Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип на метан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип на метан

Имам метан само трябва да се монтира

Коментар

И аз съм против метана, на пропан бутан нещата са идеални, моя с 220 коня дори ми малее понякога, и се оглеждам за някое HEMI, та не бих жертвал нито един кон, за някаква нищожна икономия, разликата между метан и пропан е смешна, освен ако не си такси.
      TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

При цена на пропан-бутана-0,94,а на метана-от 1,47 до 2,00 практически не си струва.И непрекъснато да душиш за метанстанции-а на всяка бензиноставция има пропан-бутан...

Коментар

Имам метан само трябва да сложи . От 4 години карам на метан и сам запознат с метановите коли (как върви и прочие ) .

Коментар

Първоначално публикуван от pe60_pld Преглед на мнение
            Имам метан само трябва да сложи . От 4 години карам на метан и сам запознат с метановите коли (как върви и прочие ) .
            Ми тогава за к'во разпитваш за метана, взимаи си гранда слагаи си метана и си караи.

Коментар

Питам от гледна точка на това колко гори на метан , имали ли са проблеми след слагаето му и така на татака . Ти на метан ли караш ?

Коментар

Ще ти кажа каква е хавата при ZJ 5.2 на пропан-бутан с 1 изпарител обикновенна газ върви страхотно
                и в момента гори градско 25-35лт/100км извънградско 15-20лт/100км всичко това е зависимо колко е отворен TPS-a.
                Незнам каква ще е ползата от файдата с метана и да ли си заслужава да намаляш осезаемо багажното отделение.
                При тая цена на пропан-бутана няма да има голяма разлика с метана.

Коментар

Файдата ми е че имам метанова инсталация с два изпаритела , която лесно може и да стане инжекцион . Мен не ме притеснява че багажника ще се смали .Благодаря за отговора

Коментар

Въпреки това, аз файда не виждам

Коментар

Първоначално публикуван от 4wheel Преглед на мнение
                      Въпреки това, аз файда не виждам

Е, как да няма файда? Колега има бутилка, изпарители и кабеляци, ще си вземе тръби и ще я подкара на метан. Разхода ще е за поставяне и проверка, което не е кой-знае каква цифра. Че няма да е резачка с обикновена метанова вече се е светнал, ама ако реши по-нататък ще и сложи и инжекцион, пък до тогава ще си я кара по-евтино.
                      Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Хора-различни,критерии- различни

То, верно един на кайена си сложи газово, та..

Коментар

AAF Благодаря за разбирането Ти си карал метанов джип ? Какав и мнение проблеми ?

Коментар

Мнението ми за такъв джип с обикновена метанова уредба и субективно и обективно е, че е умрял кон. Моят беше с един изпарител, та ако си с два може и нещо да живне, ама много се съмнявам... При изпреварване задължително минавах на бензин. Като карах на газ чека светеше постоянно. Два пъти гръмна и пръсна въздуховода, та се наложи да го лепя и накрая го залях с епоксидна смола. Иначе сериозни проблеми с метана съм нямал, даже зимно време. Бутилката ми кондензираше постоянно. Веднъж при някаква повреда на метан станцията в Ямбол ми бяха напълнили въздух вместо метан, та след гоямо чесане к'во става, се наложи да ходя да ми изпуснат бутилката и да заредя отново. Разхода варира много. Аз го мерех мили на бутилка /15 кг./ - на градско е издухвал бутилата за 72 мили, извънградско е стигал 115 мили, средно беше около 90 мили с една бутилка. По нашия край общо взето се справях със зареждането и рядко съм оставал без метан. Като цяло, ако бюджета ти е изпилен слагай и карай.
                            За себе си бих казал, че не бих си сложил отново такава уредба.
                            Последно редактирано от AAF; 13-03-15, 09:15.
                            Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Първоначално публикуван от 4wheel Преглед на мнение
                              Хора-различни,критерии- различни

То, верно един на кайена си сложи газово, та..
                              И даже пише във форума, или поне пишеше, и то без да се срамува от постъпката си !
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

ААF Благодаря отново А колкото за кайена на газ . Има хора който искат да карат по луксозна кола , но всъщото време като могат да пестят пари от гориво за какво да дават повече пари (лично мое мнение ) .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X