Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за Гранд Чероки 2.5Д

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси за Гранд Чероки 2.5Д

Здравейте колеги.
    От доста време ми се иска да си взема джип но все не стигат пари и т.н
    Предлагат ми да взема едно Гратд Чероки 95 год. 2.5 Т.Д.
    Като проблеми мага да кажа, че имаше доста течове но са оправени. Най-големия проблем е, че преди време счупи повдигачи, е оправени са сега но мен ме притеснява това.
    Като цяло машинката е обслужена и с доста добри гуми(довечера ще кача и снимки)
    Очаквам съвети, препоръки или каквото и да е.
    Джипа няма да се ползва често. Основно за работа на по трудно достъпни места.

От: Въпроси за Гранд Чероки 2.5Д

Не се притеснявай,това е възможно най-добрия двигател за джип.Върви много,харчи много малко и е неразрушим!Това ще го потвърдят и останалите от форума.
    П.П Тази тема за 2.5TD е юбилейна с номер 1000.
    Jeep cherokee XJ 4L,6.5 inch long arm lift,33/12.5/15

Коментар

Не си слагай таралеж в гащите! Преди 8 месеца правих ремонт на този "уникален" мАтор равносметката е 3500лв.!!! Т.Е. нови глави, повдигачи, масло, антифриз, ремонт (слава богу) на воден радиатор, смяна радиатор на парното и тн. Вземи си бензинов за да не се видиш в приключения!
      JEEP CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Аз бързина не целя. Трябва ми само да се стига до по трудно достъпни места.
        Изчетох доста мнения за този мотор и почти колкото отрицателни толкова и положителни има.
        Джипката е на мой комшия и той е направил доста неща по нея. Сменил е маслата, съединителя, ремонт на главата и най- важното е, че когато бяха студениет дни го палихме на -20 и запали от раз

Коментар

недей!!!

Коментар

Първоначално публикуван от bigy Преглед на мнение
            Не се притеснявай,това е "възможно най-добрия двигател" за джип."Върви много,харчи много малко и е неразрушим"!Това ще го потвърдят и останалите от форума.
            П.П Тази тема за 2.5TD е юбилейна с номер 1000.
            bigy, поне слагай кавички на това, което си написал, че като нищо ще го вземе на сериозно. И после -
            А ivanov6600 , точно този дизелов двигател 2.5 на VM е със "славата" на един от най-проблемните, които някога са монтирани на Jeep изобщо. Ако го купиш нов или на малко километри - ОК. Ще те вози дълго време без да проявява проблемите си. Но този, колкото и да е ремонтиран, щом е стигнал до положението, при което вече се налага ремонт на повдигачите, има течове /най-вероятно от плочата отзад/, то вероятно е на доста километри пробег. От тук нататък нищо добро /по-скоро евтино/ не те чака с него. Вече е с приключен ресурс, тепърва се очаква да започне да прегрява, да криви глави и т.н. А ремонтите по него са трудоемки, скъпи и изискват добро познаване на специфични особености по двигателя. Малко са хората, които го могат и се наемат да го ремонтират. По проблемите, за които пишем за пореден път, има доста теми в подфорума - Jeep. Ако все пак проявяваш любопитство, можеш да потърсиш и прочетеш.
            Поздрави!
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Всички течове са оправени. Повдигачите ги оправи някакъв майстор който работи само такива Джипове. Нещо работел в Балканстар.
              Главата вече е ремонтирана

Коментар

И очакваш вече да е ок ли?Тръгнал е да умира и са го закърпили колкото да мине някой друг км и да умре тотално.По добре изчакай и си вземи нещо хубаво бензиново,преди да намразиш 4х4 машините.

поздрави

Коментар

Абе както казва Дядо Владо - "ти му викаш НЕДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙ,а то си рупа ли рупа" като си се навил сам себе си защо изобщо питаш???!!!!!
                  Jeep cherokee XJ 4L,6.5 inch long arm lift,33/12.5/15

Коментар

Първоначално публикуван от ivanov6600 Преглед на мнение
                    Всички течове са оправени. Повдигачите ги оправи някакъв майстор който работи само такива Джипове. Нещо работел в Балканстар.
                    Съдейки по болднатото, явно не си си направил изобщо труда да прочетеш поне малко за този двигател.
                    Коя точно глава, защото те са четири. Отделни са за всеки един цилиндър, а не както при повечето други мотори - една цяла. И това не е достатъчно. Шлайфат се и страничните плочи, както и всяка една глава по отделно. Сменят се и гарнитурите, а те са метални и никак не са евтини.
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

майчице мила, бягай далеч!

Коментар

Първоначално публикуван от ivanov6600 Преглед на мнение
                        Аз бързина не целя. Трябва ми само да се стига до по трудно достъпни места.
                        Изчетох доста мнения за този мотор и почти колкото отрицателни толкова и положителни има.
                        Джипката е на мой комшия и той е направил доста неща по нея. Сменил е маслата, съединителя, ремонт на главата и най- важното е, че когато бяха студениет дни го палихме на -20 и запали от раз
                        Щом пали на -20 има живот в двигателя.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan Dimov Преглед на мнение
                          Щом пали на -20 има живот в двигателя.
                          ъхъ! скъпо-струващ живот...!
                          айде няма да се обаждам повече, че ми се реве!

Коментар

Затова го харесвам този форум. Винаги получаваш обективни мнения от страдали хора. Мисля аз да не страдам.

Коментар

Що бе , ако го вземе евтино какво толкова,ще го покара и ще го хвърли...100-120лв примерно
                              Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X