Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2000 Grand Cherokee 4.7 223hp

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 2000 Grand Cherokee 4.7 223hp

Здравейте на всички,

Изчетох това, което можах в този форум за горе-упоменатия джип, като ме интересува, предимно на сняг как се държи, понеже именно затова ще бъде закупен (ако въобще). Няма да превземам Еверест, но все пак ме интересува, защото тази зима наличието на сняг не беше никак малко, пък на мене ми се падат едни 50 метра тесни квартални улички, които никой не чисти, а зимно време снега си се трупа.

Ще съм изключително благодарен ако може да ми споделите силните, както и слабите страни на джипа Това, че харчи много не е фактор, но четох във форума проблемите на другите колеги, главно с ходовата част.

Питането ми е доста общо, за което се извинявам предварително, но се надявам все пак да пишете, каквото се сетите

П.С. Други марки джипове не ме интересуват към момента, с изключение на Grand Cherokee 2.7 CRD.

Благодаря

От: 2000 Grand Cherokee 4.7 223hp

Сивия Гранд тук е 4.7 с ЛЕТНИ гуми : http://www.youtube.com/watch?v=QAxDXUcRed0
    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от martin_mrv Преглед на мнение
      Здравейте на всички,

Изчетох това, което можах в този форум за горе-упоменатия джип, като ме интересува, предимно на сняг как се държи, понеже именно затова ще бъде закупен (ако въобще). Няма да превземам Еверест, но все пак ме интересува, защото тази зима наличието на сняг не беше никак малко, пък на мене ми се падат едни 50 метра тесни квартални улички, които никой не чисти, а зимно време снега си се трупа.

Ще съм изключително благодарен ако може да ми споделите силните, както и слабите страни на джипа Това, че харчи много не е фактор, но четох във форума проблемите на другите колеги, главно с ходовата част.

Питането ми е доста общо, за което се извинявам предварително, но се надявам все пак да пишете, каквото се сетите

П.С. Други марки джипове не ме интересуват към момента, с изключение на Grand Cherokee 2.7 CRD.

Благодаря
      Гледаш гранда да е комплектация Quadra Drive, слагаш му едни хубави гуми и си играеш в снега колкото и както ти е кеф! Между другото, много малко са джипките които специално на сняг могат толкова, колкото Гранда с посочената система 4х4 (става дума за заводско изпълнение)...

Коментар

Ами гледай всичко!Най-вече скоростите-приплъзване,ритане,самоизключване,работи ли кикдауна,виене,стържене!Провери режимите на раздатката работят ли всичките!Ослушай се като покараш на отворени прозорци за шумове от дифовете/виене,щракане при пълен завой/!Разлашкай го през дупки ,за да чуеш предницата и окачването!Мотора-има ли тяга/трябва да те залепи за седалката като го натиснеш-гледай дали пуши също/!Електрическите системи....пусни климатроника на всички режими и го провери,а също имобилайзери каквито там има!Внимавай доста,защото при неизправност,особено ако се насаберат няколко неща ремонтите могат да надхвърлят стойността на колата!От нашето Мобили ли е обявата?
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Здравейте на всички,....Питането ми е доста общо,....
          Звънни, пък ела....
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Здравейте,

Гледах клипчето, много добре се справят и двата джипа (пожелавам много безаварийни километри на собствениците).

Повечето от джиповете които гледах са с Quadra Trac II. Прочетох да се образовам, каква е разликата, и до колкото разбирам Quadra Trac и Quadra Drive са една и съща система, като втората, предава мощността и заключва диференциалите по различен начин. (ако греша, моля да ме поправите)

Преди няколко дни гледах един джип от мобилето:
            http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...459&f1=details

Срещнах се с човека, покарах го малко, и аз до колкото успях да чуя нищо не хлопа, не трака, не шуми (но пък и аз не им разбирам много специално на тези джипове, и не знам за какво да слушам). Дупките и бордюрите ги превзе без да скърца, но пък го карах със затворени прозорци, защото се опитваше да завали, пък и прозореца на шофьора е развален и не се отваряше. Върви много, както и се очаква от такъв двигател.

Притеснява ме, че предния ляв фар е със счупена щипка и решетката е сваляна, като има следи от парафин. Така и не можах да разбера, къде е боядисван, но пък и не беше измит. Линиите на отворите са равни, освен на задната броя, която на мен поне, ми седи някак си странно, но едва ли е болка за умиране. Странно ми е, че е с 52 ампер часов акумулатор и пали без абсолютно никакви проблеми (отдавам го на топлото време). До колкото ми е известно, по каталог са с минимум 70 амперчаса. Маслото на скоростите изглежда сменено (човека твърди че го е сменил), а това на двигателя трябва да се смени.

От по дребните неща, не му работят нагревателите на седалките, единия габарит му е изгорял, и на предния капак има вдлъбнатина с диаметър около 3 см., но боята е здрава.

На колко километра е, не знам, но пише 109 000, като волана ми се струва прекалено запазен (може и да е сменен), скоростния лост изглежда добре и гумичките на педалите са си налице. Коланите се прибират особено добре, а от снимките се вижда и състоянието на предната седалка. Казаха ми че е имал един собственик (италианец). Газови системи няма, каран е само на бензин. Няма и сервизна книжка.

В общи линии това се сещам. В момента умуваме какво да правим, но дори и да решим нещо, ще искам джипа да мине в някой сервиз да го проверят целия (аз все пак не съм нито механик, нито бояджия)

Лек ден на всички

Коментар

Здравейте,

Гледах клипчето, много добре се справят и двата джипа (пожелавам много безаварийни километри на собствениците).

Повечето от джиповете които гледах са с Quadra Trac II. Прочетох да се образовам, каква е разликата, и до колкото разбирам Quadra Trac и Quadra Drive са една и съща система, като втората, предава мощността и заключва диференциалите по различен начин. (ако греша, моля да ме поправите)

Преди няколко дни гледах един джип от мобилето:
              http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...459&f1=details

Срещнах се с човека, покарах го малко, и аз до колкото успях да чуя нищо не хлопа, не трака, не шуми (но пък и аз не им разбирам много специално на тези джипове, и не знам за какво да слушам). Дупките и бордюрите ги превзе без да скърца, но пък го карах със затворени прозорци, защото се опитваше да завали, пък и прозореца на шофьора е развален и не се отваряше. Върви много, както и се очаква от такъв двигател.

Притеснява ме, че предния ляв фар е със счупена щипка и решетката е сваляна, като има следи от парафин. Така и не можах да разбера, къде е боядисван, но пък и не беше измит. Линиите на отворите са равни, освен на задната броя, която на мен поне, ми седи някак си странно, но едва ли е болка за умиране. Странно ми е, че е с 52 ампер часов акумулатор и пали без абсолютно никакви проблеми (отдавам го на топлото време). До колкото ми е известно, по каталог са с минимум 70 амперчаса. Маслото на скоростите изглежда сменено (човека твърди че го е сменил), а това на двигателя трябва да се смени.

От по дребните неща, не му работят нагревателите на седалките, единия габарит му е изгорял, и на предния капак има вдлъбнатина с диаметър около 3 см., но боята е здрава.

На колко километра е, не знам, но пише 109 000, като волана ми се струва прекалено запазен (може и да е сменен), скоростния лост изглежда добре и гумичките на педалите са си налице. Коланите се прибират особено добре, а от снимките се вижда и състоянието на предната седалка. Казаха ми че е имал един собственик (италианец). Газови системи няма, каран е само на бензин. Няма и сервизна книжка.

В общи линии това се сещам. В момента умуваме какво да правим, но дори и да решим нещо, ще искам джипа да мине в някой сервиз да го проверят целия (аз все пак не съм нито механик, нито бояджия)

Лек ден на всички
              Да ти кажа честно колега позяпах тази обява и аз,но не знам защо няколко въпроса ми се набиват някакси!Кой ще тръгне да сменява маслото в скоростите/като всички,т.е повечето змаем колко специфичен е този Мопар/,а няма да смени маслото в двигатела,което вероятно/поради Италиянския произход/ не е сменявано нивга??Един собственик,ама сервизна книжка няма.......Неработенето на реотаните си е дразнещо!Начина,по който е написана информацията лъха на Горублянски специалисти,между другото къде го гледа джипчето?Фрапиращата разлика от 5-6 хиляди лева разлика спрямо другите подобни екземпляри!!!!Понамирисва нещо,но какво ли е то?И аз така се бях засилил към една Тойота на "промоция"...но със сменен и не баш законен двигател,както се оказа!Внимавай,за да не си биеш главата после и да се наложи да даваш пари дето ги нямаш!Специфични пустиняци са Грандовете и си требе човек дето ги познава...и пак не е сигурна работата!Само ще ти кажа,че точно поради проблемни Грандове,които се продадоха тук във форума от един на друг хвръкнаха главите на трима модератори!!Успех!....А имаше ли преден кардан поне ?
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Първо да отговоря на въпросите за този джип:

1. Джипа го карах по Гео Милев пътя на 9-ката (от Скай Сити до ПЖИ-то), тъкмо бяха изрязали асфалта да слагат нов.
                2. И аз го гледам с едно на ум, защото има разлика в цените (гледам autoscout.it; mobile.de)
                3. Въобще и не съм се сетил да залягам, за да видя дали има преден кардан (да не се оправдавам, ама мокрия асфалт щеше да ме спре)

Специално за двигателя, не ми се вярва да е сменен, защото е регистриран (минал е през КАТ, уж са го проверили), и е с БГ номера. НО аз все пак ще проверя, как е внесен в БГ, и ако мога, какво се е случвало с него в Италия.

За маслото на скоростната кутия, изглеждаше наистина като ново, но пък като чета тук във форума как колегите си поръчват от САЩ с кораби, и го чакат месеци, взех сериозно да се съмнявам, дали е сложено правилното масло.

Иначе аз питах по принцип за 4.7, просто този беше последния, който гледах/карах, и реших да го споделя с колегите от форума. Не съм на зор да купувам джип, още повече, че зимата свърши, но пък от време на време излизат разни такива интересни обяви. Ще се вслушам все пак, и във вашите мнения/препоръки, защото покупката на Grand Cherokee ще ми е първа.

Коментар

да не го продава един арабин случайно???

подозрително евтин е, такъв джип не се купува без обстоен преглед в сервиз и то от човек, който знае какво да му гледа....

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                    да не го продава един арабин случайно???

подозрително евтин е, такъв джип не се купува без обстоен преглед в сервиз и то от човек, който знае какво да му гледа....
                    И аз съм на това мнение!А па особено ако е Арабин!И все не мога да си представя как така му е хрумнало да не оправи другите неизправности,но абсолютно стриктно изведнъж да извади 10 кила АТФ Мопар и грижливо да го смени??Ако си нещо решил,води там Димата и деда ти Владо да зяпат и пробват и пак не е гаранция,защото Горублянските специалисти са корифей в замаскирането!Успех!
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Не е арабин, или ако е, е най-рижавия арабин който съм виждал (да не го обиждам човека). Поне на мене ми каза, че не е от Горубляне, и че е бил поръчал да му го намерят. До колко е вярно, не знам (при продавачите на автомобили в БГ, подлагам всяка една дума, че даже и сричка на съмнение).

Днес мислех да се отида за консултация при дядо Владо, но снега определено ме изненада, пък тъкмо си смених гумите на колата с летни (пълна греда).

П.П. Нищо против арабите, но с тях искам да имам, колкото се може по-МАЛКО вземане, даване. Лъжата за тях е, както ние си казваме "Здравей".

Коментар

...Лъжата за тях е, както ние си казваме "Здравей". ...

За съжаление не само при тях...затова всички подлагаме всяка сричка както вече спомена на съмнение .
                        Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                          Само ще ти кажа,че точно поради проблемни Грандове,които се продадоха тук във форума от един на друг хвръкнаха главите на трима модератори!!
                          Модераторите имат две глави по дефолт. Когато и да им вземат едната, все е късно.
                          От пет години се чудиш да си взема ли гранд чероки ,,, да не си ли взема. Нормално е за толкова време цените да паднат.
                          Колко да струва 12 годишен джип. Та бил той и Гранд. Сезона свърши - юруш на бананите.

http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=wvvjilefkfuf

Коментар

Аамм извинявам се за офтопика, но някой пробвал ли е да поръчва возило от този сайт: http://www.autoscout24.bg
                            Как стоят нещата с плащането при пристигане на колата или предварително и има ли някакви допълнителни усложнения при регистрацията ?

Поздрави !

Коментар

Аутоскаут е като нашето "Мобиле", не е "И бей"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X