Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Включи ми се ABS и SPS на равен път / Чероки 2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Включи ми се ABS и SPS на равен път / Чероки 2005

@ пъти ми се случва сутрин, след като изляза от неразринатите улици, и покарам по равен асфалт ми се включват SPS, ABS и още нещо странно и извратено. така да кажем 2-3 километра и после всичко е нормално.
    Но втория път като се включи и започна да прави блокаж на гумите, наложи се да спра за момент.

Закарах на сервиз колата и ми казаха че трябва да се смени нещо си там 260 лева + софтуер 300 лева.

Понеже не съм се сблъсквал с подобни неща. С такива системи и чудесии, искам просто да попитам за мнение,
    Трябва ли да сменя тази част и какъв е този софтуер който се слага и струва повече от самата част?
    Не може л ида се изключи тази система ида не се ползва спс-а примерно?

От: Включи ми се ABS и SPS на равен път / Чероки 2005

Първоначално публикуван от AMOUN Преглед на мнение
    ...трябва да се смени нещо си там 260 лева + софтуер 300 лева...
    ??????????
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

не ми помагаш така

Коментар

Тая част я има и за към 70лв. като за програмиране повече от 30 не бих дал
        Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

и къде да ги намеря на тези цени

Коментар

и къде да ги намеря на тези цени
            Бих те посъветвал да отидеш пак и да запомниш наименованията на резервните части и тогава да ги издирваме. Няма как по дадена цена да стане. Няма да е излишно и повече инфо за Jeep-a, че може да е бензин, дизел, ръчни или автоматични скорости, различни раздатки и т.н.
            Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Oт къде си? Ремонта при дедо Владо, часта Жоро ЦСКА ще ти помогне

Коментар

Първо трябва да си уточни за какво изобщо става въпрос. За т.н. CONTROLLER ANTILOCK BRAKE MODULE /CAB- контролера на ABS-а/ ли, или за нещо друго. И чак тогава трябва да почне да търси части за смяна.

Ако има някакъв проблем в системата на ABS-а, то не трябва ли първо да светне оранжевата контролна лампа на таблото с надпис (ABS), както и да има записана грешка в ECU? Всеки път,когато е включен контакт и автомобилът е в движение, системата се тества през цялото време. При засичане на проблем се записва грешка в паметта, а също така се включва и звуков сигнал /гонг/ и се изписва съобщение на дисплея.

Аз бих започнал с една диагностика /OBD II - (DRB) scan tool/ в друг сервиз за да видя за какво изобщо иде реч. Може пък самия контролен модул /намира се върху модула на ABS/ да се е намокрил или да е проникнала вода вътре в куплунга му и т.н. И чак след като се убедя, че този /или който и де е друг/ модул е повреден непоправимо, чак тогава бих търсил нов.
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Днес ходих и ми обясниха всичко та разбрах, бях дал на приятел да я закара че нямах време.

Спиралата на кормилото искат да сменят 260 -270 лв нещо от сорта
                  и 300 лева за софтуер и работа по смяната.

Ако ми бяха казали 600 лева за частта нямаше да ми направи впечатление, но заради този софтуер ми стана криво.
                  оставих капаро и след десетина дена да сменят, за сервиза съм чел хубави неща уж, затова и отидох там.
                  на бул. Владимир Вазов срещу Баумакс е.

Просто искам да попитам, дали не съм сбъркал, защото досега не ми се е налагало да правя подобни ремонти...
                  С времето може и да свикна

Коментар

...Спиралата на кормилото искат да сменят 260 -270 лв нещо от сорта
                    и 300 лева за софтуер и работа по смяната.
                    Спиралата - ясно.
                    Ама този софтуер за какъв чеп е.
                    Пък и спиралата се сменя за 10 мин. с нормални инструменти от средно свестен отверкаджия.
                    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

А и какво общо има тази спирала на волана с ABS-а? Разбирам да не работи Airbag-а на водача и да светне контролната лампа, да откажат круиз контрола и управлението на аудиото /ако въобще ги има/, но ABS-а? Че отгоре на всичкото и софтуер за този лентов кабел трябва?!
                      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                      First impression is not always true. Get inspired.
                      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

На моята изгоря лентовия кабел.Сега даже е свален.Няма свирка и еърбек.Свети лампата на еърбега.Нищо друго не се случва!Намерих кабел от стария модел-не става.
                        Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
                        Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

Ами аз затова питам, защото съм босичък по тези въпроси с колите.

и ми се стори странно за софтуера, но пак казвам не разбирам, може и да е необходимо.

Сервиза уж се води добър, попитах тук, защото там видях много jeep-ове различни модели
                          А и е специализиран за Мерцедес, Крайслер и Джип.

Предполагам че е по скъпичък самия сервиз, не ме притеснява дали ще дам някой лев в повече, исках да разбера как са като сервиз, дали ще си свършат добре работата, дали не са измамници нещо.

Ще отида тези дни да ми сменят частта че е пристигнала и ще видя там пак защо и как софтуера.

Исках да разбера дали съм сбъркал сервиза просто Понеже има доста джипки там, надявах се някой да им е ползвал услугите и да каже мнение...

Коментар

Винаги са ме радвали търговците по нашенските ширини
                            Часта в ебей UK е 40 долара новичка, а тук в сервиза е 260 лева с поръчка и чакане.
                            и така излезе ремонта към 700 лева.

Коментар

Без да се обиждаш AMOUN, ама ти тези пари и на пътя да ги намираш, пак трябваше малко да ти се посвидят...
                              Д*ба и софруер за 640 лева?!! Айде, сега, чак пък толкова!!! Да не го е писал Барак Обама само и единствена за твоя джип!
                              Ей, не мога да им се начудя на голяма част от нашите сервиСи и мАстори! То бива да те извъртят като те хванат на "къс пас", ама някои направо се оливат!!! Сори, ама чак мен ме хвана яд...
                              Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X