Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на семеринга на диференциала на Jeep Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на семеринга на диференциала на Jeep Cherokee

Извинявам се ако е писано по въпроса,

Искам да ви попитам как се сменя семеринга на диференциала и по точно как се сваля кардана и след това карето дето влиза в диференциала,че тече масло за стах от там....

Вчера залягах отдолу и гледам има едни скобички дето държат две от крачетата на кръстачката на карето....те ли се свалят....

И под кръстачката има една гайка ...до нея ли трябва да стигна ?

Това на Jeep Grand Cherokee 2002 8 цилиндара,не знам повече...на тъста колата ...да му помогна малко че съм му задължен

От: Смяна на семеринга на диференциала на Jeep Cherokee

Има няколко тънки момента, които ако не се спазят и няма необходимите инструменти на тъста няма да му хареса.
    Белези на кардана и съединителните фланци.
    Спец - инструмент за блокиране фланеца на пиньона.
    Динамометричен ключ за измерване усилието на развиване.
    След смяната на семеринг-а се използва нова гайка и се затяга със същото усилие + 0,56Нм.
    Имай в предвид, че там усилието е голямо и трябва голям динамометричен ключ.

Коментар

Първоначално публикуван от viktoris Преглед на мнение
      ...да му помогна малко че съм му задължен
      Тогава е заведи на сервиз, а не се учи на нея......
      Понякога (заводски за америка)двете скобички се крепят от болтчета 1/4 дванадесетостен и се отвиват само с такъв ключ, огледай ги преди да започнеш.....
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря колеги ....тея дни ще се опитам да разглобя едно по едно нещата и ще бележа всичко...да видя до къде ще стигна....

Абе да беше в Бг много ясно че ще я заведа на сервиз...ама тук сме на гости в Исландия и това нещо ще струва на тъста поне 400-500 лева в Българси пари...,и пак няма да го направят като хората...напатил съм се достатъчно...

Коментар

Моят съвет е да разпиташ за добър сервиз и да я откараш там. Този нашински почин "направи си сам" е довел до много проблеми. Всеки трябва да си знае професията и да печели пари от нея, за да може да си плаща на другите за услугите, които те предлагат. Така е в повечето страни.

Коментар

Абе май се справих успешно и то бързо стана за моя изненада......40 минути някъде.....
            Свалих двете скобички,бутнах малко кардана към скоростната кутия и карето излезе от леглото там на пиньона...

После се показа голямата гайка ,май 33 гедоре беше....белязах всичко с по една резка с отверка ....развих я с едно дълго рамо че наистина бе затегната здраво,като ползвах тръбен ключ да държа контра на пиньона,....
            След това малко се измъчих да измъкна стария семеринг....направих го на нищо.......и след това набих новия...затегнах гайката до същото положение,нямах нова....имах динамометричен ключ ама не го гледах колко затяга...и без това не знаех колко трябва да е точно ....после кардана обратно, скобичките и готово ....засега гледам е добре....и не тече масло...ще видим до кога....

Абе тва много върви бе...като дадах газ до дупка направо излетя....аз съм свикнал все дизели да карам и тва направо ме изненада ...и то за тежък джип

Благодаря още веднъж на Andro 160 за напътствията,към тях се опитвах да се придържам през цялото време

Коментар

Може да не тече, ама да не почне да "вие".Андро ти каза,че е важно гайката да е нова и да се натегне с определено усилие.
              ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Само дето между лагерите на пиньона има разпорна втулка,която след рахлабване трябва да се смени.А това става с раглобяване на целия диф.Втулката вече един път е мачкана.С натягането и в повече се натяга отново,но...изчезва луфта на лагерите на пиньона.Натегнатите лагери обикновено водят до вой и след това до счупване.Тогава си заминават короната и пиньона.А понякога и целия диф.Така посочената операция се прави само и единствено на диференцияли с твърда втулка.Сега времето ще покаже дали нещата по случайност са се уцелили на късмет.Но е малко вероятно...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

За смяна на разпорната фтулка не се разглобява целия диф. Излиза си от към опашката на пиньона веднага след първия конусен лагер. Няма и категорично изискване да се сменя.
                  Водещото в случая е да се обере луфта на лагерите до нула, като същевременно се следи да не се превиши максималния момент на затягане на гайката и момента на свободното въртене на дифа. Първия е много голям, а втория много малък и при липса на специлизиран инструмент може да се контролира натягането на ръка без проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    За смяна на разпорната фтулка не се разглобява целия диф. Излиза си от към опашката на пиньона веднага след първия конусен лагер. Няма и категорично изискване да се сменя..
                    Има.Разпорната втулка се ползва еднократно.Ако втулката е твърда се ползва многократно.

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Водещото в случая е да се обере луфта на лагерите до нула, като същевременно се следи да не се превиши максималния момент на затягане на гайката и момента на свободното въртене на дифа. Първия е много голям, а втория много малък и при липса на специлизиран инструмент може да се контролира натягането на ръка без проблем.
                    Как точно ще се обере луфта на лагерите без да се свали касетата?Става въпрос за 1 стотна.По-голям-чупи зъби,по-малък-чупи лагери и пиньона "фърчи" навън...

Коментар

Соти, това не е Японска, или Немска машина.
                      Как, колко и др. такива не ги мисля. Имам техническо ръководство, чета, превеждам и гледам що годе да изпълнявам.
                      В тоя смисъл, ако ти се спори, ела чети и спори с тоя който е писал.

Айде наздраве!
                      Последно редактирано от Аndro 160; 26-06-12, 21:11.

Коментар

Андро,диференциялите на Патрол и Г-класа,примерно, са с твърди втулки.Чети или разглоби...
                        Не ми се спори.
                        Това което съм написал по-горе,твърдя че е вярно и заставам зад думите си.Който иска да си троши дифа си е негов проблем.Който е съгласен друг да му го трОши-също.
                        Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от viktoris Преглед на мнение
                          Абе май се справих успешно и то бързо стана за моя изненада......40 минути някъде.....
                          Свалих двете скобички,бутнах малко кардана към скоростната кутия и карето излезе от леглото там на пиньона...

После се показа голямата гайка ,май 33 гедоре беше....белязах всичко с по една резка с отверка ....развих я с едно дълго рамо че наистина бе затегната здраво,като ползвах тръбен ключ да държа контра на пиньона,....
                          След това малко се измъчих да измъкна стария семеринг....направих го на нищо.......и след това набих новия...затегнах гайката до същото положение,нямах нова....имах динамометричен ключ ама не го гледах колко затяга...и без това не знаех колко трябва да е точно ....после кардана обратно, скобичките и готово ....засега гледам е добре....и не тече масло...ще видим до кога....

Абе тва много върви бе...като дадах газ до дупка направо излетя....аз съм свикнал все дизели да карам и тва направо ме изненада ...и то за тежък джип

Благодаря още веднъж на Andro 160 за напътствията,към тях се опитвах да се придържам през цялото време
                          Здравейте.

А случайно да си спомняш каква е главата на болтовете на карето?

Поздрави
                          WJ 4.7 Limited
                          0889 70 70 42

Коментар

Първоначално публикуван от Dany_iv Преглед на мнение
                            ...А случайно да си спомняш каква е главата на болтовете на карето?...
                            Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            Понякога (заводски за америка)двете скобички се крепят от болтчета 1/4 дванадесетостен ....
                            ...може и шестостен 8....
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

...може и шестостен 8....

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3262-ustrapbolts.JPG
Прегледи:1
Размер:3.7 КБ
ID:5386967

.Понякога (заводски за америка)двете скобички се крепят от болтчета 1/4 дванадесетостен ....
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:u-joint bolt.jpg
Прегледи:1
Размер:43.0 КБ
ID:5386968

Тук има и размер - някакъв цолов :

http://www.factorychryslerparts.com/.../J4006928.html
                              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X