Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пораснахме с 10 см. отзад

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пораснахме с 10 см. отзад

Първоначално публикуван от lubo56 Преглед на мнение
    Сега обаче ми окъсяха амортисьорите. Някаква идея за удължаване или задни амове за Чероки с максимално разгъване 600 мм.
    Идеи в нета колкото искаш! 10 см. са приблизително 4 инча.. Гледаш за задни амове за 4 или 4,5 инча лифт на Черок! За предпочитане гледай в Англия - там в общи линии е най-евтино и няма да плащаш акциз и ДДС после. Само не ми е ясно какво ще правиш с предницата, ако не искаш така да ти стърчи грозно дупето..?! За такъв лифт се иска смяна на почти всичко по предницата, вкл. долни и горни носачи на предния мост! Кастора как ще го вкараш в норма..?! Карданите ще ти окъсеят по всяка вероятност - ще трябват "опашки" за раздатката... Въобще имаш ли идея колко излиза един "кафеджийски лифт" на края и що не чете или пита преди да се захванеш с тая работа..?!!

Коментар

преден лифт 10см трябват и лонг армове. При мен с допълнителния ресор вози много дървено. Без болка лифт 2" , 3" с малко болка, нагоре вече най-добре готов лифт кит с всичко. Според мен чарколяк за Черок от щатите най-добре.

Коментар

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
        Боре,никой не може да си направи джипа по-грозен от твоя.Човека си го кара евридей-ка,с такова грозилище като твоето ще му вземат и кръщелното.
        Въпрос на вкус- аз си го харесвам. Колкото по-пребит, толкова по-хубав.
        На сърбела майката му е чесането.
        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          Идеи в нета колкото искаш! 10 см. са приблизително 4 инча.. Гледаш за задни амове за 4 или 4,5 инча лифт на Черок! За предпочитане гледай в Англия - там в общи линии е най-евтино и няма да плащаш акциз и ДДС после. Само не ми е ясно какво ще правиш с предницата, ако не искаш така да ти стърчи грозно дупето..?! За такъв лифт се иска смяна на почти всичко по предницата, вкл. долни и горни носачи на предния мост! Кастора как ще го вкараш в норма..?! Карданите ще ти окъсеят по всяка вероятност - ще трябват "опашки" за раздатката... Въобще имаш ли идея колко излиза един "кафеджийски лифт" на края и що не чете или пита преди да се захванеш с тая работа..?!!
          Целта на лифта беше задницата да влезе в заводските норми. Излезе малко повече, но след известно време ще приклекне. Предницата си ми е добре и няма да я пипам. По въпроса с "грозното дупе", нещата винаги са били въпрос на вкус.
          На кафе с Jeep не ходя, така че вдигнатата задница е за да не тропа резервоара по камъните в планината.
          Любомир Бончев 0889216605
          Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Колега, след като целта ти е била да си върнеш окачването в заводските параметри, защо търсиш по-дълги амортисьори (по памет оригиналните са с 22 см. ходове, а тези които търсиш в момента са с 32-34 см)...?! Задницата ти след шпренг и слагане на допълнителен лист (той се слага именно за да не слегне отново ресорния пакет, защото шпренгването държи до време заради умората на материала), ще слегне единствено ако постоянно имаш едни 200-300 кила в багажника (еле пък ако си ползвал лист от Форд Транзит ще има да чакаш цял живот)... В момента си нарушил и разпределението на масата между двата моста (прехвърлил си част от товара към предния мост от и без това леката задница) и си влошил сцеплението на гумите, на задния мост с грунда... А пък ако си ползваш джипа редовно за товарна кола и наистина вземе, че ти слегне задницата, а си сложил по-дълги амортисьори, то същите след слягането ще стоят сгънати и няма да имат ход "нагоре" или той ще е много малък и практически ще представляват твърда връзка, която няма да обира нищо от неравностите по терена от което освен, че ще ти изпадат пломбите и бъбреците, ще си разбиеш и колата... "Кафеджийски лифт" се нарича този лифт, който го докарва на визия (образно казано за пред кафето), а в същото време няма работещо окачване както в твоя случай, защото сега оригиналните ти амортисьори отзад са окъсели и стоят разгънати на максимум и ограничават ходовете на окачването, което пък съчетано с липсата на блокажи води до по-честа загуба на сцепление, на една от гумите на всеки мост (така наречения диагонален кантар), което пък от своя страна превръща джипа в паметник и ако нямаш лебедка (както в твоя случай) единственото което можеш да направиш е да ползваш жокер "Обади се на приятел"! Казвам ти всичко това не за да се заяждам, а за да ти спестя излишни нерви и пари, защото съм минал по този трънлив път...

Поздрави

Коментар

Марто, ценя твойте публикации. Те в много случай са ми помагали, както и сега:
              момента си нарушил и разпределението на масата между двата моста (прехвърлил си част от товара към предния мост от и без това леката задница) и си влошил сцеплението на гумите, на задния мост с грунда..."
              Преди на всеки "легнал полицай" тампоните удряха в моста.
              Амортисьорите ги удължих с по 2 стабилни втулки,по 5 см. от към купето и им възстанових хода. За стабилността на конструкцията ще напиша след по сериозни тестове в гората. Ако закъсам ... и твоя телефон го имам в списъка с приятелите.
              Поздрави!
              Любомир Бончев 0889216605
              Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
              X