Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки 2.5тд - четене и триене на грешки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд Чероки 2.5тд - четене и триене на грешки

Добър вечер, колата е '99г. на мотора пише "Verona motors". Колата е на родителите на приятелката ми. Проблемът е следният, светва чека (както ми го описват) и изписва "Sensor refrigio". Обикновено го прави когато е топло. Сега по същество, не успях да намеря в интернет нищо за тази грешка, както и софтуер с който да видя какви грешки е записала колата. Благодаря предварително на отзовалите се.

П.п. Имам четец.

От: Гранд Чероки 2.5тд - четене и триене на грешки

въх! я снимай мотора и таблото...
    рефригио - климатик??

Коментар

От: Гранд Чероки 2.5тд - четене и триене на грешки

Това ти е съобщение за повреда в сензора за охладителя, но при тези джипове често се поврежда не самия сензор, а спойките по жицата зад таблото. Ако знаеш какво правиш, проверява се съпротивлението при охладителния сензор и ако то е наред, значи е просто жицата. Сваляш информационния екран и проверяваш спойките отзад. Може да са и щифтовете с които е закачен, случва се да тръгне корозия, но могат да се сменят и само те.
      Иначе може да обозначава повреда на няколко различни елемента, обикновено тръгват да ги сменят тях един по един докато съобщението изчезне и проблема се реши. Ако повредата е в сензора за температура на охладителя, той се сменя лесно, на самата кутия има инструкции как става.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X