Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля помогнете (Откъде и от какво да започна - JEEP GRAND CHEROKEE)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля помогнете (Откъде и от какво да започна - JEEP GRAND CHEROKEE)

E тези ако не бяха правилни инструменти здраве му кажи. Пък и не е като да не съм вадил конусни шлици...
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

фактическото положение- под калника има три болта 16. развих ги. към кормилния лост болт 18- развит. два маркуча с гаики 18 - развити и изтече масло. към хебела гайка 19 с шплент . болта излезе сравнително лесно. за час я свалих. не е лошо за доктор хирург,а? пораженията - едно от трите захващания на кутията е отчупено, търся му заварчик. един болт скъсан и парчето стърчи - махнах го. третия болт-изкривен. сега търся подсилени болтове със същата резба. май не са много стандартни. като навия стандартна гайка е хлабава. а и трябва да са усилени навярно. при заваряването дали мога да изгоря някоя семеринка? да търся ли нова кутия или да се опитвам да репарирам тази? и най важно - от какъв зор се е счупила тая чудесия?

Коментар

кутията е от чугун, завари се. ще видим колко здраво. болтовете излезе че са или М11 или инчови 7/16 с 14 навивки на цол. а сега иди ги намери. дали ще стане нещо ако провъртя в чугуна една стандартна М12 и да късам, и да сменям

Коментар

радвам се че лесно си я свалил от колата, надявам се че съм бил полезан.
          болтовете са инчови 7/16 с глава 5/8, всеки кадърен стругар ще ти направи. не вярвам в качествени заварки на чугун. кормилната кутия на г.ч. е слабо място, твойта не е първата и най вероятно няма да е последната. за да счупи кутията и скъса болт или е била разхлабена (виждано е) или е претърпяла сериозен удар (също е виждано) ако можеш я подмени или поне да я отворят за ревизия. патили джипари горещо препоръчват замяната на тази кутия с такава от додж дакота.
          Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
          http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
          http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Да, патилите джипари...те тук Дакотите се прескачат една друга...Виждал съм цели три(3)...
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

да бе, вярно дали може да се намери такава от додж дакота. аз лично никога не съм виждал. и благодаря на митко за това , че ми даде кураж да се хвърля на кутията

Коментар

На Дакота и на Дюранго не са ли еднакви кутиите?

Коментар

да бе, еднакви са, просто не се сетих още коя беше
                  Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                  http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                  http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X