Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep cherokee[xj] 2.1 91.г питане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• jeep cherokee[xj] 2.1 91.г питане

и питането ми е да ли главата от нормалния двигател на рено без турбина става за двигател с турбина.преди време смених главата на моя двигател с такава , но от тогава на сам не мога да го вкарам в нормален режим. тоест не пали нормално , не върви както преди започна повече да гори,появи се черен пушек.с една дума от ремонта нищо не излезе проверявах дюзи помпа,турбината всичко е на ред .
    приемам всякакви съвети.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

От: jeep cherokee[xj] 2.1 91.г питане

Най-вероятно разпределителния вал е различен. Има информация за този двигател, сега ще погледна дали ще я намеря от къде да си я свалиш.
    Ето http://www.greatlakesxj.com/tech/renault.pdf–намерих го в раздела на Jeep.
    ПП: Може и нещо друго, като неподходяща гарнитура например. Прегледай ръководството и може да се сетиш, ако сам си правил ремонта.
    ПП2: Сега го прегледах и аз. Бренерите също са малко различни на тези с турбо. Виж и информацията за центровките.
    Последно редактирано от cecoa1; 15-04-12, 21:01.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Благодаря за линка, ще ми трябва време да си го преведа и разбера.
      Последно редактирано от dgerito; 15-04-12, 21:12.

Коментар

Според мен, е най-добре да си вземеш глава като за твоя мотор или да си ремонтираш старата(ако е възможно). В ръководството се споменава за два вида разпределителни валове, но не знам дали има значение дали е с турбина или не. Но пък бренерите са си показани, че леко се различават при тези с турбо. После, ако ремонта не ти е направен както трябва, може да не е сложена подходяща гарнитура, и може центровката на ангренажа (и ГНП)да не е както трябва. Има разни варианти. Клапаните регулирани ли са, главата, която си сложил ремонтирана ли е, читава ли е... с кой вал–твоя или на другата глава...???Кой и как е правил ремонта....? И така....все неща, които имат някакво значение...
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

центровката е проверена, главата си е с неиния вал а моита беше спукана на три места и аз я исхвърлих.клапаните не съм сигурен да ли са регулирани правилно утре ще ги проверя за гарнитурата, е нормална

Коментар

сега като разглеждам снимките на двата двигателя виждам че има разлика в леглата на дюзите на този дето е с турбо дюзите се закрепват с една планка, както и на моя от това следва че главата която съм сложил е от турбо,просто не бях сигурен сега съм

Коментар

Първоначално публикуван от dgerito Преглед на мнение
              сега като разглеждам снимките на двата двигателя виждам че има разлика в леглата на дюзите на този дето е с турбо дюзите се закрепват с една планка, както и на моя от това следва че главата която съм сложил е от турбо,просто не бях сигурен сега съм
              Сега като казваш и аз погледнах, но не е точно така. Има с турбина и от едните дюзи и от другите.
              Главите за тези с турбо, се различават по бренерите. Има малък отвор, показан е на документа, на тези които са с турбо. На атмосферните няма такава маркировка.

Коментар

да и аз го видях сега ама трябва да извадя главата за да разбера

Коментар

Взел си нещо, ама какво не се знае. Тоя двигател го има в маса модели и модификации. Освен другите особенности има разлики в степента на сгъстяване - има го във варианти 1:21 и 1:21,5 независимо с турбо, или без. Твоя трябва да е с 1:21,5. Ако си взел глава за 1:21 сети се кога ще тръгне.

Коментар

Не знам дали да започна от начало или да го дам на вторични.............

Коментар

днеска върнах аванса с един зъб от помпата. по идея на един колега.тои имал същия проблем преди години ,двигателя просто стана друг направо не можах да го позная пушека изчезна .мощноста си доиде както трябва абе с една дума оправисе .проблема е решен.. ура....

Коментар

Колега каде е този зъб и как изглежда, че и аз имам подобен проблем след смяна на гарнитурата. Ако имаш снимки цената си нямаш .

Поздрави !

Коментар

просто върнах помпата до краи.по принцип казват че помпата има движение в аванс и закъснение точно един зъб,аз върнах помпата до краи в закъснение и тогава се оправи но ако искам да мога да давам аванс или закъснение трябва да разваля центровката и да я за цепя наново с един зъб в закъснение на помпата.дано си ме разбрал.доста опити направих докато постигнах този резултат.

Коментар

Получих някакви идеии. Мерси !

Коментар

сподели какво е станало

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X