Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на Jeep Grand Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Закупуване на Jeep Grand Cherokee

Привет колеги, сравнително нов съм в форума (от доста време чета, а това е първата ми тема), така че дано въпросите ми да не звучът нелепо, за хората с повече опит.
    Прочетох, както тук в този форум, така и в 1-2 Американски отностно марката и модела.

Явно някой неща, са останали с въпросителен знак за мен, за това повдигам и темата.
    Малко за мен и целите на този Jeep: казвам се Явор и съм на 26г от Плевен, имам жена и дете на 1година.
    Карам към момента едно Ситроенче, което ще го продам сега. С парите от него ще взема комби и джипката.

Jeep-а трябва да става и за семеен излет в природата. Тоест искам да запазя багажника свободен, салона да е в приличен вид (по възможност светла кожа), ел. седалки, и хубаво аудио. Така че отивам май към Limited изпълнение. Бюджетът за закупуване в стоков вид без модификации по окачването: 7000лв.
    Ориентирал съм се към Jeep Grand Cherokee (ZJ) 5.2л V8 Magnum. Целта е да се кара по-скоро лек офроуд, и ако се позарибя да започна с модовете по окачването. Ето и въпросите:
    -При този двигател на ZJ-a, каква раздатка и кутия се монтира?
    -Има ли смисъл при пробег от максимум 5000км на година да слагам газ?
    -Често по обявите пише, че климатика не работи - трудно ли се ремонтира?
    -Колко струва любителско офроуд окачване от Щатите, за да знам какви пари ще се наливат по модификациите?
    -Офроуд модовете съвместими ли са с ъпгрейд-а на изпускателната система - напр. Magnaflow или Flowmaster?; (звукът е зверски!!!)
    -Ако автомобила е внос от Щатите, знае ли някой , колко би ми струвало да мине през TUV в Австрия, и дали ще ме убият с данъци и еко такси за този звяр?

Благодаря за вниманието, и бих бил също много благодарен ако ми помогнете при избора/покупката на първият ми Jeep!

От: Закупуване на Jeep Grand Cherokee

Тук най-вероятно ще намериш отговор на част от въпросите.
    За газта-ако ще минаваш тези километри, които си посочил, май не е оправдано.
    Това с климатика е нож с две остриета - може и да се окаже, че е нужна само профилактика, но може да ти излезе и солено.

Коментар

На тия американски дървета много слабо място е изпарителя на климатика.
      Както всичко останало американско е мислен-недомислен ...издържа извсно време и се пука- Алуминиев е и е много тъпо измислен
      Лечението е нов като съответно се разглабя цялото табло....
      Така че провери климатичната инсталация основно преди да купиш ......

Коментар

Walker мерси за линка, жалко че Руски грам не отбирам, а Google не се справя добре с превода...

Коментар

Първоначално публикуван от thebarman Преглед на мнение
          Привет колеги.....
          Онзи ден ни докараха за оглед 5.9 (98г.) на 160000км слънчева машина с газов инцекцион. Нов внос от Италия 3500Е....т.е. намират се и хубави машини. Подготви се с още 2000 за първоначално обслужване.
          За газта "Да"
          Климатика от 200-500лв
          Окачване от 1000$
          Чак от Щатите няма смисъл....
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Сериозна сума за обслужване, това ако е основното при покупката, колко струват масла и филтри на 5.2л?

Коментар

Сериозна сума за обслужване.....
              Това за да няма изненади и "свърШих парите" мже и да не отиде цялата сума....

Коментар

За кой Гранд се намират най-лесно и евтини части?
                5.9, 4.7 HO, екзотики ли са>?

Коментар

За кой Гранд .....
                  Провери си цените в "Роцкауто точка цом". Срок на доставка 5-10дни.

Коментар

Привет, и аз да се вкюча. Добре си се спрял на тоя Гранд. Като цяло е добра машинка ама си има и недостатъци. Първо за въпроса от Америка, и ние бяхме на дилема за кола от там, обаче разходите излизат соленичко. Тоест трябва да я вземеш на много добра цена. После щом ще взимаш такъв автомобил трябва да си готов за данъци и застраховки, не са за подценяване. За газта, щом ще се кара толкова малко, не мисля че разхода ще ти е най - големия проблем. Иначе е супер изпълнение и много удобства. Това е от мен, успех с избора!

Коментар

-Къде мога да проверя данъка и таксите в Австрия, имате ли на идея? -В България, колко е данъка, гражданската и каското на Гранд 5.2 до 97г.?

Коментар

За България мога да кажа за данъка - ако Гранда е под 14 години данъка ще ти е от порядъка на 360 лв. Ако е над 14 - около 240. За гражданскатя мисля, че за всичко над 2500 кубика е на е една цена, за каското зависи как ще я оценят. Поздрави!

Коментар

-Къде мога да проверя данъка и таксите в Австрия, имате ли на идея? -В България, колко е данъка, гражданската и каското на Гранд 5.2 до 97г.?
                          В Австрия ,там застраховката боли много,а не може да имаш номера без застраховка.

Коментар

Такааа дай да се изкажа и аз за 5 000 км на год. Бензин х 25/100 средно е 65лв. на 100 км. 25/100 газ е 31.25 лв. при моментна цена 1.25 за л/газ по-нататък изчисленията ги оставам на специалистите.После данъка и каското И ГО може да го провери всеки грамотен в нета.
                            ТИ какво искаш да си купиш колата е евтина за обслужване , джипа какъвто и да е НЕ Е, ако искаш всичко да е ток.
                            ПОЗДРАВИ
                            Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                            Това е положението.

Коментар

А защо ще купуваш комби и джип? То хубав гранд си е и комби и джип. Според мен 4,7 куадра драив си купи вместо 2.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X