Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на заден спирачен диск - Grand Cherokee 3.1 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на заден спирачен диск - Grand Cherokee 3.1 TD

Здравейте,
    Как се вади задния спирачния диск? Няма болтове и не излиза, със чук и скоба съм пробвал - не помръдва. Изкревя се, но не се вади. Благодаря ви предварително...

От: Смяна на заден спирачен диск - Grand Cherokee 3.1 TD

Първоначално публикуван от Velin Hristov Преглед на мнение
    ... със чук и скоба съм пробвал - не помръдва...

Чукът ти е малък.
    Удряй между шпилките.
    Защо го вадиш - ще го сменяш ли?
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Извинявам се, че не съм написал модела и марката ама снощи просто ми беше кипнало. Джипката е Гранд Чироки 3.1 - 2002 година. Ситуацията е следната: От 1 година задното дясно колело стърже ама в рамките на нормалното (не че има нормално стържене ама...). Последните няколко седмици стърженето е ужасно. Вчера измих джипа, не го бях мил сигурно 1 месец и гледам 3те джанти лъскави, чисти, а задната дясна все едно е ръждива - алуминий няма как да ръждяса. Свалихме колелото с баща ми и що да видим - цялата джанта отвътре и както ви казах отвън все едно е ръждясала, уви но не е ръжда, а от триенето явно се е палила или не знам. Било е доста нагнетено щом джантата има поражения. Установихме, че вътрешното зъбче или не знам как да се изразя точно което държи вътрешната накладка е потънало и от триенето е станало това, в резултат на това спирачния диск е леко изяден и предполагам, че като сложим новите накладки ще ги изяжда доста бързо? А самото колело не се върти както трябва, това от лагер ли ще е или полуоска?

Коментар

Потърсете назад в темите. Има показан вариант (сайт), където чрез болт с гайка се оказва постепенен натиск на диска. Самият болт се монтира в някоя от дупките, които държат скобата на спирачния апарат. Постепенно се натяга болта - след това се отпуска ,завърта се диска и така докато "отлепи" от главината. Ако няма да се сменя самия спирачен диск е добре да се подлага нещо подходящо за да се увеличи повърхността на натиск.
        Добре е да се напръска предварително с подходящ препарат около централния отвор и тези на шпилките.
        YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
        XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
        WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
        KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

С големия чук и много много бой излезна... диска е сменен, обаче се оказва, че за смяна е и полуоската. Не ми е ясно само по какъв начин се е изкривила (не знам как да се изразя).

Коментар

От бордюр.
            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от Velin Hristov Преглед на мнение
              Извинявам се, че не съм написал модела и марката ама снощи просто ми беше кипнало. Джипката е Гранд Чироки 3.1 - 2002 година. Ситуацията е следната: От 1 година задното дясно колело стърже ама в рамките на нормалното (не че има нормално стържене ама...). Последните няколко седмици стърженето е ужасно. Вчера измих джипа, не го бях мил сигурно 1 месец и гледам 3те джанти лъскави, чисти, а задната дясна все едно е ръждива - алуминий няма как да ръждяса. Свалихме колелото с баща ми и що да видим - цялата джанта отвътре и както ви казах отвън все едно е ръждясала, уви но не е ръжда, а от триенето явно се е палила или не знам. Било е доста нагнетено щом джантата има поражения. Установихме, че вътрешното зъбче или не
              знам как да се изразя точно което държи вътрешната накладка е потънало и от триенето е станало това, в резултат на това спирачния диск е леко изяден и предполагам, че като сложим новите накладки ще ги изяжда доста бързо? А самото колело не се върти както трябва, това от лагер ли ще е или полуоска?
              И нови накладки да сложиш ,ако ти е повреден или заседнал спирачния апарат,което е вероятно ще "изяде" и новия диск.
              ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X