Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преплъзващ съединител и авариен режим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преплъзващ съединител и авариен режим

Здравейте колеги!
    Имам следния проблем и въпрос. При ускоряване на джипа, предимно на 3_та, 4_та и 5_та предавка, съединителя преплъзва. При по рязко подаване на газ, двигателя се форсира, вдига обороти, но скоростта почти не се качва. Когато обаче плавно се подава газ, скоростта се покачва, но при достигане на определени обороти -3-4000, мощността пада, все едно, че минава в авариен режим. Като че ли няма турбина. На 1_ва и 2_ра предавка колата се ускорява нормално до и над 4000 об./мин.
    Въпроса ми е: Джип Чероки 2,5 ТД 1998 г. VM мотор, има ли датчик който да следи оборотите на двигателя и кардана, да хваща преплъзването на съединителя и да вкарва двигателя в авариен режим. На таблото "чека" не светва!
    Любомир Бончев 0889216605
    Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

От: Преплъзващ съединител и авариен режим

И при мен става нещо такова, само че аз съм с автомат, но същото нещо се получава. При подаване на газ мотора се форсира до към 2000 об/мин и точно когато усетя, че турбото се е развъртяло и ще ме изстреля, двигателя секва и почва едно влачене и мудно ускорение все едно съм чист дизел и вдигане на скорост от 80- до 100км/ч за 15-тина секунди... Днес ми отвориха кутията и ми казаха, че хидро трансформатора (турбината) на кутията е правен по български с някви заварки и простотии и аз си обяснявам, че има някакъв датчик който отчита, че има голямо приплъзване някъде и за да не се строши не позволява на двг да се развърти... Та турбината я сменям, но се съмнявам да се оправи от нея това, че 3-та ми липсва, въпреки, че освен някои втулки за смяна, всичко и било наред...
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от lubo56 Преглед на мнение
      ...
      При ускоряване на джипа, предимно на 3_та, 4_та и 5_та предавка, съединителя преплъзва...
      Направи си първо съединителя. Не може да нямаш съединител и да мислиш за загуба на мощност, "авариен режим", "няма турбина" и т.н.

Коментар

Да и аз смятам първо да подменя съединителя и след това да видим какво ще остане. В понеделник го вкарвам в сервиза и ще пиша за развитието!
        Любомир Бончев 0889216605
        Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X