Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ 1999,проблем със спирачките!!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Cherokee WJ 1999,проблем със спирачките!!!!

Привет приятели,от известно време става нещо с моите спирачки,проблема е че ми задържат колелата при по-честа употреба на спирачките(поне така си мисля аз),но не всички на веднъж а понякога предно ляво,понякога дясно и един път задно ляво мисля че беше,след като спра и се охладят отпуска,и се движа нормално до следващия път когато реши да затегне отново.
    Не винаги го прави това но в последно време зачестя,загрява много и затяга много,колата се движи със зор,мирише на феродо грее,пуши абеее грозна работа!!!
    Благодаря предварително
    Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

От: Grand Cherokee WJ 1999,проблем със спирачките!!!!

Трябва да се свалят спирачните апарати и да се проверят. Най-вероятно задържат и за да не го правят трябва да се раздвижат, като е вероятно да се наложи смяна на гумените маншончета. Също така е възможно буталцата (те не са метални, а от някаква пластмаса) да са нагорели и да си плачат за смяна.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Трябва да се свалят спирачните апарати и да се проверят. Най-вероятно задържат и за да не го правят трябва да се раздвижат, като е вероятно да се наложи смяна на гумените маншончета. Също така е възможно буталцата (те не са метални, а от някаква пластмаса) да са нагорели и да си плачат за смяна.
      Свалих ги неотдавна,почистих ги,раздвижих ги,смазах съпортите,маншоните си бяха за смяна и ги изхвърлих,напръскал съм всичко с ''copper grease'',буталата са порцеланови мисля и са малко олюспени по ъглите но не вярвам там да ми е проблема,след всичките тези манипулаций се качих,покарах малко и хоооп Проблем-запуши феродото и се разфунтя
      Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

Възможно е проблема да е в спирачните маркучи (намалено сечение и не "връща" сп. течност в следствие на което не отпуска накладките ), но по-вероятно е да се налага профилактика и раздвижване на самите апарати. Медната грес мисля, че не е подходяща за смазване на самите водачи за целта си има специална. Аз лично, на WJ-a (с Teves апарати) след смяна на накладки имах подобен проблем и съм смазал с медна грес самите водачи на накладките (трябва да се внимава да не попада на спирачния диск) и нямам проблем. Даже взех за всеки случай спирачни маркучи, но не се наложи да се сменят.
        Буталата са бакелитови и лесно им се чупят краищата.
        YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
        XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
        WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
        KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Износват се водачите на предните спирачни апарати, и блокират.....във вашата държава - смяна с нови, в нашата наваряване и шлайф....
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Износват се водачите на предните спирачни апарати, и блокират.....във вашата държава - смяна с нови, в нашата наваряване и шлайф....
            Еееееей знаеш ли как те чаках да се включиш
            А това възможно ли е да се случи на 150000км,понеже съм на толкова сега,а нещо друго което аз да мога да проверя сам,чувам нещо като присъскване от към педала за спирачката-някакви идей?
            А възможно ли е някои да ги покаже тези водачи да ги видя щот не се сещам,тук в мойта държава приятелю да пази господ от ремонти
            Kawasaki GTR 1400

Коментар

Водачите са едни оси, върху които се движи спирачният апарат. Отвън са с гофрирани гумени мехчета, които предпазват от навлизане на боклуци в тях. Става въпрос за ето тези:

Осите влизат ето тук:

Изглеждат така:

и се смазват с подобни синтетични греси, които са термоустойчиви.
              При смяна на накладките на Liberty-то, аз намерих в кухината на апарата /зад буталото/ доста утаени боклуци от системата. Ако не се почистят, а тръбопроводите и маркучите промият и продухат, в тях може да има такива останали частици, които после да са причина апаратите да задържат и греят.

P.S. Поради различия в модела на апаратите, влагани в различните Jeep, е възможно твоите да не изглеждат точно така, но принципът и предназначението им са същите.
              Успех!
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                Водачите са .....
                Алекс , благодаря! Написал съм го в бързината левашки и подвеждащо. Тези също трябва да се погледнат, но имах предвид другите. Утре ще разглобя на Мето71 предните апарати и ще снимам, че днес ни озори задия спирачен цилиндър и не ми беше до снимки.

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                  Водачите са едни оси, върху които се движи спирачният апарат. Отвън са с гофрирани гумени мехчета, които предпазват от навлизане на боклуци в тях. Става въпрос за ето тези:

Осите влизат ето тук:

Изглеждат така:

и се смазват с подобни синтетични греси, които са термоустойчиви.
                  При смяна на накладките на Liberty-то, аз намерих в кухината на апарата /зад буталото/ доста утаени боклуци от системата. Ако не се почистят, а тръбопроводите и маркучите промият и продухат, в тях може да има такива останали частици, които после да са причина апаратите да задържат и греят.

P.S. Поради различия в модела на апаратите, влагани в различните Jeep, е възможно твоите да не изглеждат точно така, но принципът и предназначението им са същите.
                  Успех!
                  Алекс благодаря ти много за снимките,да и аз за тези втулки си мислех и дори съм ги чистил няколко пъти,за промиването и продухването и аз мисля да го направя,най вероятно става с разкачане на тръбите от сервото и пускане на въздух с компресора от там,а как да махна буталата от спирачните апарати си нямам на представа-явно трябва да се издърпат.
                  Това от снимките си е сериозна мръсотия,ще трябва да си погледна и либертито че и там нещата сигурно ще се згум......ясат някой ден,чудя се да си купувам ли нови апарати(поне предните)че тези ми изглеждат много вехти вече,гумичките едни такива твърди и не знам дали вършат някаква работа вече,въпреки че тук един френд ми каза че дори и без гумички на буталцата пак трябва да нямам проблеми в близките 3-4 месеца
                  Чакам още идей от вас и напътствия ако може,еееех да си бях в БГ щяхме да смучем кафе с Деди и да оправим нещата.
                  Здраве да е,пак ще се оправя сколеги като вас,БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!!
                  Kawasaki GTR 1400

Коментар

Първоначално публикуван от SIM Преглед на мнение
                    ...а как да махна буталата от спирачните апарати си нямам на представа...
                    Ако имаш на разположение компресор, чрез надуване през входа на спирачната тръбичка. Понякога така са се спекли, че наляганетото не е достатъчно.
                    Затова по сигурно е чрез педала на спирачката, тоест чрез налягането на спирачната система. Вадят се едно след друго, като след изваждане на буталото се прищипва спирачния маркуч.
                    С въртене и дърпане с клещи не е препоръчително, тъй като буталото е доста крехко и се чупи.
                    Ако цилиндъра е читав, не е необходимо да се сменя апарата. Сменя се буталото, пръстена и маншона.
                    Успех.

Коментар

Обяснението със снимки.
                      Ставаше дума за водача на накладките.
                      Ръба ( по зелената стрелка) се износва и те заклинват. Понякога дори под слоя ръжда не си личиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:26-03-12_1039.jpg
Прегледи:1
Размер:50.6 КБ
ID:5359189.....но го има и гореНатиснете снимката за да я уголемите

Име:26-03-12_1043.jpg
Размер:54.9 КБ
ID:5359190 и Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26-03-12_1050.jpg
Размер:61.6 КБ
ID:5359191долу.
                      Почиства се, наварява сеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:26-03-12_1056.jpg
Размер:37.0 КБ
ID:5359192 и се шлайфа Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26-03-12_1059.jpg
Размер:30.4 КБ
ID:5359193не е нещо супер сложно, но трябва да се прави внимателно, особенно с флексаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:26-03-12_1106.jpg
Размер:47.3 КБ
ID:5359188 накладките имат горен (в кръгчето) и долен край, и са леви и десни и невинаги са означени както се вижда на снимката ......ъъъъъъ в америчко сменят целия детаил с нов

Коментар

Андро,Дядо Владо благодаря ви,това ще ми е заниманието за хуйкенда,мисля да се вслушам в съвета на Деди и да сменя апаратите понеже наистина имат жлебове от накладките.
                        Тук ми струват по стотина паунда парчето,да сменям тук или да закрепя до като си дойда до България,къде ще ми е по-тънко,храня още две гърла и това за съжаление ми е от значение,ергенската ми кола още я карат и само наливат масло-ама тогава времената бяха други и не се церемонях много с подръжката
                        Благодаря ви още веднъж
                        Kawasaki GTR 1400

Коментар

Здравейте, ще поизтупам темата от прахта, тъй като имам проблем с десен спирачен апарат на WJ 2000г 4л бензин, че и волана ми е десен.
                          Блокира ми предния десен спирачен апарат и колкото и смешно да звучи - прави го на месеца веднъж. Спирам, изстива, развъртам гумата и продължавам, след което проблема изчезва и след известно време - пак.!!!
                          С нови спирачни дискове и накладки съм. Спирачните цилиндърчета и бутала са като нови, без наранявания, смених маншони и сегменти. Само спирачни маркучета не съм сменил, щото не можах да ги намеря.
                          Първо да попитам има ли някой в наличност спирачни маркучи за моя модел, да сменя и тях и второ, какъв може да е проблема с това блокиране. Водачите на накладките също по съвета на дядо Владо са обработени, имаше леки вкопавания, но проблема си остава.
                          Последно редактирано от Savador; 28-04-15, 16:43.
                          Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                          O8867З7I78

Коментар

Първо прочети грешките в ABS модула и кажи има ли такива , второ маркучи във Вест Ауто или оригинални , или ибей рокауто и т.н. !
                            Аз съм за второто , но все пак !

!
                            Еди Рангелов : 0885 088 444
                            Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Не отчита грешки на таблото, с въртене на стартовия ключ. Не съм ходил при специалист за диагностика. За маркучи питам, ако някой има резервни или излишни. Продължавам да търся?
                              Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                              O8867З7I78

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X