Обява

Свий
Няма добавени обяви.

JEEP GRAND WK - Проблеми с Програмиране ключ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• JEEP GRAND WK - Проблеми с Програмиране ключ

Здравейте колеги. Имам Проблем.
    Закупих си резервен ключ от официалния дилър -БС (понеже бях останал с един ключ).
    Ключа е обединен в един корпус с дистанционното, досущ като този :

Вчера отидох пак там, за да ми го обучат. След 2 часа, ми казаха, че всичко е готово и мога да плащам.
    Платих и в момента в който ми връчиха 2-та ключа (стария-оригинален + новия), ми съобщиха :
    - Аааа, между другото, забравих да ти кажа, че оригиналния ти ключ вече не работи!
    - !?? ...Как, Защо?
    - Не иска да се програмира ! (де факто - препрограмира б.л.)
    - Ама как, нали ви дадох напълно изправен, работещ оригинален ключ ??
    - Някой сигурно е бъркал вътре в чипа и затова е така!
    - Никой не е бъркал в чипа. Единствено е презапоен щифта към (+) на батерията. Дадох Ви напълно работещ оригинален ключ. . . .
    - Сорри!
    - Върнете старото положение ...
    - Не може!
    - Да не би, старият ключ, веднъж програмиран, да не може повече да се ПРЕпрограмира? (опитвам се да измъкна някаква информация)
    - Глупости. Нали сме го правили това!

Единствено,което постигнах, е да ми издадат констативен протокол.
    Сега, пак съм на изходна позиция - с един ключ. Или по точно -
    за 320 лева имам нова кутийка на ключа.
    Старият ключ вече Въобще не работи - нито като дистанционно, нито като ключ/имобилайзер.

До сега пробвах без успех това :
    - Опитах, близо до колата, да синхронизирам стария ключ/ДУ , включително с вадене и слагане на батерията.
    - Ресетнах захранването - Откачих/закачих след 1/2 час акумулатора на колата.
    - Опитах да обуча ДУ на ключа, по метода с отворената врата
    http://www.jeep.avtograd.ru/Cherokee...al/keyless.htm

Това което мисля да направя е : да разбера какъв точно е проблема и някак си, да си потърся правата.
    За мен,това мирише на безхаберие, още повече, че официалният дилър, даже
    НЕ ЗНАЕ, че :
    "при наличие на два валидни ключа, потребителят сам за 5 минути може да си
    обучи до 8 резервни ключа" - пише го в упътването за точно този модел. А методът е абсолютно същия и за предишния модел Гранд. Има го даже на видео http://www.youtube.com/watch?v=ckMtPywqtl8В упътването пише също нещо много важно : "Тази процедура позволява програмиране на празен/чист (бланк) ключ. Веднъж програмиран на този автомобил, ключът не може да се програмира за друго превозно средство."

Логиката сочи, че единственият начин, ключа да не може да се програмира за друга кола, е че ключа/транспондера/ е еднократно програмируем.
    Това което е станало, вероятно е едно от двете:
    1. Изтрили са и двата оригинални ключа от компютъра на колата (наличния и изгубения). Или :
    2. Вписали са новият ключ, в клетката на стария-наличен. (тоест,същото, без изтриване на изгубения)

Съответно, старият ключ, вече не може наново да се обучи - тоест, да приеме нов, генериран от компютъра код, да го запамети, и да го върне на компютъра, който да го впише в регистъра си.

Това, което искам да разбера е : Може ли, кодът излъчван от старият ключ директно да бъде вписан в компютъра, без да се преминава през тази процедурата на обучение ?

.
    Последно редактирано от Джип3црд; 02-03-12, 15:55. Причина: картинката

От: JEEP GRAND WK - Проблеми с Програмиране ключ

Много се ядосвам като чета такива мнения особено с виновни от БС които дерат кожи и накрая ти си им виновен....... На твое място веднага бих си потърсил правата, в комисията за защита на потребителите и директно жалба към представителство на Крайслер в САЩ или Европа като им се обясни всичко. Те обикновено компенсират клиентите си, защото недоволно от БС България има постоянно! Иначе за ключовете мисля, че изобщо не са били наясно с този тип препрограмиране и са закачили ODB буксата, изтрили са всякаква стара информация (свързана със стария ключ) и са си обучили наново новия със съвсем нов SKIM софтуер! Безумие, но това е което мога да те посъветвам, тия са страшни идиоти там...
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

Коментар

Ако си в София, бих предложил да наминеш към ключарите Autolocks, Симеон 202. Намират се като караш от Опълченска към Димитър Петков на около 100-150 метра, вдясно. Разбират доста от програмиране на ключове - ако не могат да решат проблема, най малкото биха могли да кажат къде са сбъркали дилърите.
      Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Re: JEEP GRAND WK - Проблеми с Програмиране ключ

Егати нещастниците !!! Колега, поискай да се видиш с някой техен началник, това че са ти прецакали ключа си е тяхна вина и най-малкото би трябвало да ти направят още един за тяхна сметка. Писнало ми е от такива селски тарикати, дето ако мине номера мине. Аз ако бях сигурно щеше да е грандиозен скандал още при вземането на ключа, единственото което понякога помага в БГ, защото търсенето на справедливост по законните начини обикновено е обречено на провал, къде с протакане, къде с нещо друго за съжаление.
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        http://www.facebook.com/JeepBG
        LZ1GGC

Коментар

По всяка вероятност стария ключ е изтрит и не е програмиран отново заедно с новия.
          Май често го правят този номер. Аз поради "компетентна" намеса имам 3 дистанционни и сменени около 4-5 комплекта батерии.

Лошото е, че по всяка вероятност си оставят дилъри на марката. Ще сме свидетели на американско минало съчетано с италианска рационалност/икономичност гарнирано с балкански тарикатлък...
          YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
          XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
          WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
          KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
            ....... На твое място веднага бих си потърсил правата, в комисията за защита на потребителите и директно жалба към представителство на Крайслер в САЩ или Европа като им се обясни всичко. Те обикновено компенсират клиентите си, защото недоволно от БС България има постоянно! ...
            Да, мисля да напиша до представителство на Крайслер. Но едва, след като разбера и реша проблема, и им представя фактура за свършената работа. Защото е много вероятно да ме върнат пак тук. А тогава . . . ..
            Друг неприятен момент е, че някой ден може пак да опра до тях. Обаче, и да си мълча като овца също не е добре. . . .
            Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
            Ако си в София, бих предложил да наминеш към ключарите Autolocks, Симеон 202. Намират се като караш от Опълченска към Димитър Петков на около 100-150 метра, вдясно. Разбират доста от програмиране на ключове - ако не могат да решат проблема, най малкото биха могли да кажат къде са сбъркали дилърите.
            Да, и аз съм се насочил към тях (снимката на ключа е от техният сайт). Като намеря време през седмицата и съм там.

Иначе, ето какво още открих. Транспондера който стои в ключа е този :

Сменя се за 3 минути (това го мога). Обаче, празен (заводски) не върши работа. Трябва да е "подготвен" за запис/програмиране. При това за Крайслер (щото се слага и на Опел/ GM и т.н.). Не е някакъв особен проблем. Продават се и "подготвени". Странно е само, че не намерих предложения от България. А тук в БГ има няколко много мощни фирми, произвеждащи "ключов" програмен софтуер. Даже секретния 4-цифров ПИН, не им трябва. Сами си го генерират . (Между впрочем, аз моят ПИН си го знам).

Още нещо. Супер интересна обява открих в ebay.com : http://www.ebay.com/itm/UNLOCK-SERVI...ht_1173wt_1054
            UNLOCK SERVICE FOR CHRYSLER DODGE JEEP REMOTE KEYLESS ENTRY KEY FOB KEYFOB FOBIK

GUARANTEED TO WORK - THIS IS A SERVICE ONLY, NO REMOTE

This is a SERVICE used to restore your current "locked" Chrysler, Dodge and Jeep remote keys and fobiks to their original settings.

As you know, beginning in 2004 Chrysler designed their keys to be paired to one vehicle only. Once programmed to a vehicle, Chrysler remote keys and fobiks are "locked" in order to prevent re-use of the keys on another vehicle. With our service, we will "unlock" the keys you send us in order to make them programmable to another vehicle. GUARANTEED!
            Тея пичове, продават не ключове, а услуга - "разблокиране" на блокирани (като моя) ключове. Изпращам си блокирания ключ, те го отблокират, сменят му кутийката с износените бутони, и ми го връщат в целофан, готов за програмиране !! (Поне така разбрах, с моя "английски"). Цената е напълно приемлива, според мен. Не знам само пътя - до там и обратно колко излиза.

Най важно обаче, е това с червените букви : Веднъж програмиран, ключът се "Заключва".
            А в сервизната констатация от БС пише следното:
            "При проведената операция по обучение на ключ дубликат на .... - съществуващия вече такъв отказа да бъде преобучен и съответно остана невалиден. Към констатацията прилагам разпечатки от диагностичен апарат, които удостоверяват невъзможността стария ключ да бъде преобучен"

Колеги, за да не откривам сам топлата вода, моля, ако някой има познания по въпроса, да откликне. Интересува ме,
            Първоначално публикуван от Джип3црд Преглед на мнение
            Това, което искам да разбера е : Може ли, кодът излъчван от старият ключ директно да бъде вписан в компютъра, без да се преминава през тази процедурата на обучение ?.
            Или, ако пропускам нещо или греша в разсъжденията до тук.
            [COLOR=#fafafa !important]

[/COLOR]

Коментар

Има нещо некоректно в БС.Има много и то по-стари автомобили,за които в такъв случай питат дали да ти оставят или изтрият старите ключове.От факта,че го правят в момента мисля,че при тях е вината.За толкова пари не ги оставяй.На Ц.Симен наистина са добри,но след като ми програмираха нов ключ и след малко спря да работи ми върнаха парите и ме пратиха в представителството,като ми казаха,че не е скъпо,но трябва да почакам няколко дни.Така и стана.Ако е интересно вижте и това,а има предст.и у нас www.vag-info.com
              Последно редактирано от veskov; 05-03-12, 09:23. Причина: п.п.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Старият ключ вече работи! Докладвам :Вчера ключарят (Autolocks, Симеон 202) без успех се поизмъчи, директно да пре-програмира стария ключ. Първоначално смяташе, че е възможно пре-програмиране. Действително, машинката му има такава опция : re - programming, но тя, както стана ясно, е за всевъзможни марки и модели. Както той сам се изрази - не мога да ги знам всичките, коя става и коя не. Така и не можа обаче, да ми обясни , къде точно е проблема. Разбрахме се само, да опита да "отключи" ключа/транспондера и да ми звънне. Докато бях там, машината, по думите му, навъртя 17 000 възможни комбинации. Останали още само 983 000.

До вечерта нямаше резултат. Честно казано, бях скептично настроен. Даже днес си набелязах транспондер от И-бей. Цена 4,5$ и още 6-8$ за транспорт от Хонг Конг и път 10-12 дни. Изведнъж, сутринта звън - ключа е отключен, можеш да идваш. Отидох, ключа беше обучен за 5 минути. (а на фактурата от БС пише - обучение на ключ - 1,2 часа . . . . ).

Уви, дали наистина, ключът се е отключил на 91 000-та комбинация, или просто ключаря сутринта се е консултирал с когото трябва (има някои податки ) аз няма как да знам. Това е важно дотолкова, доколкото не разбрах на 100% сигурно, какъв ТОЧНО беше проблема. Доста уклончиви и на моменти противоречиви отговори. Иначе, човекът реши проблема и си заслужи напълно парите.

Факта обаче, си остава факт
                :
                Официалният дилър затри работещият оригинален ключ, за което взе пари и си изми ръцете със много зле скалъпено оправдание, а сега, без каквато и да е физическа интервенция, ключа работи - отключва, заключва, пали.Имам издадена от ключаря фактура и приемо-предавателен протокол..

Коментар

Дали е 91000 -та или 910 000 комбинация едва ли има значение - важното е , че ключа работи вече , а това са ключарите - надявам се да не ми потрябват .
                  Сега остава да си потърсиш правата пред Крайслер , което едва ли ще намали своеволията на БС , но ...
                  Успех !
                  Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

След 5 години да съживя темата и да похваля същия ключар - направи ми втори оригинален ключ и изтри загубения от системата - всичко това за 20 минути, без много приказки. Гранд чероки 2003. За 100 лева. Много съм доволен. Успех на такива професионалисти.

Коментар

Първоначално публикуван от Джип3црд Преглед на мнение
                      ... или просто ключаря сутринта се е консултирал с когото трябва (има някои податки ) аз няма как да знам... Доста уклончиви и на моменти противоречиви отговори...
                      Някъде бях писал, че се консултират с автокрадци, че като ми наскачаха, а уе-уе-мауе
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X