Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Багажник (таван) за WJ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Багажник (таван) за WJ?

Колеги,

дайте препоръки за таванен багажник за Гранда.
    Споделете опит с марки (NEUMANN, THULE и др), особености при закрепване/заключване...
    Мога ли да ползвам оригиналните напречни лайсни/релси или ще трябва да се доизмисля нещо?
    Какъв максимален обем може да е този багажник, конкретно за Гранда?
    Търся нещо минимум 420 литра, под 1000 лева...

Благодаря ви предварително за отделеното внимание!

От: Багажник (таван) за WJ?

Не става Само "Мопар" требе да бъде багажнико, защото BCM-а (body-control-module) нема да го разпознае, оттам ще подаде грешен сигнал на ECU-то, PCM-а ще вкара в авариен режим АСК и ще се оплескат нещата...
    Иначе сериозно - Neuman, Hakr и др. са евтини чешки алтернативи на два пъти по-скъпото Thule, но... на мен такъв алтернативен багажник за ски така ми ръждяса за два сезона, че при топене на снега ми течеше кафяво по предното стъкло и капак - мислех си даже първия път като видях кафявото, че някоя котка е "напакостила" с изпражнения, заровени в снега на покрива на колата. Иначе за напречните рейки и за всякакви други неща има приспособления за закрепване - най-добре е да отидеш на място при съответния дилър на такива багажници, за да го монтира на място, а не в магазини като SLS или др., където ти връчват една камара железа и ти се пулиш после с неясно упътване за монтаж.
    Аз понечих да си поръчам по интернет, но хората ми се обадиха и ме поканиха да дойда на място, измериха (разбира се, бях поръчал нещо неправилно като размер...), монтираха го пред мен и гледайки, се научих да си го слагам и махам сам, да ползвам само напречните рейки, на които може да се сложи и друг багажник и т.н. За максимално допустим обем и тегло на багажника - виж самото ръководство за екслоатация на джипа.
    Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 21-04-12, 07:04.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Колега, напиши "автобокс" в гугъл и ще ти излязат няколко сайта с добри цени, аз миналата седмица си взех на прИмоция 370 литра за 290лв с ДДС, някакъв италиански, гледах и по-скъпите, но всички са с еднакво тънка пластмаса, а цените отивам на 600, след това на 1000, а има и по 1600......... Аз ще го ползвам не повече от 10-на пъти годишно, така че гледах да е на добра цена. Монтажа е елементарен, няма нищо сложно, също така не мога да разбера какво му е ръждясало на колегата по-горе, при положение, че всичко е пластамаса в един такъв багажник, с изключение на четирите планки с които се закрепя към рейките.
      2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
      2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
      2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Виж в Баухауса. Има примоция.

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
          Монтажа е елементарен, няма нищо сложно, също така не мога да разбера какво му е ръждясало на колегата по-горе, при положение, че всичко е пластамаса в един такъв багажник, с изключение на четирите планки с които се закрепя към рейките.
          Дадох, може би, неудачен пример с багажник за ски - изглежда съвсем като Thule, повече от два, даже почти три пъти по-евтин е, но: напречните рейки (`щото си нямам фабрични) са си от алуминий и са универсални - на тях се слагат всякакви други багажници - бокс, за велосипеди, сърф, кану-каяк и т.н. със съответните приспособления. Частта за ските обаче, за разлика от Thule или другите скъпи марки, е от боядисана в черно ламарина, която за два сезона зверски изгни, подкожуши боята, отдалече като гледаш не си личи, но под нея - гнилоч, както гние "Жигула" например
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

И какво викате последно?
            Да ходя на място в .........................
            Последно редактирано от CarTest™; 21-04-12, 13:49. Причина: Реклама

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X