широк от комбито, а заради проходимоста. Когато ходим за риба, с комбито не можем да минем по всички пътища и полянки, защото е много ниско. А за комфорта съм сигурна, че ще ни допадне . Ако трябва да съм чесна, тези 5.2 са уникален интериор (поне от това, което съм виждала), но много голям двигател (

Коментар

Първоначално публикуван от DJosifidis Преглед на мнение
                  Благодарим за предложението . Искаме да сменим колата, не защото смятаме, че джипа ще е по-широк от комбито, а заради проходимоста. Когато ходим за риба, с комбито не можем да минем по всички пътища и полянки, защото е много ниско. А за комфорта съм сигурна, че ще ни допадне . Ако трябва да съм чесна, тези 5.2 са уникален интериор (поне от това, което съм виждала), но много голям двигател (
                  разликата в разхода е незначителна, вземете 5,2 или 5,9 щом ще е гранд.............чеСно

Коментар

Гранд не се взима 4,0. има проблеми с автомата и не е добра идея, скоростите не са като на малкия черок и при малкия 4,0ката е топ модела при гранда е колата на цицията, както казва един Има доста писано гранд коя година трябва да се купува. Мой съвет е да погледнете куадра драйв, вече има на доста добри цени, 4,7. При гранда 2,7 дизел не е лош вариант хич.

Коментар

Да, наистина майсторите съветват 5.2 Гранд да се купува преди 1996-та година, демек преди фейслифта основно заради по-здравата скоростна кутия (автомат). След 1996-та автоматикът е малко слаб, защото работел на ръба на лимита си от въртящ момент, а 5.2 е мощен двигател.
                      Другата причина е по-истинската раздатка монтирана преди 1996, която е full time, a след фейслифта става "on demand" и е с виско. Последната не е лоша, просто не е толкова добра за офроуд колкото старата, но ще си върши работата без проблем, особено за леки офроуд забежки от типа "за риба".

Малкото Чероки XJ 4.0 фейслифт , с автоматик и раздатка 242 е добра оферта откъм здравина и динамични характеристики. Двигателят е пъргав, отзивчив и тръгва да тегли от 1000 оборота още. Газ понася без проблем, а с хубав газов инжекцион човек направо губи всякакви грижи. Разход между 14-15 извън и 20 градско газ може да се очаква. Превърнато в пари е напълно приемливо, а в същото време имаш автомобил който не е капризен към нищо и можеш да разчиташ на него, че ще те държи далеч от проблемите. Автоматикът е един от най-здравите правен някога, превключва неусетно и адекватно. Раздатката 242 е една от най-добрите, ако не и най-добрата на Jeep. Предлага всички режими на задвижване: само задно, full-time , part-time, както и бавни скорости, здрава е.

Лошите страни на черокито са, че е старо като замисъл, не предлага добра возия, малко е тясно и с ограничена видимост поради малките си стъкла. Спирачките му също са слабички. Заводски е с много малки гуми и отвори на калниците, но това е проблем за хората, които искат да го подготвят за истински офроуд.

Иначе предлага всичко най-необходимо: хубави седалки, климатик, ел. стъкла, хидравлика. Ръждата не го обича и бяга от него. Може да се намери на много изгодна цена, а реално за тези пари като се отчетат горните минуси, човек си взима здрав и надежден автомобил, а такива оферти са рядкост.
                      За нещо средно между кола и джип мисля е перфектен избор.
                      Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                      0888/00-55-37

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X